Bob Dylan - Fallen Angels (2016)

Label: Columbia

1. Young at Heart (2:59)
  2. Maybe You'll Be There (2:56)
  3. Polka Dots and Moonbeams (3:35)
  4. All the Way (4:01)
  5. Skylark (2:56)
  6. Nevertheless (3:27)
  7. All or Nothing at All (3:04)
  8. On a Little Street in Singapore (2:16)
  9. It Had to Be You (4:02)
  10. Melancholy Mood (2:53)
  11. That Old Black Magic (3:02)
  12. Come Rain or Come Shine (2:39)
avatar van nelnontwisa
Melancholy Mood

weer een coveralbum dus. best leuk, daar niet van, maar zou toch graag weer origineel werk zien.
zal het er nog van komen, of was het klaar met tempest?

avatar van RoyDeSmet
Op Melancholy Mood klinkt Bob Dylan weer zoals hij op "Love & Theft" klonk. Young At Heart; All Or Nothing At All; Come Rain or Come Shine.... Dit kan nog wel eens een heel aangenaam album worden!

RoyDeSmet schreef:
Mee eens. Dylan zingt weer. Om de een of andere reden verwacht ik hier meer van dan van voorganger Shadows In The Night.

buizen
Heb 'm een paar jaar geleden zien optreden in de Heineken Music Hall in onze hoofdstad.
Om reden van toch éénmaal in je leven zo'n legende eens een concert te horen en zien geven.
Wat een verschrikkelijke tegenvaller.
De man had ook totaal geen interactie met het publiek.
Een aanfluiting. Zonde van het geld, dan liever 3 kleine bandjes in kleinere zalen dan ooit nog eens naar een concert van zo'n 'legende' te gaan.
Veel plezier aan de fans met dit coveralbum.

Fedde
Je hebt gelijk, Buizen, dat concert was geen hoogtepunt. Maar in kleinere setting of in de intieme sfeer van de studio kan er nog best wat moois ontstaan. Semi-live, want Dylan neemt alles in een keer op zonder overdubs.

avatar van IntoMusic
Clapton én Dylan op dezelfde dag met een nieuw album. Wauw, wordt een mooie maand

Hendrik68
buizen schreef:
Als dat op een oktoberdag in 2013 was dan hebben we hetzelfde concert gezien. En heb jij hem heel anders beleefd dan ik. Voor mij een absoluut hoogtepunt. Sinds het concert van Lohues een paar weken terug heb ik ineens een stuk minder met "interactie". Spelen met je donder. Zonder dat gezeur tussendoor kun je soms wel 5 nummers extra horen.

avatar van meneer
Van Dylan moet je houden. En dat geldt ook voor zijn concerten:

You're gonna love me like nobody's loved me come rain or come shine
Happy together unhappy together and won't it be fine?
Days may be cloudy or sunny
We're in or we're out of the money.
But I'll love you always, I'm with you rain or shine

Onderstaande 4 nummers zijn te beluisteren:
Melancholy Mood
All or Nothing At All
Come Rain or Come Shine
That Old Black Magic

Hendrik68 schreef:

Nee, het was niet in 2013, eerder, denk in 2009 of 2008 zelfs al. Overdreven interactie hoeft helemaal niet maar Dylan had volgens mij nog het liefst het hele concert met zijn rug naar het publiek gespeeld.
Vond het gewoon zwaar tegenvallen, Hendrik.

Hendrik68
OK, geen probleem, je kunt niet alles leuk vinden. In 2013 zei hij ook nagenoeg niks, maar het spelplezier was wel overduidelijk aanwezig. Er werd ook gewoon ontzettend goed gemusiceerd. En het is wel Dylan, die heeft ook wel iets gepresteerd de afgelopen decennia. Wellicht dat ik daarom die gebrekkige interactie op de koop toeneem.

Terug naar dit album. De 4 nummers in de link hierboven klinken uitstekend, maar een verplichte aanschaf gaat het niet worden. Het is alsof Tempest het laatste werk met eigen nummers was en dat hij de laatste jaren vult met bewerkingen van oude favorieten. Eigenlijk begon hij ook zo.

avatar van Rudi S
Hendrik68 schreef:

Tja het is niet onwaarschijnlijk, de jaartjes beginnen zo langzaam maar zeker ook te tellen.
Maar bij Dylan weet je het natuurlijk nooit en begin jaren '90 bracht Dylan ook 2 "cover" albums achter elkaar uit.

avatar van devel-hunt
'Shadows in the night' , is een behoorlijke lange en vooral saaie zit, dus of ik op weer zo'n coverplaat zit te wachten? Ik denk het niet. Maar de laatste 10 jaar is alles wat Dylan maakt een soort holy grail geworden. Dat zal met deze wel net zo zijn.

avatar van iggy
buizen schreef:

Vond het gewoon zwaar tegenvallen, Hendrik.

Same hier. Ik heb hem in 2009 (meen ik) in Brussel gezien. Ik vond er gaan barst aan. Bob stond erbarmelijk te zingen. Ik was blij dat het voorbij was. 1 keer maar nooit meer ! Het schijnt dat die tegenwoordig weer wat beter zingt ?

iggy schreef:

Same hier. Bob stond erbarmelijk te zingen. Ik was blij dat het voorbij was. 1 keer maar nooit meer ! Het schijnt dat die tegenwoordig weer wat beter zingt ?

