Missy Elliott - Respect M.E. (2006)

Hip-Hop / R&B
Label: Warner Bros.

1. Get Ur Freak On (3:56)
  2. Lose Control (3:47)

met Ciara en Fatman Scoop

3. 4 My People [Basement Jaxx Remix] (3:36)
  4. We Run This (3:25)
  5. Work It (4:24)
  6. Gossip Folks (3:56)

met Ludacris

7. One Minute Man (4:35)

met Ludacris

8. I'm Really Hot (3:31)
  9. Pass That Dutch (3:41)
  10. Beep Me 911 (4:58)

met 702 en Magoo

11. The Rain (Supa Dupa Fly) (4:11)
  12. All N My Grill (4:32)

met Big Boi en Nicole Wray

13. Hit Em Wit da Hee (4:20)

met Lil' Kim en Mocha

14. Hot Boyz (3:36)
  15. Sock It to Me (4:18)

met Da Brat

16. She's a Bitch (4:00)
  17. Teary Eyed (3:40)
  18. We Run This [High Contrast Remix] * (5:58)
Conscious schreef:
Geweldige cd..
Al die liedjes hebben ook zon hip deuntje xdMaar er is ook zon liedje van missy uit de film van mean girls..

die moet ik nog even opzoeken

dat liedjes is - pass that dutch

avatar van Wib0__
Top Album, vooral de beats doen hét hem!

4,5*!

avatar van Word_Play
eazyfan schreef:
Missy stelt niks voor.

Maar Timbaland des te meer.

Heb je alle overige cd's al van Missy Elliott dan hoef je echt je zuurverdiende euries echt niet aan deze cd besteden . 3.5/5!!!

avatar van Ericos
Ik zou niet snel een CD kopen van Missy.
Maar deze Greatest Hits MOEST ik hebben.
Geweldige muziek maakt ze!

avatar van Rammetje*
Dit is echt een vette verzameling! Geweldige beats! Heerlijk om op te dansen!

avatar van *Nientjah*
Geweldige muziek!

4 sterren.

Mooie verzamelaar van Missy elliott, ik had alle albums al, maar ik moest deze gewoon nog in mijn verzameling hebben en ik heb er ook nooit spijt van gehad.
Dit album moet in je verzameling zitten als je Missy Elliott min of meer kan appreciëren, de beats alleen al zijn de moeite waard, waarom zou je dit album nog laten liggen?!
Cijfer: 3,5*!

avatar van barrett
Wassup ! schreef:
Cijfer: 3,5*!

Idd, missy kan ik ook redelijk appreciëren aloewel ik betwijfel dat ik een regulier album zou kunnen uitluisteren, maar met deze Best Of heb ik allesinds geen problemen nog bezwaren.

avatar van Dociz
Missy is een van de zeer weinige vrouwelijke emcees die me echt weet te boeien en die vrouwelijke `swagger` heeft.

De rest van de vrouwen klinkt als een opgefokte bepuiste puber uit de straten van Brooklyn, die wil klinken als de mannen die wel reeds de baard in de keel hebben..

avatar van Shelter
Dociz schreef:

Ik zou zeggen probeer T-Love eens....

avatar van Arrie
De nummers die ik hiervan ken, zijn stuk voor stuk toch wel erg lekker! Get Ur Freak On, Lose Control, Work It, 4 My People (al heb ik liever het origineel in plaats van de remix). Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de rest, moet dit maar eens opzoeken.

avatar van Poeha
Dan zul je All N My Grill en Sock It to Me ook wel kunnen waarderen. Erg fijne tracks.
Ik ga ook geen regulier album van Missy aanschaffen, maar deze verzamelaar gaat er zeker komen.

avatar van pureshores
die gaan we straks weer even luisteren, ze schijnt terug te komen met nieuw werk.
Zeker 1 van de vooruitstrevendste vrouwen in de hiphop die met een combi van vette produkties en de nodige humor altijd net een stap verder is dan de rest. Ook op video gebied altijd lachen.

