Obie Trice - Second Round's on Me (2006)

Label: Shady

5. Lay Down (2:54)
  6. Snitch (4:01)

met Akon

7. Cry Now (3:59)
  8. Ballad of Obie Trice (2:53)
  9. Jamaican Girl (3:38)

met Brick & Lace

10. Kill Me a Mutha (3:21)
  11. Outta State (2:30)
  12. All of My Life (4:15)

met Nate Dogg

13. Ghetto (4:20)
  14. There They Go (3:49)

met Eminem, Trick Trick en Big Herk

15. Mama (4:09)

met Trey Songz

16. 24's (3:18)

met Trey Songz

17. Everywhere I Go (3:41)

met 50 Cent

18. Obie Story (3:55)

met Eminem

19. Terrible * (3:55)
  20. Luv * (3:54)

met Jaguar Wright

riddlecity
GGMM schreef:
Omdat z'n hoestsiroop op was.

Hoestsiroop op? Leg uit ! Of is het gewoon een zwakke grap ?... Don't fuck with Dre

cortez
Heb toch een afwijkende mening over dit album ... Was zeker al geen fan van Cheers, hoewel daar wel heel dope tracks op stonden ('Shit hits the fan' bv.). Aanvankelijk vond ik dit album beter, omdat het wat serieuzer en donkerder aanvoelt; toch blijft het onophoudelijk dalen in m'n achting. Eigenlijk denk ik dat Obie Trice profielsgewijs gewoon 'beter past' in een meer club-gericht album als 'cheers'; en als 'k het iets zwaarder wil, luister ik dan wel naar de vroegere Wu of Mobb Deep.

Toch vind ik het album sterk aanvangen met 'Wake up'. Een duidelijke opbouw naar een catchy refreintje in de climax. De productie van Eminem vind ik zeker geslaagd, met name door de fijne achtergrond instrumenten op een lompe beat. 'Violent' is een soortgelijk nummer, en weet ik ook zeer zeker te appreciëren. idem met 'Lay down'.

De kritiek op de productie van Eminem deel ik bijgevolg maar half. Op deze nummers na, zijn het inderdaad heel uitgesponnen en eenzijdige beats die Em Obie brengt, maar toch denk 'k dat het ook door Trice zelf is dat ze zo overkomen. Bijvoorbeeld: 'There they Go' heeft weer zo'n zwakke productie, maar eens Eminem zelf rapt, wordt dit helemaal gecompenseerd door diens energieke bijdrage. Hij heft de muziek dan als het ware op, en ik vind dit werken. Op geen enkel ogenblik kunnen we Obie zelf zo scherp horen... Ook 'Rotten apple' van Lloyd Banks heeft bijvoorbeeld een vrij donker, eenzijdig en franjeloos productiewerk maar daar vind ik het opnieuw werken, door de hese en trage flow van LB. Maar tot hier het uitwijden.

'Wanna Know' vind ik nogal fout ... gitaren in hiphop, ben er nooit fan van geweest. Toch begrijp ik waarom mensen dit goed vinden, eigenlijk is het één van die weinige opzwepende momenten die de CD te bieden heeft ...

Mijn persoonlijke hoogtepunt vind ik 'Snitch'. Ben wel een
Akon fan (niet voor een volledig album, maar z'n featurings vind ik altijd kewl), en dit is echt zo'n Akon hitje. Commercieel, heel catchy refreintje, yep, 100% carmusic.

Na dit nummer vind ik de CD toch wel sterk wegzakken.
Veel zwakke refreintjes, en het productiewerk gaat dan ook bergaf. Obie Trices raps gaan me dan ook echt vervelen, de man brengt toch wel weinig ritme in z'n flow en heeft een heel onorigineel stemgeluid. Toch is het duidelijk dat hij wel over talent beschikt. Bv. op 'Obie Story' (up tempo) en 'Jamaican Girl' gaat het hem goed af.

Verder zijn er nog enkele kleine lichtpuntjes. Zo is het leuk Nate Dogg nog eens z'n ding te horen doen in 'All Of My Life' (hoewel ik het nummer zelf er opnieuw niet vind staan).

