Death Angel - The Evil Divide (2016)

Label: Nuclear Blast

1. The Moth (4:38)
  2. Cause for Alarm (3:22)
  3. Lost (4:57)
  4. Father of Lies (5:05)
  5. Hell to Pay (3:12)
  6. It Can't Be This (4:16)
  7. Hatred United / United Hate (5:17)
  8. Breakaway (4:01)
  9. The Electric Cell (4:38)
  10. Let the Pieces Fall (5:47)
avatar van gigage
Er zijn al wat trailers beschikbaar en in de interviews vermelden de heren dat het no.3 is in de triologie van dezelfde bezetting, dezelfde studio, dezelfde producer en dus hetzelfde gebrek aan melodie.

avatar van hellboy123
Openingstrack "The Moth" is inmiddels te beluisteren via Death Angel - "THE MOTH" (From The New Album - The Evil Divide) - YouTube

avatar van hellboy123
En father of al lies is ook te streamen: DEATH ANGEL - Father of Lies (OFFICIAL TRACK) - YouTube

Lekker thrash plaatje met een wat rustiger tussenstuk, gaaf nummer op het eerste gehoor

En DEATH ANGEL - "Lost" (OFFICIAL MUSIC VIDEO) - YouTube

Lijkt zo op het eerste gehoor van de vrijgegeven nummers een gevarieerder (qua tempo) album te worden dan de voorgangers. Kan niet wachten op de hele cd!

avatar van gigage
Indeed, er is ook meer melodie ingekomen dan ik vooraf verwachtte en is mijn interresse toch weer gewekt.

avatar van Bouvier666
Tot zover vind ik dit een hele goede plaat.
Vooral de eerste 6 songs vindt ik super.

avatar van andnino
Wat is dat toch met oudgediende metalbands die opeens overstappen op spuuglelijke covers? De vorige twee waren nog wel zo fraai (althans een stuk beter dan dit).

avatar van frolunda
De laatste twee albums van Death angel heb ik gemist maar nu met de release van The Evil Divide de draad weer opgepakt en dat bevalt uitstekend.Het album bevat tien goede tot zeer goede nummers die uitblinken in mooie tempowisselingen,prachtige jankende solo's van gitaristen Rob Cavestany en Ted Aguilar en een prima productie.
Dat begint al met de ijzersterke opener the Moth dat een onvervalst ouderwets stukje Bay area Trash metal is.Andere uitschieters zijn de prima single Hatred United / United Hate en It Can't Be This,beide afwisselende songs gezegend met mooi gitaarwerk en sterke tekst.Valt me sowieso op dat de zang van Mark Osegueda een stuk beter en volwassener klinkt dan vroeger.
Ook het wat rustigere Lost bevalt maar kan niet aan het niveau tippen van Hell to pay en de afsluiter Let the Pieces Fall mijn laatste twee favorieten.De rest is goed maar brengt verder niet al te veel nieuws onder de zon.
Dikke vier sterren voor de beste (onder voorbehoud van de vorige twee) Death angel plaat sinds hun wederopstanding in 2001.

avatar van james_cameron
Deze oude rotten flikken het wederom om een relevant en onderhoudend album uit de hoge hoed te toveren. De old school thrashmetal klinkt ook nu weer lekker fel en fris, al zijn lang niet alle songs even sterk. Gelukkig ligt het tempo overwegend vrij hoog, zodat de aandacht slechts sporadisch verslapt.

avatar van notsub
Zo leg je dus anno 2016 een pot pure thrash metal vast. De riffs zijn scherp, de zang fanatiek en het tempo liegt er niet om. Bovenal is het allemaal subliem vastgelegd en luistert dit kraakhelder weg, zonder dat er maar iets van de energie verloren gaat. Daar ligt tot wel de kracht van dit album, het blaast je gewoon omver. Doordat er veel op hoge snelheid voorbijkomt begint het soms wat op elkaar te lijken. Maar dit is hoorbaar met zoveel enthousiasme opgenomen, dat ik dat voor lief neem.

avatar van hellboy123
Er is nu, ruim een jaar na release, nog een lyric video uitgebracht voor Breakaway:

DEATH ANGEL - Breakaway (OFFICIAL LYRIC VIDEO) - YouTube

avatar van gigage
Ik heb deze al een tijd in huis maar van een recensie is het nog niet gekomen. Echter met 6 van de 10 songs als officiele video vraag ik me af waarom het album nog fysiek wordt aangeboden.
Volgens mij komt deze engel naar Nederland (Rotterdam) deze zomer. Zo ook Testament, Slayer, Megadeth, Anthrax, Exodus en Metallica. Is het ouwe zooitje thrashers weer compleet haha

Lang geleden dat ik een trash album volledig heb kunnen uitzitten. Heerlijk album.

avatar van Brutus
Dit album valt mij vies tegen. Ik kan niet wennen aan de stem.

Een van de mindere albums van deze gafe band.