Rainbow - Boston 1981 (2016)

Label: Purple Pyramid

1. Spotlight Kid (6:06)
  2. Love's No Friend (7:52)
  3. I Surrender (5:47)
  4. Man on the Silver Mountain (3:41)
  5. Catch the Rainbow (14:21)
  6. Can't Happen Here (4:15)
  7. Lost in Hollywood (5:36)
  8. Difficult to Cure (6:44)
  9. Long Live Rock N' Roll (4:13)
  10. Smoke on the Water (6:22)
avatar van Metalhead99
Nog zo'n incompleet Rainbow concert?

buizen
Als Stargazer er niet op staat dan staat Kill The King wel niet op een live-opname en hier staan ze dus allebei niet op en trouwens Smoke On The Water is een Deep Purplesong.
Is dit een officiële release?

avatar van Broem
buizen schreef:
Is dit een officiële release?

Anders mag ie toch niet op de site. Het label is overigens een bekend label. Ben wel benieuwd. Er wordt volop oud werk van Rainbow uitgegeven. Moet nog eens achter de cd/dvd box aan die net uit is.

avatar van liefkleinhertje
Deze opnamen is van King Biscuit Flower Hour (7-5-81) en de lengte van deze uitzending was ongeveer 88 minuten (met vervelend gezwets van de DJ meegerekend) dus hier ontbreekt in ieder geval de drum solo in Difficult To Cure
Vergeleken met de set list zijn op deze CD Man On The Silver Mountain en Can't Happen Here omgedraaid (raar)
Heb deze CD wel in bestelling staan maar echt vlot zijn ze bij Purple Pyramid niet dus een beoordeling volgt (veel) later

avatar van liefkleinhertje
Deze CD duurt 65 minuten dus hier is vrolijk de hegge schaar in gezet
Bij love's No Friend ontbreekt een stuk,de keyboard solo en dat mee zing gedoe op long live rock'n roll zijn weg
Maar het toppunt is Difficult to Cure het hele begin ontbreekt maar de drumsolo staat er nog wel op (gedeeltelijk) en zo kan ik nog wel even verder gaan
Ook kost het weinig moeite om een live CD van R Blackmore te vinden waar die beter opspeelt

Nog even over Rainbow 2016 ,als ze die Deep Purple nummers hadden vervangen door een paar Rainbow krakers (van mij part Street of Dreams) was het een stuk beter geweest

avatar van gigage
Binnen en maand na de release van Rainbow - Difficult to Cure (1981) zijn de tourpijlen al gericht op het veroveren van de VS (50 concerten) om daarna het Europese vaste land te overtuigen van de kwaliteiten van de nieuwe zanger Joe Lynn Turner. Op dat album staan 4 sterke tracks die dan ook terug te vinden zijn op deze concertregistratie in Boston (mei 1981, met een waanzinnige goeie solo in I surrender). Ook twee tracks van Down To Earth maar niet de singles ( ). En dan nog vier klassiekers waaronder Catch the Rainbow en die slokt weer zo'n 15 minuten op maar daar hebben we On Stage al voor. JLT probeert hetzelfe te doen als Dio op die plaat, het past niet bij hem, dat is geen schande. Eén van de verschillen met de straight between the eyes of Bent out of shape tour is dat er geen gebruik wordt gemaakt van achtergrondzangeressen. Worden die node gemist? Ik vind van wel maar dat maakt de capriolen van Blackmore er niet minder om natuurlijk. Helaas is er geen ruimte vrijgemaakt op de release voor de Don Airey (nu Deep Purple) Keyboard solo of Rondinelli drumsolo, maar ja
Is het een must have? Nee, hoor, maar best eens leuk om te streamen.

avatar van HerbieDerHerbmeister
Ik heb dit album op 2LP.
Kan die versie van het album ook toegevoegd worden?

avatar van gigage
HerbieDerHerbmeister schreef:
Ik heb dit album op 2LP.
Kan die versie van het album ook toegevoegd worden?

Je kunt een correctie insturen op deze met de missende tracks.