Across Five Aprils - Collapse (2006)

Label: Indianola

1. Tallahassee's for Hookers (3:37)
  2. Let’s Whisper (4:02)
  3. I Will Stop the Rain (4:02)
  4. You’re Not Alone (4:26)
  5. Sunnyland (4:24)
  6. With These Hands (5:55)
  7. Bring Me Their Heads (4:25)
  8. Miss Mistress (3:26)
  9. Shot Down with Arrows (3:36)
  10. New Management (4:15)
avatar van Norbert
Lekker album zeg! Raar dat ze niet bekend zijn in Nederland, want in Amerika zijn ze heel gewild en aan hun muziek zal t ook niet liggen, want die is meer dan degelijk. Het koste me in het begin wel wat moeite om er naar te luisteren, alleen het nummer Sunnyland was wel meteen raak. Na een tijdje kon ik ook heerlijk genieten van de rest van het album. 8 December staan ze in Musicon, Den Haag. Heb der nu al zin in!

davidqotsa
yeah yeah zeker goede plaat, lekkere emo/hardcore of hoe je het ook wil noemen. Het begin is idd een beetje doorbijten maar als je er eenmaal doorheen prikt istie goed. Zaterdag was inderdaad een leip showtje en bij Sunnyland ging iedereen door het dak...

avatar van R2DeepThroat
Verassende metalcore/hardcore band met goeie troeven en pracht van nummertjes.

avatar van james_cameron
Wisselvallige mix van punkrock en metalcore. Op dit tweede album laat de band niet echt een positieve ontwikkeling horen ten opzichte van het eveneens matige debuut. Het songmateriaal is niet slecht maar te vrijblijvend om te blijven hangen; de productie is kaal en rommelig. Niet voor herhaling vatbaar derhalve.