Helmet - Meantime (1992)

Label: Interscope

1. In the Meantime (3:08)
  2. Ironhead (3:22)
  8. You Borrowed (3:45)
  9. FBLA II (3:22)
  10. Role Model (3:35)
avatar van frolunda
De term Spartaanse metal die wendyvortex hierboven gebruikt dekt de lading vrijwel perfect.
Meantime was destijds mijn eerste kennismaking met Helmet en hun reputatie van superstrakke band werd al in datzelfde jaar (1992) bevestigd met een prima optreden op het SXSW festival in Austin,Texas.
Ik kan me nog herinneren dat in Los Angeles,een paar weken later het prijsnummer Unsung grijsgedraaid werd op het metal radiostation KNAC.
Meantime is dan ook een ijzersterk (tweede) album van het kwartet uit New York.Dynamische metal met uiterst strakke riffs en breaks die heerlijk blijft door beuken.Bandleider Page Hamilton is daarnaast ook nog een fantastische gitarist en alhoewel hij geen geweldige zanger is vind ik zijn,meestal wat ingehouden vocalen hier prima bij de muziek passen.Vooral op In the meantime,Give It ,You Borrowed en natuurlijk Unsung werkt dat concept uitstekend.
Meantime is dan ook één van de beste Helmet albums,een plaat die ze nog één keer zouden overtreffen met het,naar mijn mening net iets sterkere Aftertaste.Simpelweg omdat die net iets beter en gevarieerder songmateriaal bevat en Hamilton daar wat overtuigender zingt.
Voor die zienswijze heb ik overigens,gezien de waardering niet al te veel medestanders.