Simple Minds - The Best Of [Night of the Proms Special Remastered Edition] (2002)

Label: Virgin

1. Don't You Forget About Me [Single Version] (4:20)
  2. Promised You a Miracle [Single Edit] (3:59)
  3. Waterfront (4:49)
  4. Alive & Kicking (5:24)
  5. Glittering Prize [Single Edit] (3:58)
  6. All the Things She Said (4:16)
  7. Sanctify Yourself (5:00)
  8. Someone Somewhere in Summertime (4:37)
  9. Ghost Dancing (4:46)
  10. Up on the Catwalk [Single Edit] (4:04)
  11. Speed Your Love to Me [Single Edit] (3:59)
  12. Theme for Great Cities (5:50)
  13. Love Song [Single Edit] (3:32)
  14. The American [Single Edit] (3:32)
  15. Sweat in Bullet (4:30)
  16. Life in a Day (4:00)
  17. I Travel (3:56)
  18. Let There Be Love [Extended Album Mix] (5:14)
  19. This Is Your Land [Radio Edit] (5:05)
  20. Kick It In [Radio Edit] (4:20)
  21. Let It All Come Down [Radio Edit] (3:37)
  22. See the Lights (4:22)
  23. Stand by Love (4:04)
  24. Real Life [Promotional Video Mix] (4:53)
  25. She's a River [Single Version] (4:29)
  26. Hypnotised [Alternate Single Version] (4:46)
  27. Glitterball [Single Version] (4:25)
  28. War Babies [Bascombe Mix] (4:24)
  29. Mandela Day (5:41)
  30. Biko (7:32)
  31. Belfast Child (6:40)
  32. Cry (3:55)
  33. Spaceface (3:52)
avatar van c-moon
Zoals beloofd, heb ik deze Proms-editie van "The Best Of Simple Minds" toegevoegd. Zelf vind ik deze wat betreft tracklisting een stuk interessanter dan de andere versie (waarop bvb. die The Real Life van Raven Maize stond, ipv Spaceface....)

Zoals met verzamelaars telkens weer: vooral interessant voor zij die nog niets of niet veel van de band in huis hebben.. als kennismaking..

Of... voor de completisten zoals ondergetkende (heb dus de bedie versies van "best of simple minds"..

avatar van reptile71
Het ziet er redelijk compleet uit, maar als liefhebber van oude Simple Minds muziek mis ik toch wel een heel aantal favorieten. Daarom heb ik niks met verzamelaars. Het is allemaal zgn 'The Best of' maar ze weten helemaal niet wat ik de beste nummers van ze vind toch?

avatar van c-moon
Tja... heet eeuwige probleem met verzamelaars idd.
Maar hij geeft wel een vrij volledig overzicht idd.

Als je vooral het ouder werk goed vindt, zijn "Early Gold", "Celebration" en ook wel (maar da's dan het echt prille werk) "The Early Years" goede compilaties...;

avatar van reptile71
Voor anderen zullen dat wel leuke compilaties zijn maar ik heb al hun muziek al. Staat bijv op 1 van die albums Wonderful in Young Life of Scar? Van Celebration weet ik dat ze er niet opstaan, die andere verzamelaars ken ik niet. Ik heb voor in de auto zelf een verzamelaar gemaakt, een hele cd vol geweldige SM nummers.

avatar van c-moon
Yep. Dat is inderdaad het beste

Ik heb ook zo van die zelf samengeselde compilaties...

avatar van freddze
Paar berichten over fouten die intussen zijn aangepast verwijderd

avatar van Darkzone
Met behulp van de stemmen op MuMe heb ik pas geleden van alle studio albums (op de covers-cd na) 2-4 tracks gedownload (sommige albums 5-6 songs) die de hoogste waarderingen kregen hier en die op volgorde van oud (1978) tot nieuw (2009) gezet en kwam zo tot 56 tracks.

Ik kende ze alleen van hun hits uit de top 40, maar hele albums kende ik niet van ze, en van na She's A River al helemaal niks. Maar ik moet zeggen dat ze heel wat prima muziek gemaakt hebben. Vooral I Travel en This Is It (daar kon zelfs mijn grootste idool Michael Jackson met zo'n titel nog een puntje aan zuigen) vind ik meer dan prima tracks.