Peter Bjorn and John - Writer's Block (2006)

Zweden
Label: V2

1. Writer's Block (0:15)
  2. Objects of My Affection (4:35)
  3. Young Folks (4:37)

4. Amsterdam (3:36)
  5. Start to Melt (2:14)
  6. Up Against the Wall (7:02)
  7. Paris 2004 (3:50)
  8. Let's Call It Off (4:05)
  9. The Chills (3:48)
  10. Roll the Credits (6:30)
  11. Poor Cow (4:45)
  12. Young Folks [Beyond the Wizard's Sleeve Re-Animation] * (6:29)

met Victoria Bergsman

13. Young Folks [Diplo Remix] * (6:09)

met Victoria Bergsman

14. Let's Call It Off [Jeans Team Remix] * (6:41)
  15. Let's Call It Off [Black Eyes Remix] * (3:19)
  16. Ancient Curse * (3:24)
  17. Self-Pity * (4:18)
  18. Let's Call It Off [Single Mix] * (3:39)
  19. Objects of My Affection [Single Mix] * (4:09)
  20. The Chills [Live] * (7:18)
  21. Paris 2004 [Live] * (5:20)
  22. Objects of My Affection [Live] * (5:44)
  23. All Those Expectations [Weak Remix] * (2:11)
  24. Sitar Folks * (32:40)
  25. Let's Call It Off [Girl Talk Remix] * (3:20)
avatar van KampF
Dit is lekker.

KampF schreef:
Dit is lekker.

Inderdaad, een leuke CD. "Young Folks" is een heerlijk nummertje.

Ja, leuke tracks. Vooral 2,3,4 en 5

*Laura*
Ik ken alleen Young Folks, een nummer dat ik ontzettend goed vind. Is de rest van de cd ietwat vergelijkbaar qua stijl en kwaliteit?

avatar van Safri
Nou, ietsjes anders qua stijl, maar de kwaliteit is erg hoog.

avatar van Safri
Zat na een eerste luisterbeurt op 3 *, dat is nu maar liefst 4 geworden. Erg leuke cd.

tondeman
Best leuk ja, maar ik vind Young Folks duidelijk de uitschieter.

avatar van Droid
Ben momenteel helemaal weg van "Young Folks". Ben benieuwd hoe de rest van het album is...

avatar van chansadres
Leuke muziek maar na 1 luisterbeurt is het op bij mij.

_raindrops
Wat vind iedereen zo goed aan Young Folks? Ik vind er niks aan.

Aah young folks is zo een leuk nummer, maar het komt ook door de clip! Op een of andere manier pakt die clip je wel?

avatar van Ward
Ik kon eerst juist niet echt van het nummer genieten omdat ik aan die vreselijk irritante clip moest denken. Nu heb ik me daar overheen gezet en is het toch, ondanks de clip, best een leuk nummertje.

_raindrops schreef:
Wat vind iedereen zo goed aan Young Folks? Ik vind er niks aan.

Wat een vraag? Dat fluitdeuntje is geniaal.

_raindrops
Hmm, ik vind het inderdaad een vervelende clip. Maargoed dat heeft er niets mee te maken dat ik het geen leuk nummer vind want ik kende het album al voor ik die clip zag.

En dat fluitdeuntje vind ik hoogst irritant.

avatar van Bill
Erg lekkere cd, maar mijn favoriet is Amsterdam. Top!

Wat een nummer zeg dat Young Folks! Kennen we die Victoria Bergsman nog ergens van of lijkt haar stem heel veel op die van iemand anders?

Petero schreef:

Young Folks vind ik ook prachtig, en dat fluitdeuntje vind ik juist geweldig.
Victoria Bergsman kun je kennen van de Zweedse groep The Concretes. Daar is ze overigens niet meer bij.

Petero schreef:

de 1e keer dacht ik serieus dat het bjork was die dit zong. Niet zo goed gekeken: Bjorn - Bjork. Toch zeker mooi liedje!

edejong
young folks is een heerlijk nummer, en gelukkig heeft het album meer van dit formaat!

Electro_
Vind ik juist van niet. Aardig album, maar niet meer dan dat. Young Folks steekt er bovenuit, al vind ik hem al iets minder worden (fluitdeuntje wordt nogal irritant).

avatar van Osiris Apis
Amsterdam steekt er ook uit, vind ik.

vondeich
Ga dit cdtje toch maar eens een keer proberen... Ik hoop dat de rest van het album Young Folks kan evenaren, dan is het zeker de moeite waard om er een keer lekker op weg te dromen... Ben benieuwd..

avatar van Jordy

Ik moest erg aan Martina Topley Bird denken

vind hem wel oke, deze plaat. Young Folks is wel te duidelijk het beste nummer van de plaat, voor de rest is ie een beetje saai.

Ik kon nooit fluiten maar na het horen van 'Young Folks' heb ik wéken geoefend tot dat ik het wel kon.
Nu kan ik het eindelijk en dat allemaal door 1 liedje.
Ik heb nu al heimwee naar 2006 als ik 'm hoor, en ik denk dat ik dat over 30 jaar nog steeds heb.
Een van de, zoniet HET, leukste liedje(s) van vorig jaar.

avatar van Koerok
Nee, het pakt me niet. Slecht kan ik dit album niet noemen, de sfeer die het oproept vind ik wel prettig, maar de liedjes vind ik net allemaal wat te zwak.

avatar van Giga_byte
Aparte cd,
Ik vind het alleen zo jammer dan ik "Young folks" en "Amsterdam" kan luisteren en de rest echt totaal niet !

woggle
Young folks roept echt - serieus - angst in me op... Ik weet niet wat het is maar krijg echt een zwaar depressief gevoel. Het lijkt wel een soort bad psychedelica trip
Man...

avatar van dix