Motörhead - Clean Your Clock (2016)

Metal / Rock
Label: UDR

1. Bomber (3:35)
  2. Stay Clean (3:20)
  3. Metropolis (4:10)
  4. When the Sky Comes Looking for You (3:46)
  5. Over the Top (2:53)
  6. Guitar Solo (1:59)
  7. The Chase Is Better Than the Catch (5:08)
  8. Lost Woman Blues (4:43)
  9. Rock It (3:09)
  10. Orgasmatron (5:39)
  11. Doctor Rock (8:57)
  12. Just 'Cos You Got the Power (5:57)
  13. No Class (3:13)
  14. Ace of Spades (3:50)
  15. Whorehouse Blues (4:36)
  16. Overkill (8:59)
avatar van Metalhead99
Tjah, het is wat het is.
Hier zijn ook DVD/Blu-ray edities van, maar ik neem voor nu genoegen met de audio. Wat we te horen krijgen is een (voor hun begrippen) langzaam spelende Motörhead. De audio kwaliteit is wel erg goed te noemen. Alles klinkt zuiver en op wat mic probleempjes aan het begin van Bomber na zijn er weinig flaws in hun live sound op te merken. Verder staat het publiek ook mooi in de mix.
De setlist is wat standaard, maar we worden op een aantal wat nieuwere nummers getrakteerd, waarbij ik 'Lost Woman Blues' van Aftershock het beste vind passen bij de sound van de band in dit stadium. Alleen is jammer genoeg Lemmy tijdens dit nummer amper te verstaan. Helaas gebeurd dit hier en daar wel vaker en is er gewoon te merken dat Lemmy geen kracht meer in zijn stem kan krijgen.
Phil Campbell en Mikkey Dee spelen wel weer lekker strak met de man mee en Campbell's solo mag er ook wel zijn. Campbell is überhaupt degene die nog het meeste voor het instrumentele vuur zorgt.
Ik weet niet goed wat ik van dit album moet zeggen en wat ik aan anderen kan aanraden. Echt verschrikkelijk slecht vind ik het nergens en Lemmy houd zich somehow toch nog redelijk staande in dat muzikale geweld. Er zijn echter veel registraties van de band die vele malen beter zijn dan deze.
Dit is dan ook meer iets voor zij die alles gehoord (en/of gezien) willen hebben.
Na het horen van de audio sta ik er in ieder geval niet meteen om te springen om de DVD of Blu-ray van deze show aan te gaan schaffen.