In opdracht van the Gallery of Modern Art in Australië waar een David Lynch tentoonstelling kwam, herinterpreteerde Xiu Xiu de beroemde soundtrack van de serie Twin Peaks. Een gewaagd project, want de muziek van Angelo Badalamenti staat als een huis. Hoewel? Toen ik de soundtrack een tijdje terug weer eens draaide vond ik sommigen nummers enigszins gedateerd klinken. Ze waren dan ook gekoppeld aan een (geweldige) serie uit de jaren '90.
Xiu Xiu geeft de fraaie muziek zijn dynamiek helemaal terug. Het mooie wordt soms nog mooier, het donkere wordt vaak nog donkerder. De accenten worden vaak met heftige electronica of stevige gitaren of aparte vocalen gelegd, maar er wordt altijd respectvol omgegaan met de originele muziek. Zeker waar het oh zo mooie thema's als Laura Palmer's Theme & Audrey's Dance betreft. Die zijn duidelijk terug te horen en worden prachtig uitgevoerd. De muziek is - zoals het bij de serie hoort - nog meer beklemmend en spannender. Goede voorbeelden hiervan zijn het fraaie Into The Night, het intense Blue Frank Pink Room & het schitterende Sycamore Tree. Een erg knap en geslaagd project.