menu

The Alan Parsons Symphonic Project - Live in Colombia (2016)

mijn stem
4,00 (10)
10 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: earMUSIC

 1. I Robot
 2. Damned If I Do
 3. Don't Answer Me
 4. Breakdown
 5. The Raven
 6. Time
 7. I Wouldn't Want to Be Like You
 8. La Sagrada Familia
 9. The Turn of a Friendly Card (Part One)
 10. Snake Eyes
 11. The Ace of Swords
 12. Nothing Left to Lose
 13. The Turn of a Friendly Card (Part Two)
 14. What Goes Up
 15. Luciferama
 16. Silence and I
 17. Prime Time
 18. Sirius
 19. Eye in the Sky
 20. Old and Wise
 21. Games People Play
zoeken in:
avatar van dynamo d
5,0
Ben benieuwd hiernaar maar liever nog zou ik een nieuw album van Alan Parsons zien.

Fedde
Opgenomen op 31 augustus 2013 in Medillin, Colombia met een 70-koppig symfonie-orkest, lees ik hier op de website van earMUSIC. Natuurlijk had ik ook liever een studioplaat met nieuw materiaal. Maar dit kan best goed klinken. Alan Parsons zelf heeft hier de leiding en zingt. Fraaie lokatie ook, genoeg te snuiven In ieder geval een mooie tracklist.

avatar van musician
Alan Parsons schijnt maar geen nieuwe Eric Woolfson te kunnen vinden....

Fedde
Nee, die is er ook niet. Eigen werk van de hand van Parsons kan niet in de schaduw staan van de composities van Woolfson.

4,5
Toevallig enkele weken geleden tegengekomen op Blu-ray in de Mediamarkt waarbij ik dacht "voor dat prijsje (een 16€ dacht ik) kan ik dit niet laten staan". Gelukkig maar want al bij de eerste beluistering vond ik dit een schitterende live registratie van de prachtigste nummers die Alan Parson in de loop der tijden heeft gemaakt. Wat minder gepolijst als het studiowerk dat we van hen gewoon zijn en net dat maakt het zo fraai, het is net niet allemaal foutloos. Zo is in mijn ogen (oren?) b.v. "Don't answer me" niet zo stemvast gezongen door Alan Parson zelf en lijkt de man er ietwat ongeïnteresseerd bij te staan (in mijn ogen maar schijn!) maar so what?
Hier spelen een prachtig orkest en koor mee wat zeker een meerwaarde geeft aan deze fraaie muziek, ook de muzikanten die meewerken zijn van een bovengemiddeld niveau en dan heb je zowat alle ingrediënten voor succes.
Verder is het inderdaad een fraaie locatie een meer als behoorlijke opname van zowel beeld als geluid wat niet mag verwonderen voor wie de man zijn achtergrond kent.
Wel mis ik Ammonia Avenue op deze verzameling maar het blijft hoe ook een prachtig album, dat ik me nadien ook nog eens op c.d. aangeschaft heb.
Een dikke 9/10 en wat mij aangaat een album dat in geen enkele fan van A.P.P. zijn kast mag ontbreken.

avatar van Maartenn
3,5
Maartenn (crew)
De muziek van Alan Parsons verdient het om te worden uitgevoerd door een symfonieorkest. De pakkende popdeuntjes aangevuld met klassieke melodieën komen het beste tot zijn recht als ze groots worden gespeeld. Dat is precies wat er gebeurt tijdens deze liveregistratie.

Echter, de vocalisten zijn bij vlagen zo verschrikkelijk matig, dat het enorm afleid. Neem de vlakke stem van de vocalist die Breakdown zing. Zijn stembereik is zo beperkt, dat duidelijk te horen is dat hij in met name het hoge gedeelte adem tekort komt. In Snake Eyes gaat dit ook weer helemaal mis. Gelukkig zijn er ook positieve punten te benoemen met betrekking tot de vocalen, want juist bij een nummer waarbij vocalen zeer belangrijk zijn, het schitterende Time, wordt wel loepzuiver gezongen.

Al met al een beetje wisselende gevoelens, maar toch een ruime voldoende.

3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 18:20 uur

geplaatst: vandaag om 18:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.