Geen idee of ie tegenwoordig beter performt, hopelijk wel: voor de fans, ben namelijk nooit meer naar een concert van 'm geweest sinds die ervaring. Was toen met enkele verstokte Dylanfans en die waren natuurlijk 'coulant' ("Ach, zo is ie, we zijn al blij dat ie nog een concert geeft", etc.).
Kan me zo ook geen voorprogramma herinneren, ook dat nog.
Dit album toch eens luisteren. Bob wordt volgende maand ook al 'weer' 75.

Fedde
Ik vind het altijd weer grappig als Dylan-fans zo vaak 'verstokt' genoemd worden. Nu moet je inderdaad wel over het nodige uithoudingsvermogen beschikken om deze artiest te kunnen volgen. En soms lukt dat gewoon echt niet, zoals bij zijn albums van midden jaren '80 of de voorgaande: Shadows In The Night. Een album met nieuw eigen werk, zoals Tempest, verwacht ik eigenlijk niet meer. Je kunt in elk geval niet zeggen dat Dylan opzichtig met zijn tijd probeert mee te gaan en 'jong' probeert te doen. Dat laat hij aan Rod Stewart over. Dus op dit album is het dan ook een grijze ouwe heer van bijna 75 die zich koestert aan de warme klanken van muziek uit zijn jeugd. En geen spat jonger dan dat. De rebel is niet meer.

Fedde schreef:
Ik vind het altijd weer grappig als Dylan-fans zo vaak 'verstokt' genoemd worden. Nu moet je inderdaad wel over het nodige uithoudingsvermogen beschikken om deze artiest te kunnen volgen. En soms lukt dat gewoon echt niet..

Het is toch helemaal niet erg om 'een verstokte fan' genoemd te worden? Zie het als een geuzennaam.
Menig artiest zou dolblij zijn met verstokte fans, die hebben vaak een streepje voor.

Fedde
Haha, nee geen probleem hoor. Maar het woord 'verstokt' betekent volgens van Dale: ontoegankelijk voor verandering. Nou, dan heb je het zwaar bij Dylan. Bij hem weet je het immers maar nooit.

avatar van Stalin
Blowing In The Wind with Violin Bob Dylan 2016/4/4 Mon Japan Shibuya Orchard Hall
Youtube

Dylan gezien op 1 november ll. in Brussel. Onvergetelijk concert, voortdurend kippenvel. Zijn stem is veel beter geworden en dit repertoire (Frank Sinatra) is perfect geschikt voor hem.

avatar van devel-hunt
Verschrikkelijk die Dylan doet Sinatra platen. Leg ze eens naast de originele van Sinatra en het verschil is pijnlijk duidelijk. Dylan maakt er zulke intens saaie en langdradige platen van met een compleet zouteloze begeleiding, het is voor mij onbegrijpelijk dat deze Dylan doet Sinatra platen wereldwijd zo goed worden ontvangen. Terwijl Dylan op zijn oude dag juist zo lekker bezig was, van Time out of mind t/m Tempest, dat waren een reeks klasse platen, maar dit.....

Fedde
Daar ben ik het mee eens. Voorlopig is Tempest dan ook zijn laatste echte album.

avatar van Rudi S
Ach de man heeft ons meer dan 50 jaar mooie muziek gegeven, van mij mag hij nu best de mannelijke Céline Dion zijn.

avatar van Bartjeking

Het kan aan mij liggen, maar ik vind hem ontzettend goed zingen vergeleken met een aantal jaar terug. Ligt misschien aan het materiaal, maar ik had altijd al een vermoeden dat hij het een beetje aandikte qua schorre kraaigeluid.
Wie zit hier op te wachten? Ik!

avatar van pdonidvie
Mja, ik toch niet, hoor. Ik ben sowieso geen fan van coveralbums. Ik had eerst de indruk dat het terug om een album met origineel materiaal ging gaan, was ik even teleurgesteld. Volgende keer beter, zeker?

Bartjeking schreef:

Wie zit hier op te wachten? Ik!

Het ligt niet aan jou, hij heeft in jaren niet meer zo goed gezongen, ook live overigens. Opnames van recente concerten uit 2016 laten een Dylan horen zoals hij begin jaren 90 zong. Volgens mij heeft hij iedereen met zijn gerochel voor de gek gehouden.

devel-hunt schreef:

Eind jaren '90. Begin jaren '90 was hij juist onverstaanbaar!

avatar van heartofsoul
Hier al in zijn geheel te beluisteren:

Bob Dylan - Fallen Angels - dewerelddraaitdoor.vara.nl

avatar van heartofsoul
Zojuist even beluisterd, en het is eigenlijk gewoon Shadows in the Night, deel 2. Niet slecht, maar voor mij overbodig als je de originelen kent van Sinatra en van Bing Crosby (Skylark is namelijk nooit door Sinatra opgenomen, dus Dylan zal het wel van Crosby kennen). De impact van die originelen gaat namelijk totaal verloren als je naar dit album luistert. Ik zal Fallen Angels dan ook niet aanschafffen.