Red Hot Chili Peppers - The Getaway (2016)

Rock / Funk
Label: Warner Bros.

1. The Getaway (4:10)
  2. Dark Necessities (5:02)
  3. We Turn Red (3:20)
  4. The Longest Wave (3:31)
  5. Goodbye Angels (4:28)
  6. Sick Love (3:41)
  7. Go Robot (4:23)
  8. Feasting on the Flowers (3:22)
  9. Detroit (3:46)
  10. This Ticonderoga (3:35)
  11. Encore (4:14)
  12. The Hunter (4:00)
  13. Dreams of a Samurai (6:09)
avatar van Frisoboei
Laatst weer ontdekt, in mijn herinnering nooit interessant geweest, maar dat kan komen door I'm with you, "dan zal dit ook wel niks zijn".

Maar wat had ik het mis, dit is zeker een interessant album. Misschien niet meer de klassieke Peppers sound, zoals het al vanaf (By the Way) en met name Stadium Arcadium een stuk poppier was. Maar die klassieke sound hebben we al gehoord toch? Naar mijn idee komt de nieuwe Peppers sound muzikaal gezien hier op een hoogtepunt met prachtige liedjes. Warm & meeslepend gitaar en basspel, met de krachtige, authentieke stem van Kiedis. Wat grootser qua opzet, maar nooit bombastisch, voor mij voelt het oprecht. The Longest Wave is voor mij echt de topper.

Hier en daar, op We Turn Red, Detroit en met name Goodbye Angels, daar is het echt een prachtige combi van zacht muzikaal & krachtig oude Peppers wordt dit dan nog gecombineerd met flarden van de oude sound, wat goed werkt.

Erg mooi album. Hoop dat ze deze lijn doorzetten naar een hoogtepunt nu Frusciante weer terug is.

avatar van kaztor
Sweet Lucy schreef:
Gewoon een lekker CD-tje die ik voorlopig nog wel even zal beluisteren. Nee, vernieuwend is het allemaal niet maar dat hoeft van mij ook niet echt. Ik hou van de Peppers zoals ze zijn.

Da’s opvallend.
Ik vind deze plaat juist ‘on-Peppers’ klinken (erg on-naturel) en vind Danger Mouse niet de juiste producer voor ze.

avatar van Supersid
De Peppers hebben naar mijns inziens de "negatievelingen" aan hun gat hangen. Daarmee bedoel ik: ondanks verschillende, meer dan degelijke, platen is er toch altijd een sfeertje van "hier hadden we meer van verwacht". Al van hun debuut overigens! Platen als Californication zijn, ondanks meesterwerken volgens meerdere liefhebbers, altijd wat matig gewaardeerd geweest. Ten tijde van deze plaat liep dat naar mijn bescheiden mening wat de spuigaten uit, want: ondanks dat dit een zeer fijne plaat is op alle gebieden krijg je weer het sfeertje van "te matig, te gewoon, kunnen beter". Maar er zijn dat jaar niet veel beter in het oor liggende platen gemaakt, met een aantal topsingels. En ik ben dan nog geeneens een die-hard fan...

avatar van MIAB
Ik ben geen fan van de RHCP, maar ik mag ze altijd graag horen. Een fijne plaat, dit. 3,5*

The Getaway (4:10) --- 4,0
Dark Necessities (5:02)  --- 4,5