Jean-Michel Jarre - Electronica 2: The Heart of Noise (2016)

Frankrijk
Electronic
Label: Sony

1. The Heart of Noise, Pt. 1 (4:26)

met Rone

2. The Heart of Noise, Pt. 2 (4:10)
  3. Brick England (4:01)

met Pet Shop Boys

4. These Creatures (3:40)

met Julia Holter

9. What You Want (3:27)

met Peaches

10. Gisele (3:43)

met Sébastien Tellier

11. Switch on Leon (4:43)

met The Orb

12. Circus (3:09)

met Siriusmo

13. Why This, Why That and Why? (3:58)

met Yello

14. The Architect (4:43)

met Jeff Mills

15. Swipe to the Right (4:54)

met Cyndi Lauper

16. Walking the Mile (4:52)

met Christophe

17. Falling Down (3:23)
  18. The Heart of Noise (The Origin) (2:39)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Alhoewel het aantal samenwerkingen weer net zo interessant is als op voorganger Electronica 1, moet me van het hart dat Electronica 2: The Heart of Noise lang niet zo sterk en bevlogen klinkt als het eerste deel van dit toch wel opvallende project van Jean Michel Jarre.
Het klinkt gevoelsmatig wel alsof de left-overs allemaal op dit tweede album gegooid zijn.
En dat is jammer, want er zitten ook best wel wat goede momenten tussen. Alleen lijken die zich voornamelijk aan het begin van de plaat te bevinden. Naarmate de plaat namelijk vordert, kakt ie verschrikkelijk in, om naar het einde toe een kleine opleving te hebben, totdat het album echt als een nachtkaars uitgaat.
Ontzettend zonde, want de voorganger was en is nog steeds een verrassende en verfrissende plaat waarmee Jarre laat horen zijn kunstjes nog niet verleerd te zijn. En dat hij zelfs met een hoop van de vocale tracks ermee weg weet te komen.

Het is gewoon, op een aantal uitzonderingen na (de samenwerking met Pet Shop Boys, Gary Numan, Edward Snowden), net wat te wisselvallig allemaal. Teveel vullertjes domineren deze ruim 70 minuten durende plaat en dat is jammer.

avatar van Darkzone
Overigens mis ik wel een artiest in het bijzonder op deze twee albums, nl. Mylène Farmer. Vooral haar latere werk is erg electro-minded en een samenwerking zou niet hebben misstaan op deze albums.