Bullet for My Valentine - Bullet for My Valentine (2004)

Label: Trustkill

1. Hand of Blood (3:38)
  2. Cries in Vain (4:00)
  3. Curses (3:59)
  4. No Control (3:34)
  5. Just Another Star (2:55)
  6. 4 Words (To Choke Upon) * (3:46)
avatar van Sanderkeuh
Hand of Blood, Cries in Vain en No Control zijn goede nummers.
Just Another Star en Curses zijn minder.

avatar van bennerd
Hand of Blood is inderdaad een geweldig nummer, en ik vraag me nou eigenlijk ook af waarom dat niet op "The Poison" (fantastisch album overigens) staat.
Cries in Vain kende ik al van "The Poison" en is een steengoed nummer, maar Curses vind ik maar redelijk.
No Control en Just Another Star ken ik niet, en dat is de reden waarom ik niet kan stemmen, anders zou ik er een 3.5* voor geven.

bro
bennerd, hand of blood staat wel op The Poison hoor

avatar van bennerd
Niet op de versie die ik heb
Het is nochtans een geweldig nummer.

avatar van My Addiction
Dit is een redelijk slecht album, niet kopen want hand of blood en cries in vain staan tog al op the poison koop beter dat,
en de rest is maar minder
niet zo goed, maar het heeft zeker voor hun doorbraak gezorgd
want ik vin deze groep super!! daarmee 3.5

Bobiej
Bullet for my Valentine word door velen de hemel in geprezen, het is ook lekker aanstekelijke muziek, maar niets speciaals. Grappig om te horen, de nummers Just another star en No control zijn toch iets harder dan dat ik van deze band ken; lekker meer screams, want dat kan Matt goed!

Jammer genoeg heb ik ooit een youtube paradie op Cries in vain gehoord, en versta ik nu telkens: Lordi knows i've cried...Banana eating answer... .

Ik ben benieuwd wat deze band in de toekomst doet; genieten van het succes en een stuk zachter worden; of toch hardere metalcore?

avatar van Sanderkeuh

Just Another Star is vooral screaming van Jay, die veel beter kan screamen dan Matt imo.

Bobiej
Inderdaad, was mij in de eerste istantie niet gelijk opgevallen, maar dat is dus wel te zien in video's etc.

Op 't nieuwe nummer screamed (aimed and fired ) Matt trouwens wel een aantal keer, wat ook niet onaardig klinkt.

bro
inderdaad op een bepaald moment haalt hem zelf een zalige, lage grunt boven. via youtube heb ik al gezien dat hij deze ook live perfect kan. ik hoop dat hij die alsmaar meer en meer gebruikt

avatar van M<3Y
Goed begin van de band, staan gelijk 2 sterke nummers op met Hand Of Blood en Cries In Vain.