Seventh Wonder - Waiting in the Wings (2006)

Zweden
Label: Lion

1. Star of David (5:13)
  2. Taint the Sky (6:24)
  3. Waiting in the Wings (9:18)
  4. Banish the Wicked (5:36)
  5. Not an Angel (6:45)
  6. Devil's Inc. (7:14)
  7. Walking Tall (4:20)
  8. The Edge of My Blade (6:34)
  9. Pieces (4:27)
avatar van horned_reaper
Een behoorlijk sterk album dit, dat volledig onder mijn aandacht staat momenteel! Ik zal binnenkort een cijfer proberen uit te zetten voor deze geweldige prog plaat.... maar het gaat in ieder geval een hoog cijfer worden!

avatar van horned_reaper
Toch een verhoging naar de volle 5 sterren.....

SUBLIEM dit!

MindRuler
Ik ken enkel Mercy Falls wat een geweldig album is, ben ook van plan hun nieuwe album aan te schaffen. Mooi artwork trouwens.

avatar van horned_reaper
Banish the Wicked, Edge of My Blade en Pieces zijn zulke FUCKING mooie en gave nummers!

Qua sound is dit mijn favoriete album van SW! Misschien niet kwalitatief gezien.... maar de sound van deze songs is echt uniek hoor!

avatar van Alexepex
Grappig, mijn versie heeft acht nummers.

Desalniettemin een uitstekende cd!
Melodieuzer dan DT, met de souplesse van Shadow Gallery en Vanden Plas.

Goeie band!!

Alexepex schreef:
Grappig, mijn versie heeft acht nummers.

Desalniettemin een uitstekende cd!
Melodieuzer dan DT, met de souplesse van Shadow Gallery en Vanden Plas.

Goeie band!!

Er zijn inderdaad een hoop uitgaves die het 9de nummer "pieces" missen.
Deze zou ik dan zeker even op youtube beluisteren als ik jou was, zeer de moeite waard!

avatar van james_cameron
Ik was reeds bekend met de meer recente albums van deze zweedse progressieve metalband, Mercy Falls en The Great Escape. Beide albums zijn degelijk maar een beetje zoetsappig. Ik mis daarop vooral stevig gitaarwerk en memorabel songmateriaal. Welnu, naar nu blijkt is dit wel te vinden op het eerdere (tweede) album van Seventh Wonder. Hier wordt uit een heel ander vaatje getapt. Het geluid is zwaarder en steviger, de songs meer meeslepend en krachtiger. Prima zang ook. Nu maar eens het debuut beluisteren...

avatar van Zagato
Iets te melodieus naar mijn smaak, ik hoor de kwaliteit wel maar als ik melodieus wil dan zet ik wel wat AOR op. Bij de zwaardere gitaarstukken veer ik op maar over het algemeen 'not my cup of tea'