Richard Ashcroft - These People (2016)

Label: Righteous Phonographic Association

1. Out of My Body (4:30)
  2. This Is How It Feels (5:06)
  3. They Don't Own Me (5:48)
  4. Hold On (5:40)
  5. These People (4:49)
  6. Everybody Needs Somebody to Hurt (4:40)
  7. Picture of You (4:47)
  8. Black Lines (5:10)
  9. Ain't the Future So Bright (4:47)
  10. Songs of Experience (5:48)
avatar van Bill Evans
Over het algemeen kan Richard Ashcroft weinig verkeerd doen in mijn ogen (of oren), want wat heeft hij mooie muziek gemaakt, zowel solo als met band. Weemoedig, melancholisch, met altijd wel een paar lichtpuntjes hier en daar.
These People vond ik de eerste keer dat hem hoorde maar tegenvallen, met name nummers als Out of My Body, This Is How It Feels en Hold On, waarop Ries een vrolijker "modern geluid" probeert. Doe dat nou gewoon niet, denk ik dan. Moeten er ook strijkers in élk nummer, vraag ik me af, maar goed, dat hoort misschien wel een beetje bij z'n muziek. Een tweede beluistering verandert weinig aan mijn gevoel bij deze plaat: teleurstelling. They Don't Own Me, These People en Picture of You maken wel iets goed, maar kunnen het album niet redden.
Het maakt wel dat ik benieuwd ben naar z'n vijfde, want iemand met zijn kwaliteiten kan nooit twee missers achter elkaar maken, toch?