Local Natives - Sunlit Youth (2016)

Rock / Pop
Label: Infectious

1. Villainy (3:43)
  2. Past Lives (3:43)
  3. Dark Days (3:01)
  4. Fountain of Youth (3:53)
  5. Masters (4:24)
  6. Jellyfish (2:50)
  7. Coins (3:58)
  8. Mother Emanuel (3:44)
  9. Ellie Alice (2:56)
  10. Psycho Lovers (3:54)
  11. Everything All at Once (4:10)
  12. Sea of Years (5:10)
avatar van peterjames777
Villainy

Past Lives

Yay! Kan niet wachten. In November ook weer in Paradiso.

avatar van oceanvolta
Weer een release om naar uit te kijken.

avatar van VladTheImpaler
Villainy bevalt erg goed en Past Lives is prima.

avatar van mr-mucho
Villainy, heerlijk nummer.

avatar van sj0n88
De teleurstelling van Past Lives valt in het niet bij mijn enthousiasme over Villainy. Inderdaad een heerlijk nummer en de typische Local Natives-sound. Ik heb het overigens op beide voorgaande albums gehad dat voor mij een paar nummers er met kop en schouders bovenuit steken, terwijl de rest me weinig doet.

Ik vind eigelijk net Past Lives beter. Villainy is me wat te catchy, bijna...Keane ofzo? Enfin, ik moet nog meer luisteren.

avatar van VladTheImpaler
Fountain of Youth is te beluisteren.

avatar van sj0n88
gerre schreef:

Ik vind dat Local Natives het juist van de catchiness moet hebben. Op de vorige albums staken de catchy nummers er wat mij betreft bovenuit: Sun Hands en Wide Eyes (Gorilla Manor) , Breakers en Heavy Feet (Humming Bird). Past Lives blijft bij mij geenszins hangen. Gevaar van catchy nummers is inderdaad wel dat het te veel richting de 3FM-sound gaat.In dat geval haak ik af.

avatar van Woutout
Enorme fan van de eerste plaat, de 2e ten delen goed en met de 3 tracks tot nu toe lijkt ook deze band meer een catchy 80's synth pop geluid op te zoeken. Waar zijn die prachtige harmonieën en de gitaren gebleven? Foutain of Youth kan er misschien net mee door, maar ook die song klinkt vlak en bewust hitgevoelig geschreven.

avatar van Lepel
Wat Woutout zegt. Verliefd op hun eerste. Sleur bij de tweede. Mogelijke scheiding na hun derde.

avatar van peterjames777
Het album bevat iets meer electronica maar past verder qua geluid en kwaliteit heel goed in het rijtje van voorgaande albums. Solide nummers. Iets minder rauw dan Gorilla Manor maar wel meer upbeat en uptempo dan Hummingbird. Local Natives' grootste troef blijft de sterke melodieën en harmonieën. Ook deze plaat zit er barstensvol mee.

avatar van harencoor
Klinkt radiovriendelijker dan de vorige 2 platen. Maar daarom niet minder geweldig om naar te luisteren.

avatar van Woutout
Wat een vlak en voorspelbaar album! Helaas exact zoals verwacht, na het horen van de eerder uitgebrachte singles.

avatar van venderkets
Echt vlak en voorspelbaar komt meestal pas later dan na drie albums en vind ik hier nog niet echt aan de orde. Niet zoals bijvoorbeeld een Boxer Rebellion nu klinkt. Maar inderdaad, op deze toer is dat vast bij album 4 wel aan de orde. Jammer, maar begrijpelijk. Na drie albums wil men succes delven, desnoods met meer simplistische muziek.

avatar van venderkets
Then again, ik vond Hummingbird overall fijner dan de eerste, dus wellicht doen ze met #4 wel weer iets heel anders.

avatar van Cor
Cor
Lekkere stuiterpop in de lijn van Grizzly Bear, TV On The Radio en Animal Collective.

avatar van bommel
Tegenvaller
Gorilla Manor vindt ik prachtig
Hummingbird al minder.
En deze is echt middelmatig (of nog minder?)
Jammer, live goede performance