Rainbow - Monsters of Rock (2016)

Alternatieve titel: Live at Donington 1980

Label: Eagle

1. Intro / Eyes of the World (8:34)
  2. Since You Been Gone (3:19)
  3. Stargazer (8:20)
  4. Catch the Rainbow (12:33)
  5. Lost in Hollywood / Guitar Solo (11:43)
  6. Difficult to Cure / Keyboard Solo (5:25)
  7. Drum Solo / Lost in Hollywood [Reprise] (8:02)
  8. Lazy (1:38)
  9. All Night Long (9:06)
  10. Blues (1:12)
  11. Will You Love Me Tomorrow (3:02)
  12. Long Live Rock 'N' Roll (2:48)
avatar van liefkleinhertje
Deze is niet compleet Love 's no friend en Man on the silver mountain ontbreken en wat ook niet echt tot vrolijkheid stemt is dat de bijgeleverde DVD de zelfde is als die in de box a Light in the black zit
Er bestaat ook een japanse versie met 2 of 3 CDs en de DVD maar wat daar precies opstaat weet ik niet

buizen
Graham Bonnett die Stargazer en Catch the Rainbow zingt. Tja.

avatar van gigage
liefkleinhertje schreef:

Dat zag ik ook zo aangeprijst, maar op een duitse webshop zag ik dat er niet een extra cd bijzat maar een t-shirt and stuff.
Edit: het is wel een 2cd waar die twee missende songs wel opstaan.

avatar van liefkleinhertje
Dank je voor de uitleg Gigage want aan die box met dat T shirt hangt een prijskaartje waar ik U tegen zeg als ik nog niet op de beademing lig

ps Er is ook een concert uit boston 81 uit maar dan als 1CD dus die zal ook wel niet compleet zijn
(de bootleg is wel een 2CD)

avatar van da dude
liefkleinhertje schreef:
... en wat ook niet echt tot vrolijkheid stemt is dat de bijgeleverde DVD de zelfde is als die in de box a Light in the black zit

Inderdaad, gemiste kans. Alles bij elkaar duurt de DVD trouwens slechts een klein half uurtje. Dat is dan o.a. een verkorte versie van All Night Long, vervolgens val je middenin Catch the Rainbow, waarvan de outro "subtiel" overgaat in 1 minuutje Eyes of the World.
Voordeel is echter dat op de DVD wèl de volledige 8,5 minuut durende Long Live Rock 'n' Roll toegift staat, inclusief de bekende gitaarsloopact.

avatar van B.Robertson
buizen schreef:
Graham Bonnett die Stargazer en Catch the Rainbow zingt. Tja.

Graham Bonnet kan Stargazer prima aan met zijn powervocalen. Heel subtiel Catch the Rainbow zingen kan hij dan weer niet. Precies het tegenovergestelde krijg je als Joe Lynn Turner die nummers moet zingen, getuige: Rainbow - St. Davids Hall 1983 - Discogs - dat de highlights bevat van een Broadcast CD met verrassend goed geluid op LP.

Grandioos optreden van Rainbow in topbezetting met als enige reden dat ik de volle mep niet verleen de in de eerste berichten vermelde ontbrekende tracks en de edit van de afsluiter om het maar op één CD te kunnen houden.

avatar van gigage
Rainbow st. David's Hall Cardiff staat op spotify onder Taffs and Toffs. Stargazer zit in een medley en duurt nog geen 2 minuten.

Misschien toen niet zo vreemd maar als hoofdact op Monsters of Rock zoveel instrumentale tracks spelen is nu ondenkbaar.

avatar van B.Robertson
Ja klopt, Stargazer duurt gelukkig niet al te lang want Joe Lynn turner weet zich er totaal geen raad mee. Gelukkig slaat het snel over in Stranded.

avatar van RonaldjK
Dank aan eenieder over de achtergronden van dit album, dat als concert niet compleet is. Dan zet ik 'm ook niet op mijn wenslijstje, want om voor die Japanse versie een vermogen neer te leggen... Hier het overzicht op Discogs, dat aangeeft dat dit album ook is verschenen onder de titel End of a Rainbow.

Ik beland hier vanwege mijn kennismaking met twee nummers van dit concert, ergens in de jaren '90. Stargazer en All Night Long staan namelijk op de verzamelaar Monsters of Rock uit 1980 die ik in het decennium erna van iemand leende. Met daarop ook April Wine, Riot, Saxon, Scorpions en Touch.
Anders dan menig ander kan ik wél goed uit de voeten met Graham Bonnet die Stargazer zingt. Toen ik laatst de elpee in Den Bosch voor een hele keurige prijs tegenkwam, aarzelde ik dan ook niet. Vervolgens ging ik twijfelen over aanschaf van het complete concert, wat we dus maar laten...