Chance the Rapper - Coloring Book (2016)

Uitgebracht in eigen beheer

1. All We Got (3:23)

met Kanye West en Chicago Children's Choir

2. No Problem (5:04)

met Lil' Wayne en 2 Chainz

3. Summer Friends (4:50)

met Jeremih, Francis en The Lights

4. D.R.A.M. Sings Special (1:41)
  5. Blessings (3:41)

11. How Great (5:37)

met Jay Electronica en My Cousin Nicole

12. Smoke Break (3:46)

met Future

13. Finish Line Drown (6:47)

met T-Pain, Kirk Franklin, Eryn Allen Kane en Noname Gypsy

14. Blessings (3:50)
avatar van Appels123
Ik hoor veel potentie. Nummers als Angels, How Great en Blessings zijn fantastisch. Maar ik vind dat bijna alle nummers op de mixtape overproduced zijn, met als dieptepunt Kanye op All We Got. Gastartiesten voegen, op Jay Electronica na, weinig toe, met verschrikkelijk slechte verses van 2Chainz, Lil Yachty en Thugga. Daarnaast hoor ik ook veel elementen die bijna 1-op-1 gekopieerd zijn van andere rappers (veelal Kanye). Het intro van Summer Friends bijvoorbeeld (de Bon Iver-achtige vocalen) is natuurlijk een kopie van de Justin Vernon verses op MBDTF en Yeezus.

Daarnaast vind ik Chano geen fantastische rapper. Hij heeft een fijne stem maar op de verse van Blessings (Reprise) na vind ik zijn verses nergens interessant worden.

Oh, en wie heeft Chance vertelt dat het gedrocht All Night een goed nummer is?

2.5*
Veel potentie, weinig inhoud.