Basement Jaxx - Crazy Itch Radio (2006)

Dance
Label: XL

1. Intro (0:37)
  2. Hush Boy (3:59)

met Vula Malinga

3. Zoomalude (0:50)

met Vula Malinga

4. Take Me Back to Your House (5:08)

met Martina Bang

8. Skillalude (0:35)

met Skillah

9. Smoke Bubbles (4:20)

met Milly Oldfield

10. Lights Go Down (5:13)

met Linda Lewis en Lily Allen

11. Intro [Reprise] (0:36)

met Reena Bhardwaj en Daryl John

12. Everybody (5:53)

met Elida Zulu en Reena Bhardwaj

13. Keep Keep On (2:24)

met Milly Oldfield

14. U R on My Mind (8:08)
  15. U R on My Mind [Edit] * (3:45)
  16. Troubl * (3:19)
  17. Hush Salsa / as the Night Moves On * (8:47)
Electro_
Hé, dit album had ik in mijn lijstje staan van toe te voegen albums na de zomerstop... Nouja, in ieder geval:

Dit album is weer volop Basement Jaxx: Vrolijke Dance-muziek die perfect is voor de zomer. De single Hey You zal het vast goed doen in de hitlijsten, maar mijn favoriete nummer is op het moment Take Me Back To Your House, daar zit zo'n leuk gitaarpingeltje in

avatar van Discoverme
Hey Electro..we beginnen aardig de zelfde smaak te krijgen op Electro gebied!

OT: Voor de recensie-liefhebbers: http://leesmaarlachmaar.blogse.nl

4 $terren

avatar van Zwammer
Hush Boy is weer ouderwets leuk
Ik ga snel de rest van het album beluisteren

avatar van tnf
tnf
Ik ben benieuwd. Ik heb alle cd-releases van deze mensen in huis, inclusief de 'The singles'-verzamelaar (overigens wel om de dvd die erbij zat, anders had het niet zoveel toegevoegd).

Ze staan altijd garant voor muziek die de eigenschappen 'goed' en 'leuk' met elkaar verenigt.

Het debuut Remedy vond ik alleraardigst, opvolger Rooty was al iets minder en bij Kish Kash was ik afgehaakt.
Toch maakte deze release me nieuwsgierig genoeg. Basement Jaxx heeft onlangs een remix-album uitgebracht met allerlei oosterse/balkan invloeden en dat zou hier terugkeren.
Dat valt wel mee: in het nummer Hey You is dat enigszins het geval. Dit nummer slaat dan ook erg goed bij mij aan.
Maar een album bestaat uit meerdere nummers. Veelal vervelende nummers in dit geval. Een uptempo song als Run 4 Cover mag dan best lekker zijn, ik vind het toch wel een beetje een slap vervolg op de up-tempo nummers van Remedy.
Smoke Bubbles is gewoon vervelende MTV-zooi en dat gaat voor meer nummers hier op.
Nee, Hey You maakt nog wel een hoop goed samen met een enkel nummer hier en daar, maar daarmee halen ze geen voldoende helaas. Zomer of niet.....

O ja dat "gitaarpingeltje" in Take Me Back to Your House waar Electro_ het over had is dus een banjo (op het net spreekt men al gekscherend over banjohouse)

En de single is niet Hey You maar Hush Boy.

aERodynamIC schreef:
Dat valt wel mee: in het nummer Hey You is dat enigszins het geval.

In Everybody zitten ook zulke invloeden. En die banjohouse was ook al een paar jaar terug toch? Ik kan me nog een nummer herrinneren genaamd 'Mundian To Bach Ké'? Geweldig

Doe er toch een halfje af, meerendeel van het album is toch een chaotische bende.
Het begin van Everybody is trouwens wel erg leuk!

Eum, ik dacht dat Basement Jaxx definitief verleden tijd was!
Niet dus blijkbaar..

1,0
Als dit album electro is dan weet je niet wat je zegt. Ik vind het behoorlijk teleurstellend en alles behalve electro. Eerder flauwe pop/house. Waar is de tijd met platen zoals Red alert van hen?
Ik geef een 2,5

pietjepuk6546 schreef:
Als dit album electro is dan weet je niet wat je zegt.

Waar, maar electro wordt ook gebruikt als afkorting voor Electronic. En ik denk dat Discoverme dat bedoelde .

avatar van Justinx
Remedy was nog eens een plaat! Helaas krijgen we nooit meer dit niveau van Basement Jaxx voor de kiezen. Dit album komt namelijk geenszins in de buurt van deze Crazy Itch Radio.

De single is in ieder geval de slechtste die ze ooit uitbrachten. Dat nummer maakt me geenszins benieuwd naar dit album...

avatar van tnf
tnf
Het valt mij een beetje tegen. 'Leuk', maar that's it. Ik heb de vorige drie, en op deze missen de uitschieters die de vorige drie speciaal maakten. Het klinkt allemaal wat vlakker en gladder. Track 5 vind ik het niveau van de vorige albums halen, track 6 vind ik ook wel leuk. Maar de rest is niet het vertrouwde niveau. Ook de single niet.

Ik wil een nieuwe Flylife (dan heb ik het wel over de bekende Radio-mix met raps)! Zo'n ongepolijst nummer waar het stoom vanaf komt. Zoëen die er gelijk uitspringt. Dát mis ik hier. En zelfs mijn favoriete track op deze, nummer 5 dus, verbleekt erbij.

Run 4 cover vind ik echt leuk. Lekker vrolijk!

avatar van james_cameron
Een paar aardige nummers, maar de plaat luistert absoluut niet lekker weg en er zijn veel te weinig memorabele tracks. Begint nog wel aardig maar zakt dan snel af naar een bedenkelijk peil.

avatar van Laurus~
Ik had nog nooit van Basement Jaxx gehoord tot de nieuwe single 'take me back to your house' en toen dacht ik, dit is leuk! nu ik lees dat de oudere albums een hogere score krijgen, ga ik die maar eens luisteren.

Laurus~ schreef:

Jaren lang in een grot gewoond zeker?

avatar van Suez
Ik vind dit net zo'n lekker allegaartje als op de rest van hun albums. 4*

dVTB
Een zogeheten 'return to form' na het zwakke Kish Kash. Op dit album staan weer tracks waaruit blijkt hoe creatief Basement Jaxx is en hoe lekker hun producties zijn. 'Hush Boy' en 'Take Me Back To Your House' waren uitstekende singles, maar het meest geniale nummer vind ik toch wel 'Hey You', met z'n hoempapa-geluid; echt geweldig.

Het is alleen jammer dat het album wat inkakt na de eerste helft van de tracks.