Miami Vice (2006)

Pop / Score
Label: Atlantic

1. Nonpoint - In the Air Tonight (4:33)
  2. Moby en Patti LaBelle - One of These Mornings (4:00)
  3. Mogwai - We're No Here (5:38)
  4. Nina Simone - Sinnerman [Felix da Housecat's Heavenly House Mix] (4:37)
  5. Mogwai - Auto Rock (4:18)
  6. Manzanita - Arranca (3:52)
  7. India.Arie - Ready for Love (4:30)
  8. Goldfrapp - Strict Machine (3:53)
  9. Emilio Estefan - Pennies in My Pocket Zet (3:52)
  10. King Britt - New World in My View (5:33)
  11. Blue Foundation - Sweep (10:52)
  12. Moby - Anthem (3:28)
  13. Freaky Chakra - Blacklight Fantasy (5:10)
  14. John Murphy - Mercado Nuevo (2:14)
  15. John Murphy - Who Are You (1:34)
  16. King Britt en Tim Motzer - Ramblas (2:29)
  17. Klaus Badelt en Mark Batson - A-500 (2:35)
neo
En daar is Michael Mann weer met een (bonte) verzameling muziek voor zijn films. Ik zie dat hij nu ook al eerder gebruikte muziek gaat hergebruiken, zie dat stukje score van Goldenthal en dat van Collateral van Howard. Al weet ik niet of hij die track Daniel nu niet had gebruikt in Collateral of enkel niet op de cd uitgaven was geplaatst. En Murphy met P for Piano, draagt dezelfde naam als een score track van Massive Attack's Danny the Dog. Op imdb krijgen Klaus Badelt en John Murphy credit als componist....

2. Moby - Anthem

Wacht even, gaat die saaie drol van een Moby nu ook weer dit anthem oppoetsen en boring maken?

Had gewoon de originele Jan Hammer versie gebruikt.

Dit soort dingen doen me erg vrezen voor de film.

avatar van brooklyn
Nee kos, dat is een apart nummer van moby uit midden jaren 90

Ah, oke .

Even eraan herinneren dat de originele muziek van Miami Vice eerst zou worden gecomponeerd door John Murphy (the guy from Basic Instinc 2), gevolgd door een samenwerking met Klaus Badelt, waarvan dus Mruhpys score gedeeltelijk weg viel.

Nu blijft er (waarschijnlijk) niks van over en hebben we een mixmaxmoxbag toestand.

avatar van brooklyn
Jep, en ze hebben good old Jan Hammer ook nog gevraagd om wat te doen, maar die weigerde...

En dan is daar natuurlijk de te verwachten cover van Phil Collins' In The Air Tonight...

Wel opmerkelijk trouwens dat Mogwai steeds meer voor films gaat doen; binnenkort samen met Clint Mansell voor The Fountain, nu al uitgekozen voor Miami Vice...

Kos schreef:

Al is een 'anthem' gewoon een muzikale term, net als een 'requiem.'

Tiesto heeft er bv. ook eentje, net als anderen... oorspronkelijk overigens gewoon een compositie voor kerkkoor, inmiddels flink gemoderniseerd, maar het 'epische' blijft er altijd wel in zitten.

neo
Nee ik blijf vinden dat die Mann er steeds meer en meer een potje van maakt. Vergeef hem al helemaal nooit het gebruik van Moby op een plek in Heat waar een briljant iets van Goldenthal had kunnen zitten. Dat spande misschien nog het meest de kroon.

Weet iemand wanneer deze in Nederland verkrijgbaar is?

Bonte verzameling dit. Toch heb ik tot nu toe altijf genoten van de soundtracks van Manns films. Denk dat dit geen uitzondering gaat worden.

hollywood schreef:
Weet iemand wanneer deze in Nederland verkrijgbaar is?

Zag dat de release date vandaag is. Nederland heeft vaak trouwens veel filmmuziek cd's dagen eerder als veel andere landen ter wereld. Of ie bij iedere cd zaak te vinden zal zijn betwijfel ik. Maar dit lijkt mij wel een item om in een Frs tegen te komen.

neo schreef:

Ik wacht wel even. Echt zo'n cdtje die na een half jaartje voor een paar euro in de uitverkoop ligt.

Tracklisting is onjuist? Geen Goldenthal en JNH maat John Murphy en Klaus Badelt
17 tracks in totaal

neo schreef:

Helaas...de Frs heeft um nog niet.....

Ik zou nog even wachten tot de bioscooprelease van de film, ik neem aan dat FRS hem dan pas op voorraad gaat krijgen.

Ik zie geen nummers van John Murphy en Klaus Badelt uit de film zoals al eerder is gezegd, dit zijn namelijk uitstekende nummers.

avatar van ChrisX
Iemand die hem al in zijn geheel nu gehoord heeft? Zo ja, kan iemand mij bevestigen of de nummers op een zelfde manier als bij de soundtrack van Heat grotendeels in elkaar overlopen? Zou erg gaaf zijn want dat vind ik me toch een mooi album (en ook film overigens)

De volgorde die hier vermeld staat is anders dan die ik heb gedownload.

Kos
Welke track is het laatste nummer die in de disco gedraaid wordt?

Nina Simone - Sinner Man [Felix da Housecat's Heavenly House mix]

MFEO schreef:
De volgorde die hier vermeld staat is anders dan die ik heb gedownload.

De tracklist van de "orginele" soundtrack is ook anders dan die hier vermeld is

neo
Een ieder kan een correctie van de tracklist insturen...

Niet zo bijzonder goed deze compilatie van tracks. De tracks van Mogwai, Nonpoint, Goldfrapp en John Murphy's score spreken me wel aan maar dan houd het eigenlijk wel een beetje op.
Heat en The Insider waren stukken sterker als albums.

Dit is de echte, (orginele) tracklist:
1. In The Air Tonight - Nonpoint
15. Who Are You - John Murphy
16. Ramblas - King Britt
17. A-500 - Klaus Badelt

score-freak schreef:

Hij is nog steeds niet uit en ze weten zelfs de releasedatum niet.......iemand wel hiervan op de hoogte?

hollywood schreef:

Hij is nog steeds niet uit en ze weten zelfs de releasedatum nog niet eens.......iemand wel hiervan op de hoogte?

neo
Ligt allang in winkels hier in de buurt hoor.

neo schreef:
Ligt allang in winkels hier in de buurt hoor.

Bij mij niet.....

Nou ik heb um eindelijk....was toevallig in België en daar lag ie in de winkels.....