Dope Posse - Mind over Matter (1991)

Label: Djax

1. Intro (2:10)
  2. Mind over Matter (3:57)
  3. Here da Bring Trouble (3:35)
  4. Rythem with Madness (3:06)
  5. Always Calm Under Pressure (3:30)
  6. Put Your Funcky Dancing Shoes Together (4:19)
  7. The South (3:50)
  8. Can You Do Without Rhythm (4:53)
  9. Dancing on Pure Enegry (4:29)
  10. The True Meaning of Dope (0:28)
  11. Startime (2:39)
  12. D.T.F. the Manipulator (4:05)
  13. Black and White United (4:54)
  14. Jusr Funkin'around (2:04)
  15. More Real Than a Heart-attack (3:41)
  16. Massive (3:51)
  17. Outro (1:10)
Meisterlijk album ook in de stijl van 24K en consorten. Voor dat Osdorp het in het Nederlands ging doen, deden deze jongens het al serieus. Mind over matter!

Rene1979
Dit is inderdaad een hele dope plaat maar Osdorp kwam in 89 al met de rooie demo.. En een jaar na dit album bracht Djax hun eerste album.. Kunnen dus best zeggen dat het allemaal gelijk op liep. Djax was het Hip Hop label in de jaren negentig.

avatar van principal2000
Erg sterk album. Bijna on-Nederlands.

avatar van MAS
MAS
Dope album, jammer dat ze destijds niet meer kansen/bekendheid hebben gekregen.

avatar van hiphopmaster
Vroeger grijs gedraaid en toen heel lang uit het oor verloren.
Strakke hiphop van eigen bodem en tijdloos! Deze staat op repeat!
Geen zwakke nummers te ontdekken en wellicht top 10 materiaal.

avatar van hiphopmaster
Dit gaat nu definitief mijn top 10 in. Laatste weken weer veel geluisterd en zelfs de zwakste nummers zijn beresterk. Ook hun interlude gejat van The 7A3 (The True Meaning of Dope) misstaat niet. Dikke beats, juist gekozen samples, strakke scratches, goede raps en zo kan ik nog wel even doorgaan. Misschien omdat ik dat al heel lang ken lijkt het voor mij tijdloos en kan ik dit iedere hiphop liefhebber aanraden.

avatar van trebremmit
Kees de Koning vond het toen geen goed album.

Oor recensie

avatar van T.O.
Haha, staan er nog meer van dat soort recensies op die blog?