Al bij al niet voldoende dus om over een echt sterk album te spreken. Het heeft z'n momenten en nummers maar
doorgaans klinkt het toch heel ongeïnspireerd. Een album die hier al snel in de vergeethoek terecht kwam.

op dit ogenblik 2,5* omdat het me warm noch koud laat.

avatar van Nine
Dit album vind ik echt een tegenvaller, irritante beats met piepie's errin die in je kop druinen. in het kort samengevat: Dit album slaat nergens op. Is je geld niet waard. (gelukkig heb k em gedownload.)

rja
2 erg goede nummers en 1 aardige..

de rest is nogal mwoah mwoah

toppertjes zijn:

jamaican girl, en lay down vind ik (H)

Berichten over het veranderen van je username (wat niet mogelijk is) verplaatst naar De Site > Algemeen > Feedback, klachten en andere opmerkingen

Dit album viel mij erg tegen toen het uitkwam, omdat ik toen Cheers nog erg goed vond. Nu ga ik het een nieuwe kans geven, wie weet.

Mezelf
Dat dit album "je geld niet waard is" ben ik het niet mee eens. Obie Trice laat hier zien wel degelijk te kunnen groeien als artiest, misschien zijn de beats niet van Dr. Dre of Timbaland maar tekstueel is deze cd véél sterker dan Cheers.

Tóch wel een aardig album dit, al kakt het hier en daar wel erg in. Paar nummer hadden er af gemoeten, dan had dit een sterk album geweest, waar je echt even zin in moet hebben. In de zin van dat ik geen losse nummers hoef te horen, daarvoor zijn er te weinig uitschieters.

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind ''Obie Story'' echt een GEWELDIG nummer!

avatar van thomzi50
Toch wel een matig vervolg op Cheers. Daar produceerde Eminem voor zijn doen opvallend sterk, hier juist bijzonder matig. Dat Akon, 50 Cent, Eminem én Nate Dogg dan nog op de automatische piloot wat meebrabbelen, maakt het alleen maar erger. Gelukkig is Obie bij vlagen wel aardig, en is Cry Now een heerlijke track. 2,5*

avatar van 'State Of Mind'
Obie Trice mag van mij tegen de winter zijn nieuw album
''Bottom's Up'' ook wel eens droppen, ben wel toe aan een nieuw Obie album

'State Of Mind' schreef:
Obie Trice mag van mij tegen de winter zijn nieuw album
''Bottom's Up'' ook wel eens droppen, ben wel toe aan een nieuw Obie album

Ja, van mij ook wel. Wat ik me af vraag: zal het album ook ondersteuning hebben van o.a. Eminem? Aangezien hij Shady Records heeft verlaten...

Ben nu dit album aan het luisteren, beoordeling volgt nog.

avatar van Game
Second Rounds On Me is een sterk album geworden. Het is een beetje minder dan zijn debuut. En dat ligt gewoon aan het feit dat een goed debuut meestal niet te overtreffen valt.

Er zitten een aantal goeie knallers op zoals "Snitch" (Akon is een beetje irri maar goed), "All My Life" (wat een beat ), "Out Of State" (klink erg leuk) en "Ghetto".

Ook gaat Obie de gangster tour op met "Violent", "Lay Down" (beste poging), "Kill Me A Mutha" en "24's". Laatstgenoemde is een beetje fout, alhoewel zijn flow wel erg lekker is op die track. Op "Violent" doet hij me een beetje aan 50 Cent denken...

Maar de beste tracks zijn toch de wat rustigere zoals "Wake Up", "Ballad Of Obie Trice", "Mama" en "Obie Story". En zo vind ik Trice ook het leukste, als de verhalen verteller. "Obie Story" is naar mijn mening ook de beste track op het album. De vrolijke pianobeat die ingewisseld wordt door een meer duistere productie (en vice versa) is erg goed gedaan.

Toch zijn er missers zoals "Wanna Know", "Jamaican Girl" en "Everywhere I Go". Maakt niet zoveel uit, want het is uiteindelijk een goed hiphop album geworden. Deze zit zeker in mijn top 5 van 2006.

Ik had trouwens een beetje schrik in toen ik zag dat Eminem erg veel had geproduceerd. Maar hij heeft het erg goed gedaan.

*3,5

Wake Up vind ik toch wel een erg chill nummer, tot dat malle gezang aan het eind begint...

avatar van prodi9y9
voor mij de beste track op dit album. toppertje idd;)

'State Of Mind' schreef:
Ik vind ''Obie Story'' echt een GEWELDIG nummer!

