Obie Trice - Second Round's on Me (2006)

Label: Shady

5. Lay Down (2:54)
  6. Snitch (4:01)

met Akon

7. Cry Now (3:59)
  8. Ballad of Obie Trice (2:53)
  9. Jamaican Girl (3:38)

met Brick & Lace

10. Kill Me a Mutha (3:21)
  11. Outta State (2:30)
  12. All of My Life (4:15)

met Nate Dogg

13. Ghetto (4:20)
  14. There They Go (3:49)

met Eminem, Trick Trick en Big Herk

15. Mama (4:09)

met Trey Songz

16. 24's (3:18)

met Trey Songz

17. Everywhere I Go (3:41)

met 50 Cent

18. Obie Story (3:55)

met Eminem

19. Terrible * (3:55)
  20. Luv * (3:54)

met Jaguar Wright

Relax
Oh yes hij staat er.
Dit album valt wel tegen vergeleken met Cheers, maar alsnog is dit album van een redelijk niveau.
Obie probeerd nu eindelijk zijn skills te tonen door sneller te rappen en meer woordspel te gebruiken.
Het lukt, maar helaas laten de beats veel tegenvallen, niet veel, maar een beetje van, ah, dit is een skipnummer etc.
3,5, ik gaf Cheers een 4,0.
Bij #8 Ballad of Obie Trice begind het album een hoger niveau te krijgen.
Snitch, de eerste clip van Obie Trice dat nummer vind ik ook ietwat tegenvallen, de clip zelf is wel leuk.

badboy>u
all of my life moddervette productie van eminem!!

avatar van Conway Twitty
Ballad of Obie en Jamaican Girl zijn niet alleen erg lekkere nummers maar ook een keerpunt op het album, de stijl wordt vanaf die nummers heel anders. Verder zijn Wake Up, Violent, Cry Now en Obie Story zeer lekkere nummers.
Wederom een goed album van Obie maar net een tikkeltje minder dan Cheers.

Dit is een heel lekker album alleen de beats (net als op cheers) vallen mij weer tegen. Kwa teksten is hij vooruit gegaan. Voilent heeft een heel lekker refrein. Favoriet is Jamaican Girl...

badboy>u
all of my life moddervette productie van trell!!

Har-M schreef:

Ik vond de grote variatie aan beats juist erg sterk aan Cheers.

Bad Bitch, Shit Hits The Fan, The Set Up, Don't Come Down, Look In My Eyes: Allemaal unieke beats.

Dit album is iest minder dan Cheers maar Wake up en Cry Now zij gewoon weer dope Big Up!

Cheers was voor mij een koop die erg goed uit viel, daarom heb ik deze niet gekocht, vond zijn singles niet echt top.

avatar van thomzi50
Ik heb deze plaat een keertje op mijn pc gedraaid en vond het een gigantische tegenvaller. Ik schat zo'n 2.5*, maar mijn stem komt na beter luisteren!

avatar van thomzi50
Ik vind Outta State overigens het best klinken met Cry Now, maar Outta State heeft nog nul stemmen als beste track. Gek.

avatar van thomzi50
Nu helemaal geluisterd. Na het geslaagde Cheers had ik toch wel hoge verwachtingen van haar opvolger, 2nd Round's On Me, zeker toen de producers bekend werden.

Het album start met het geschikte Wake Up, dat ik onlangs de eenvoudige beat productioneel erg goed vind passen, vooral door het fraaie pianodeuntje. Kortom: Goede opener, die volgens mij niet door Eminem geproduceerd is. [Ik heb geen lijst met wie welk nummer heeft geproduceerd, dus ik gok het.] Waar ik wel zo'n 99% zeker van ben is dat Eminem Violent heeft geproduceerd, wat een afgezaagde Eminembeat, waarbij ik het gevoel krijg dat Eminem gewoon een beat die hij eerder heeft gebruikt heeft toegepast, al zijn beats zijn ongeveer hetzelfde, en deze is ook nog 'ns slap en saai.

