Audioslave - Revelations (2006)

Label: Epic

1. Revelations (4:12)
  2. One and the Same (3:38)
  3. Sound of a Gun (4:20)
  4. Until We Fall (3:50)
  5. Original Fire (3:38)
  6. Broken City (3:48)
  7. Somedays (3:33)
  8. Shape of Things to Come (4:34)
  9. Jewel of the Summertime (3:53)
  10. Wide Awake (4:26)
  11. Nothing Left to Say But Goodbye (3:32)
  12. Moth (4:57)
  13. Show Me How to Live [Live at the Quart Festival] * (5:02)
  14. Set It Off [Live at the Quart Festival] * (4:25)
  15. Doesn't Remind Me [Live at the Quart Festival] * (4:50)
  16. Gasoline [Live at the Quart Festival] * (5:34)
  17. Out of Exile [Live at the Quart Festival] * (5:04)
Alweer het derde album van deze band: ik had altijd wel gedacht dat deze band het na 1 album al wel weer voor gezien zou houden, maar nee dus.

avatar van mathias
En waarom zouden ze dat doen? Beide albums zijn erg te pruimen; van mij mogen ze nog een tijdje doorgaan, en ik zal deze ook zeker zijn kans geven

O van mij ook hoor, alhoewel ik deze band nooit heb opgepikt.
Het verbaast me gewoon dat ze nog steeds samen zijn. Meestal zijn dit soort bands (lees samengesteld uit andere grote groepen) al vrij snel weer uit elkaar.
Wat mij betreft dus.

Mojo Pin
Original Fire is in ieder geval al een aardig nummer, ik ben benieuwd naar de rest van het album!

avatar van SiSsY bOY
Ik ben ook benieuwd. Vond het eerste album erg goed, het tweede net iets minder. Kijken wat ze er ditmaal van gebakken hebben.

avatar van dislexie
ik ben ook erg benieuwd. wat ik tot nu toe gehoord hebt: orginal fire, stuk van wide awake, Revelations en Shape of Things to Come. wide awake, Revelations en Shape of Things to Come klinkt erg goed die stukjes dan. maar orginal fire minder als solo erin valt klinkt gewoon lelijk, voor de rest klinkt die wel lekker

avatar van c-moon
Ook al komen ze wat mij betreft nog niet aan de knieën van Soundgarden, er is natuurlijk heel wat talent in dit clubje en in de eerste plaats de prachtige keel vann Chris Cornell, en met hun hun twee albums totnogtoe dragen ze alvast mijn appreciatie weg!!

Ben dus ook wel benieuwd naar deze derde CD van de heren....

Mojo Pin
Heb je helemaal gelijk in c-moon!

avatar van c-moon
Dankjewel, Mojo Pin

Enne.. ik zie dat hij op 1 september verschijnt. Fijn, kan ik meteen na de eerste schooldag, toch voor mij en mijn leerlingen, naar de winkel en deze meenemen ... goed om te ontstressen van die eerste schooldag haha!

5 september bedoel je.

Het vorige album was er goed, hopelijk dit album ook!

avatar van dislexie
het nummer relevations nu ook helemaal gehoor. lekker strak nummer!!

avatar van Klumpie
Voor de fans, dit album is gelekt.

Joy
wordt wel tijd voor een fatsoenlijk bandnaam

audioslave

wat is dat nu voor een naam??

avatar van Klumpie
Hoewel ze veranderingen hadden beloofd door wat hiphop invloeden in dit album te stoppen, merk ik daar na de eerste indruk weinig van. Om tot een echt goed oordeel te komen moet ik dit album vanzelfsprekend nog vaker luisteren. Wat mij betreft gaan ze op dezelfde voet verder en dat betekent geen topalbum, maar ook zeker geen slecht album. 3,5*

Klumpie schreef:
Voor de fans, dit album is gelekt.

Ik waag het er maar niet op, want ik wilde hem sowieso kopen en als hij tegenvalt ga ik hem natuurlijk niet meer kopen.

Exfrozen schreef:

Voor de echte fan zal ie niet tegenvallen, hij ligt in het verlengde van 'Audioslave' en 'Out of Exile'. Qua overeenkomsten komt ie nog het dichtst bij het debuutalbum in de buurt.

Je bedoelt soul?

Mojo Pin schreef:

Je bedoelt soul?

Ik meende dat ze het over hiphop invloeden hadden, maar goed als het soul is dan hoor ik daar ook weinig van terug. Het is gewoon het oude bekende trucje.

Mojo Pin
Oké, ik ben hem nu ook aan het downloaden, ik laat je zsm weten wat ik er van vind.

Mojo Pin
Met afstand het beste album van Audioslave!
De Led Zeppelin invloeden zijn duidelijk hoorbaar en Chris Cornell is echt in topvorm.

Geweldig!!!

Marvin hou je in.

Exfrozen schreef:
Marvin hou je in.

Je hoeft nog maar een weekje te wachten. Wide Awake is trouwens echt een topnummer.

Mojo Pin
Somedays, nog zo een. Voor mij hét hoogtepunt.

Klumpie schreef:

Das waar, is nog wel vol te houden , ben benieuwd.
Original Fire heb ik trouwens wel al op MTV gezien.

Mojo Pin
Gegarandeerde aankoop wordt dit, ik kan echt niet wachten tot ie uit is.

audioslave is zo ongeveer de laatste rockact van niveau van de 21e eeuw.. als de nu-metal en al zijn uitwassen definitief al het goede hebben verjaagd is het echt tijd voor een nieuwe kurt cobain die ons redt van de verloedering

Mojo Pin
Hier een interview met de leden van Audioslave + beelden van de 'Revelations' clip.

Nu op de luisterpaal.

avatar van mathias
Wat een mooi album is dit weer geworden zeg! Na een tweetal beluisteringen geef ik hier toch al 4* voor, en iets zegt me dat hij nog beter zal worden met vaker te beluisteren. Cornell is hier overigens nog beter bij stem dan op de vorige albums heb ik de indruk . Ook op muzikaal vlak zit alles opnieuw helemaal snor.