Ja, echt heerlijk he. Geweldig hoe die beat van vrolijk, naar triest en weer vrolijk gaat. En Obie vind ik ook een hele goede, onderschatte rapper. Zijn stem gaat me steeds beter liggen. Halfje omhoog.

Ik wacht echt op zijn nieuwe album.

Lekker album.

Game schreef:

Ik wacht echt op zijn nieuwe album.

Ja wanneer komt die eigenlijk uit?

en die nummers die jij als fout bestempelt vind ik stiekem toch wel erg lekker. En all my life HEERLIJK.

avatar van René.
Eigenlijk is dit album gewoon beter dan 'Cheers'. Jammer dat hij geen recordlabel heeft momenteel.

avatar van TheLegacy
Ik vind het echt een domme zet, om Shady Records te verlaten. Hij moet toch zelf ook in kunnen zien dat de grote producers nooit zo geïnteresseerd meer zullen zijn als toen hij bij Shady zat?! Heb even het idee dat hij niet meer beseft hoe moeilijk het is om aan een goed label te komen..

TheLegacy schreef:
Hij moest weg.

avatar van TheLegacy
Hij moest helemaal niet weg, hij heeft er zelf voor gekozen..

P-DawG
Heb dit sinds lange tijd weer eens geluisterd en de uitkomst is jammer genoeg niet positief. Het begint wel aardig, zelfs Snitch met Akon kan ik nog wel enigszins waarderen en Cry Now is, vooral qua productie, ook wel een alleraardigst nummer. Na Balad of Obie Trice zakt het niveau echter dramatisch omlaag. Alleen de laatste 2 nummers zijn dan nog wel aardig, vooral Obie Story is een positieve noot. Als je streng bent is dat eigenlijk het enige echt goede nummer, de rest varieert van wel aardig tot heel erg slecht. Waarbij vooral nummers 9 t/m 16 echt niet om aan te horen zijn.

Toch wel jammer want ik heb altijd wel een zwak gehad voor Obie.

2,5* > 2,0*

Trouwens jammer dat hier niet een nummer zoals Detroit Summer op te vinden is. Dat behoort zonder twijfel tot de beste nummers van Obie en brengt, zelfs met dit weer, het zomer gevoel bij mij naar boven en dan doe je in mijn ogen toch wel iets goed.

avatar van KILLERBEE99
Minder dan zijn debut, maar nog steeds een aardig album.

Wake Up

TheLegacy schreef:
Hij moest helemaal niet weg, hij heeft er zelf voor gekozen..
Onzin.

avatar van UmindC
Hij is inderdaad weggestuurd bij Shady, waarom weet ik niet.

avatar van Game
Hij weggegaan, omdat het allemaal te lang duurde met zijn album. Zelfde verhaal bij Bishop Lamont, Bobby Creekwater en Stat Quo. Ca$his is de volgende.

avatar van MJ_DA_MAN
Bobby Creekwater . Ook zo'n kansloze (voormalig) Shady-artiest.

avatar van Game
Inderdaad, hetzelfde als Ca$his. Waarom Em die gasten heeft getekend is de vraag. Gewoon stom dat ze Obie geen kans gaven. Hij veegt de vloer aan met iedereen daar bij Aftermath, behalve Eminem dan.

Game schreef:

Ik snap niet goed hoe je Wanna Know een misser kunt vinden..
Wat een sfeer heeft dat nummer en wat knalt die lekker uit je boxen zeg..
Vind het juist wel lekker met die gitaren erbij.

avatar van GijsV
Ik vind Cry Now echt een keiharde knaller, de rest van het album tipt lang niet aan Cheers.

avatar van Yestsida
Minder dan Cheers.

Buiten Wake Up, Violent, Wanna Know, Snitch, Cry Now, Jamaican Girl, All My Life, Ghetto, There They Go, Mama, Everywhere I Go en Obie Story draai ik Second Round's on Me niet veel. Ook de net genoemde nummers beluister ik minder dan de hoogtepunten op zijn debuutalbum.

Geen slecht album maar wel een beetje kleurloos.

Dit is beter dan Bottom's Up, dat album deed me bar weinig.