Op het ruige Wanna Know bewijst Obie een prima rapper te zijn, maar door de harde gitaren weet de productie me niet te overtuigen. Lay Down is volgens mij weer 'n Eminem productie, ook al ben ik er nu een stuk minder zeker van. Goed vind ik het in ieder geval wederom niet.
Snitch, de eerste track die op internet uitlekte, met Akon, is duidelijk hitlijsten gericht en helaas kwalitatief weer bar weinig goeds. Een slappe onoriginele productie, de gebruikelijke raps van Obie, het refrein van de immer hetzelfde Akon, en ook tekstueel is het niets vernieuwends. Cry Now, het tweede uitgelekte nummer van de plaat, is een stuk beter. Een heerlijke snelle productie sluit goed aan bij Obie's snelle flow.

Verder bevat het geheel veel te veel filler, hitlijstgerichte tracks en niets-toevoegende nummers. Out Of State vind ik door de verfrissende gitaarproductie wel erg origineel en goed uitgevoerd. 24's is ook wel vernieuwend, maar minder goed. Dat 50 Cent en Eminem uitkomen was natuurlijk logisch gezien het commerciële aspect, maar beide gastoptredens zijn inhoudelijk en kwalitatief compleet overbodig. Ook gaat het album net wat te lang door.

Toch is Obie 'n prima rapper, die mij vaak wel kan boeien. De beats zijn bij vlagen origineel, en ondanks het grote deel matige materiaal kom ik toch uit op een (nipte) waardering van drie sterren. Kon een stuk beter, maar ook slechter.

avatar van MJ_DA_MAN
Wanna Know heb ik al een jaar ofzo op mijn PC staan.

Snitch is beste track , de rest , zoals violent , heeft vaak weer die lekkere aftermath-shady feel die we wat hebben moeten missen met 50 cent's projecten. Alweer een topalbum van trice maar cheers overtreft het niet.

avatar van Conway Twitty
Outta State vind ik veruit de beste productie, heerlijk.
Weet iemand van wie die is?

Conway Twitty schreef:
Outta State vind ik veruit de beste productie, heerlijk.
Weet iemand van wie die is?

11. Out Of State [Prod. by Swinga]

Dit album is totaal anders dan Cheers.

Cheers had bijna alleen maar bangers en veel featerings,
dit album niet, dit is wat donkerder en Obie zijn lyrics gaan veel veder dan op Cheers.

Elke song op dit album vind ik goed, behalve Wanna Know en Mama hoefde van mij niet op het album.

Wanna Know, omdat ik dat lied al heel lang kende en er daarom nog maar weinig aan vind.
Mama, omdat Obie hierop wat te sloom rapt waardoor elke line zo uitgerekt klinkt.

Goed album, alleen voor mensen die een Cheers 2 hadden verwacht zal het denk ik een enorme tegenvaller zijn.

*3,5

avatar van Zjapp
1,0
Tegenover Cheers is dit echt een lachertje...
1,5]

Ik vind dat jullie allemaal niet echt gelijk hebben.
De teksten van Second Round's On Me zijn veel beter dan Cheers en passen precies bij de productie van het album.

Cheers is meer een "club-banger" album, maar Second Round's On Me is serieuzer en in mijn ogen een stuk beter dan Cheers. Misschien moet je het een tweede keer gaan luisteren en goed luisteren naar wat hij verteld en je zal het waarschijnlijk met me eens zijn.

Ik geef het een 4.5/5.

Ik wist niet eens dat er een nieuwe was..:S

avatar van pascal83
Staan er nog goede Timbaland producties op?

avatar van thomzi50
Niet dat ik weet. Dre is er geloof ik ook niet - of bij één nummer dat me niet is opgevallen. Eminem doet het meeste.

avatar van pascal83
Ik heb het al gevonden:

1. "Intro" - 0:37
2. "Wake Up" (King, S./Mathers, M./Resto, L./Trice, O.) (Produced by Eminem) (King, S./Mathers, M./Resto, L./Trice, O.) - 2:52
3. "Violent" (King, S./Mathers, M./Resto, L./Trice, O.) (Produced by Eminem) - 4:04
4. "Wanna Know" (Haynie, E./Jones, W./Trice, O./Webber, D.) (Produced by Emile) - 4:03
5. "Lay Down" (Mathers, M./Resto, L./Trice, O.) (Produced by Eminem) - 2:54
6. "Snitch" (Feat. Akon) (Thiam, A./Trice, O.) (Produced by Akon) - 4:01
7. "Cry Now" (Campbell, D./Johnson, B./Robey, D./Scott, J./Trice, O./Moore, D./Louis, C.) (Produced by Witt & Pep) - 3:59
8. "Ballad of Obie Trice" (King, S./Mathers, M./Resto, L./Trice, O.) (Produced by Eminem) - 2:53
9. "Jamaican Girl" (Feat. Brick & Lace) (Mathers, M./Strange, M./Trice, O.) (Produced by Eminem) - 3:38
10. "Kill Me a Mutha" (Mathers, M./Resto, L./Trice, O.) (Produced by Eminem) - 3:21
11. "Out of State" (Bohannon/Cooley, J./Gaye, M./Henderson/Mathers, M./Resto, L./Trice, O.) (Produced by Swinga) - 2:30
12. "All of My Life" (Feat. Nate Dogg) (Mathers, M./Smith, C./Trice, O./Hale, N.) (Produced by Trell) - 4:15
13. "Ghetto" (Feat. Trey Songz) (Hazelwood, L./Neverson, T./Rotem, T./Trice, O.) (Produced by Jonathan "J.R." Rotem) - 4:20
14. "There They Go" (Feat. Big Herk, Eminem & Trick Trick) (Dennard, A./King, S./Mathers, M./Mathis, C./Resto, L./Trice, O.) (Produced by Eminem) - 3:49
15. "Mama" (Feat. Trey Songz) (James, R./Neverson, T./Rotem, J./Trice, O.) (Produced by Jonathan "J.R." Rotem) - 4:09
16. "24's" (Rotem, J./Trice, O.) (Produced by Jonathan "J.R." Rotem) - 3:18
17. "Everywhere I Go" (Feat. 50 Cent) (Mathers, M./Resto, L./Trice, O./Jackson, C.) (Produced by Eminem) - 3:4118. "Obie Story" (Rotem, J./Trice, O.) (Produced by Jonathan "J.R." Rotem) - 3:55

Er jammer dat er geen nummers door Dre en met name Timbaland zijn geproduceerd. Met name 'Bad Bitch' maar ook 'The Setup' staken toch met kop en schouders uit boven de rest van de nummers op 'Cheers'.

Ik vind dit album veel beter als cheers. In de nummers zitten goede lyrics en obie rapt nu meer en gevarieerder. Veel wisselende beats
Het album is meer gangster en dus donkerder en ruiger.
Nummers als obie story, there they go en all my life evenals voilent zijn goede songs.
ik geef het album 3,5 ster

avatar van Chuck Taylor
Wat een slecht album!
Wat was dit een tegenvaller zeg..shiit. Eerste album van hem had ik echt onderschat, dat was eengruwelijk album. Maar dit verpest alles.
Zulke slechte beats, en zijn flow valt vaak ook tegen. Wat men al zegt Dre en Timba weg, Eminem verneukt het weer. Die man moet dope rhymes gaan schrijven net als in zijn Marshall Mathers LP tijd, ga weg uit die producestudio!

Heel Shady Records trouwens, brengen alleen maar slechte albums uit laatste tijd. D12 World, Encore, The Massacre en deze.. allemaal Eminem, zonde.

mooi album. Chuck Taylor je hebt het helemaal mis

GGMM
dariusobie schreef:
mooi album. Chuck Taylor je hebt het helemaal mis

goed argument.

ik ben geen fan van em zijn producties maar deze beats vind ik niet zo heel slecht... vooral die van there they go

GGMM schreef:

goed argument.

haha tja wat moest ik anders zeggen

waarom doet Dr. Dre eigenlijk wel mee aan "Cheers" maar niet aan dit album???

GGMM
dariusobie schreef:
waarom doet Dr. Dre eigenlijk wel mee aan "Cheers" maar niet aan dit album???
Omdat z'n hoestsiroop op was.