Sock it 2 me indertijd helemaal platgedraaid

avatar van NewYorkCityLight
Wat een tracks
Haar albums zijn ook fijn (de één meer dan de ander) maar als je alle singles zo naast elkaar hebt valt het pas echt op hoe sterk haar materiaal eigenlijk is. Het meest opvallende zijn natuurlijk de sterke en toch wel gewaagde producties. Wat mij betreft krijgt zij hedendaags niet genoeg credit voor haar werk (uiteraard gaat een deel van de lof ook naar Timbaland).
Hoogtepunten zijn 'All N My Grill', 'Pass That Dutch', 'One Minute Man' en 'Beep Me 911' maar er is maar één nummer dat ik niet zo graag hoor en dat is 'We Run This'.
Jammer dat hier weer niet de single versie van 'Hot Boyz', met Nas en Eve, op staat, op het album 'Da Real World' staat die namelijk ook al niet
Missy, kom terug, we hebben je nodig!

avatar van pureshores
deze week weer eens gedraaid en het is echt een prima collectie nummers-de singles van het debuut met hun kitchen sink productie zijn nog steeds enigzins fris, vind Beep me 911 1 van haar leukste. Ook Pass that Dutch en Work it met hun idioterij aan samples en geluidjes kan ik nog steeds super waarderen.
Net als NewYorkCityLight heb ik ook niks met We run this. Ook ben ik teveel gewend aan de Fatboy Slim remix van Gossip folks en dan valt deze (album) versie ook tegen
En ik dacht dat ik Teary eyed niks vond maar die is wel best lekker. Ben denk ik in de war met Take away wat er gelukkig ook niet op staat

avatar van NewYorkCityLight
Dit album heb ik onlangs aangeschaft en ik ben 'm plat aan het draaien. De nummers zijn echt niet verouderd. Het enige jammere is dat ik van meerdere nummers liever de single versie op het album had gezien dan de album versie ('One Minute Man', 'Gossip Folks', 'Hot Boyz', 'Hit 'Em wit da Hee') en van het enige nummer waarvan ik wél liever de album versie had gehad hebben ze de single versie gebruikt ('4 My People'). Maar de nummers blijven in deze versies ook sterk en dit album blijft een prachtige verzameling tracks die ik lang zal blijven draaien

Arrie schreef:

Afgelopen jaar deze cd gekregen van mijn geliefde en vanavond, wegens wat gedoe met m'n internet, hem eindelijk opgezet. Zo kwam ik erachter dat ik dat meer dan 10 jaar geleden al van plan was.

Deze verzameling is haast flawless. Enkel We Ru n This en Teary Eyed vind ik wat minder. Van 4 My People had ik liever het origineel gehad en van Hot Boyz liever de versie met Nas en Eve, maar je kan niet alles hebben. Verder weten Missy en Timba continu te overtuigen met inventieve beats. Heerlijk opzwepende tracks die veel plezier uitstralen en nog een paar meer relaxede nummers. Fantastische verzamelaar.

avatar van pureshores
De 4 blijft staan. In het kader van best offs/verzamelaars grillen weer de volledige top naar bottom.

1.Sock it 2 me
8.One minute man
9.Work it
10.Get ur freak on
11.Hit em wit da hee
12.4 my people (Basement Jaxx remix)
13.Teary eyed
14.Hot boyz
15.Gossip folks
16.I'm really hot
17.We run this

avatar van T.O.
Achteraf gezien was dit dus echt een complete best-of, want ze heeft geen nieuwe albums meer gemaakt hierna. Weet iemand waarom?

avatar van ZAP!
T.O. schreef:
...Weet iemand waarom?
Beetje lui van je, maar okay, van de wiki: "In June 2011, Elliott told People magazine that her absence from the music industry was due to a hyperthyroidism disorder known as Graves' disease. She was diagnosed after she nearly crashed a car from having severe leg spasms while driving. She experienced severe symptoms from the condition, and she could not even hold a pen to write songs. After treatment, her symptoms stabilized."

Ziekte van Graves - Wikipedia - nl.wikipedia.org.
Thyreotoxicose - Wikipedia - nl.wikipedia.org/

avatar van Arrie
Ja, gezondheidsproblemen inderdaad. In 2015 kwam ze met een door Pharrell geproduceerde comebacksingle (WTF) en sindsdien brengt ze weer zo nu en dan wat uit, ook hier en daar een featuring en heeft ze zelfs nog op de Superbowl opgetreden. Gaat dus inderdaad weer een stuk beter met d'r en wellicht (hopelijk) kunnen we ook ooit weer eens een album verwachten.

avatar van T.O.
ZAP! schreef:
Beetje lui van je, maar okay

Ja zo ontstaat er weer wat discussie maar thanks!