Chick Corea - My Spanish Heart (1976)

Jazz
Label: Polydor

1. Love Castle (4:47)
  2. The Gardens (3:11)
  3. Day Danse (4:29)
  4. My Spanish Heart (1:37)
  5. Night Streets (6:02)
  6. The Hilltop (6:15)
  7. Wind Danse (4:55)
  8. Armando's Rhumba (5:19)
  9. Prelude to el Bozo (1:36)
  10. El Bozo Part I (2:49)
  11. El Bozo Part II (2:06)
  12. El Bozo Part III (4:56)
  13. Spanish Fantasy, Part I (6:07)
  14. Spanish Fantasy, Part II (5:11)
  15. Spanish Fantasy, Part III (3:09)
  16. Spanish Fantasy, Part IV (5:04)
  17. The Clouds * (4:33)
Mooi album maar vreemd, je moet er wel voor in de stemming zijn, als je hem eenmaal draait dan is die wel heel genietbaar.

avatar van Supernormal
Het is fusion, maar het klinkt mij allemaal wat te gedateerd, wellicht vanwege de synthesizer die Corea in vele nummers bespeelt. Spaans, da's zeker, en apart, dat ook, maar er zitten wat mij betreft iets teveel tierlantijntjes op. Nochtans wordt dit album gezien als één van de mans' grote werken. Ik ben niet zo verkocht van deze formule.

WPE
inderdaad, ik ben het eens met supernormal. Een vreemd album, ik zit iedere keer te wachten tot er "iets gebeurt" in muzikaal opzicht, het lijkt wel een groot voorspel naar iets dat niet komt. Maar: wel een geweldige muzikant, en er zijn andere albums zoals Mad Hatter waar hij wel tot zijn recht komt.

Niet eens met de bovenstaande berichten. Ik bevind me in goed gezelschap van users aslan en blabla blijkbaar.

Dit is zo ongelooflijk sterk en meeslepend, het stuitert alle kanten op en juist de 'klassieke randjes' met dank aan de strijkers geven het voor mij juist dat extra randje mee. De combinatie tussen traditionele klanken en de synthesizer van Corea werkt bevreemdend maar maakt het alleen maar sterker.

Een waar meesterwerk!

avatar van Mjuman
aERodynamIC schreef:

Een waar meesterwerk!

Probeer dit ook eens: Return to Forever featuring Chick Corea - Where Have I Known You Before (1974)

Dat funkt en stuitert, mede dankzij Stanley Clarke - ook de proggerds zullen er wel weg mee weten

Misterfool
Mjuman schreef:
ook de proggerds zullen er wel weg mee weten

Aha! Ik zet het album op mijn "nog te beluisteren"-lijst.

Ik ken wel het album Return to Forever van Chick Corea. Zet ik ook maar weer eens op want zag nog geen beoordeling van mijn kant. Romantic Warrior van Return to Forever is ook lekker, maar dit Spaanse Hart vind ik toch wel heel erg sterk.

Dank u voor de tip.

avatar van jorro
Niet my cup of tea dit album. Ik herken de virtuositeit van Chick Corea, maar ik kan mijn draai er niet bij vinden. Gedeeld 53 in de Oorlijst 1977.

avatar van AOVV
Toffe, bruisende plaat van Chick Corea, al weet de El Bozo-suite me niet echt te boeien. Armando's Rhumba is dan weer een onweerstaanbaar tot dansen aanzettende klassieker waarin latin en fusion elkaar geweldig goed weten te vinden, en de Spanish Fantasy-suite is een sterke, zwierige afsluiter.

3,5 sterren