Lonely the Brave - Things Will Matter (2016)

Label: Hassle

1. Wait in the Car (3:40)
  2. Black Mire (4:12)
  3. What If You Fall In (5:14)
  4. Rattlesnakes (3:28)
  5. Diamond Days (3:48)
  6. Play Dead (4:49)
  7. Dust & Bones (3:34)
  8. Radar (2:53)
  9. Tank Wave (4:20)
  10. Strange Like I (3:04)
  11. Boxes (3:15)
  12. Jaws of Hell (7:43)
Hier kijk ik echt naar uit.De eerste 2 voorproefjes zijn goed.

Ik ook Black Mire is subliem

avatar van Premonition
Het lijkt wat donkerder dan het debuut, Black Mire is een grote stap vooruit

avatar van coldwarkids
Black Mire vind ik geweldig. Inderdaad donkerder en totaal anders. What If You Fall In vind ik daarentegen wat tegenvallen.

Premonition schreef:
Het lijkt wat donkerder dan het debuut, Black Mire is een grote stap vooruit

Zelfs de hoes is donkerder goed voorteken Henri !!

Maandag komt het volgende nr uit:Radar

avatar van Joy4ever
Luister nog steeds graag naar Backroads. Prima band dit. Benieuwd of ze het niveau van het debuut door kunnen tracken. Black Mire is alvast erg goed.

Ze hebben weer een nr vrijgegeven:Ratlesnakes, wederom van hoog niveau

avatar van coldwarkids
Rattlesnakes is echt super!

Ook hun tweede is een prachtig album geworden.

Ik weet het nog niet met deze. Er staan wat meer mindere nummers op in vergelijking met hun debuut en ik stoor me regelmatig aan de slechte productie. De gitaren klinken te schel of zo.

avatar van coldwarkids
Af en toe is de zanger wel irritant. Dat gehijg na elke uithaal.

avatar van Sammy
De eerste plaat blies me omver: op het eerste gehoor vrij eenvoudige rock, maar oh zo fijn om keer op keer te luisteren en uit volle borst mee te zingen. Live ook enkele keren kunnen genieten van een strakke band met unieke zanger.
Bij deze tweede plaat wil het nog niet helemaal overtuigen jammergenoeg. Het spontane ontbreekt een beetje en het lijkt dat de band misschien wel te veel wil proberen. De sfeer van The Day's War voelde sterk als een geheel, iets wat hier nog een beetje ontbreekt. Ook de productie is hier en daar wat rommelig en klinkt niet altijd even prettig.
Gelukkig staat er genoeg op waar ik van kan genieten, maar na het debuut is het voorlopig een klein stapje terug. Kijken hoe de nieuwe nummers live uitpakken.

avatar van Bonk
Sammy slaat (helaas) wat mij betreft de spijker op zijn kop. Of het echt een stapje terug is, durf ik nog niet met zekerheid te zeggen. Maar ik weet wel zeker dat ik de ontwikkeling niet hoor, waar ik zo op gehoopt had. Zowel op productioneel gebied als op muzikaal gebied, mis ik die. Het is me wat te veel meer van hetzelfde als bij debuut, maar de verrassing is er niet meer. Voor mij was het moment van weggeblaasd worden, toen ik ze zag bij Eurosonic, nog voordat ze iets officieels uit hadden, maar de echte variatie dreigt er niet te komen. Slecht is het zeker niet, maar de lichte teleurstelling overheerst toch wel wat.

DjFrankie (moderator)
Gisteren live gezien. Man wat een goeie live act. Rete strakke band en super zanger,al is hij natuurlijk wel wat apart met zijn thermoskan thee, zijn apathische houding en contactarmoede.
Is een soort van autisme zo te zien. Maar zolang er zo live muziek gemaakt wordt vind ik het best.
Chapeau.

avatar van Jelle78
Van deze band had ik nog nooit gehoord en door een zeer lovende recensie van deze plaat op nota bene lords of metal (met metal heeft dit niks te maken) besloot ik de plaat eens aan een luisterbeurt te onderwerpen.
In eerste instantie leek dit vrij doorsnee rockmuziek met bovendien een vrij matige productie. Maar mede door het geweldige stemgeluid van de zanger luisterde ik de plaat vaker en zijn de nummers steeds meer in m'n hoofd gaan zitten. Inmiddels begint deze plaat uit te groeien tot één van mijn muzikale revelaties van 2016.