The Rolling Stones - Rolled Gold (1975)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Label: Decca

1. Come On (1:50)
  2. I Wanna Be Your Man (1:46)
  3. Not Fade Away (1:51)
  4. Carol (2:32)
  5. It's All over Now (3:28)
  6. Little Red Rooster (3:07)
  7. Time Is on My Side (3:01)
  8. The Last Time (3:36)
  9. (I Can't Get No) Satisfaction (3:43)
  10. Get Off of My Cloud (2:58)
  11. 19th Nervous Break Down (3:55)
  12. As Tears Go By (2:46)
  13. Under My Thumb (3:42)
  14. Lady Jane (3:11)
  15. Out of Time (5:38)
  16. Paint It Black (3:21)
  17. Have You Seen Your Mother Baby, Standing in the Shadow? (2:34)
  18. Let's Spend the Night Together (3:40)
  19. Ruby Tuesday (3:19)
  20. Yesterday's Papers (2:07)
  21. We Love You (4:25)
  22. She's a Rainbow (4:07)
  23. Jumpin' Jack Flash (3:36)
  24. Honky Tonk Women (3:06)
  25. Sympathy for the Devil (6:26)
  26. Street Fighting Man (3:14)
  27. Midnight Rambler (6:57)
  28. Gimme Shelter (4:30)
  29. Tell Me * (3:49)
  30. Heart of Stone * (2:50)
  31. Play with Fire * (2:13)
  32. I'm Free * (2:23)
  33. Mother's Little Helper * (2:46)
  34. Dandelion * (3:31)
  35. 2000 Light Years from Home * (4:46)
  36. No Expectations * (3:56)
  37. Let It Bleed * (5:28)
  38. You Can't Always Get What You Want * (7:28)
  39. Brown Sugar * (3:50)
  40. Wild Horses * (5:42)
Harald
Die Stones waren, net als de Beatles, Kinks, Who enz. jong en onervaren en dachten dat in een jaar of drie alles afgelopen is, ze wisten niet dat ze met hun songs ook nog in 40 jaar geld kunnen maken. Veele artisten hebben voor centjes hun rechten aan oplichters door verkocht en waren er ook nog blij mee.

avatar van Thunderball
Het verschil is dat de Stones hier niet echt voor hadden gekozen (het was ook al eind jaren '60/begin jaren '70 dus ze waren niet meer echt onervaren), maar tijdens de rechtzaak die ze tegen Klein hadden aangespannen (vanwegen dat Klein al hun inkomsten naar eigen rekeningen had doorgesluisd) hebben ze dit uiteindelijk maar als compromie toegestaan, daar ze zo snel mogelijk van hun ex-manager af wilden.
En omdat hij dit nooit meer mee wilden maken is van af toen Jagger zelf zich met alles gaan bemoeien.

avatar van marco straaten
Mick ging zich inderdaad zelf bemoeien met de financien (onder begeleiding van Rupert Loewenstein) en vanaf toen gingen de Stones echt geld verdienen.
Hoe zal het nu met Allen Klein zijn? Leeft hij nog?

Harald
Volgens mij leeft die Klein nog, die vent mag alleen niet Keith Richards tegen lopen denk ik maar

Pieter Paal
Op 'The singles collection - The London years' zijn alle a- en b-kanten van de Engelse en Amerikaanse singles aanwezig, maar van 'Brown sugar' ('Bitch' en 'Let it rock') en 'Wild horses' ('Sway') dus niet.

De tracklist van 'Rolled gold' met bonus tracks is als volgt:

CD 1

20. Under My Thumb

21. Out Of Time

22. Yesterday's Papers

23. Let's Spend The Night Together

24. Have You Seen Your Mother, Baby, Standing In The Shadow?

CD 2

14. Brown Sugar

15. Honky Tonk Women

16. Wild Horses

Father McKenzie
De ultieme Stonescollectie, punt!

40 Licks blijft me teleurstellen, dat is gewoon een gemiste kans, point final!
Die 2de cd van 40 licks sucks dat het geen naam meer heeft;

Neen, dan maar deze; Deze, vooral met de bonustracks, zoals hier "properkes" door Pieter Paal aangegeven, is gewoon perfect!
Ook al omspant deze plaat niet heel het oeuvre, het zal me worst wezen, dit hier slaat toch op hun sterkste periode. Na Tattoo You werd het toch steeds minder en was de drive weg bij Stonesplaten.
Leve deze Rolled Gold, maar dan liefst dus in de vernieuwde versie!

avatar van De Ulk
Die Rolled Gold +, met de tracklist zoals in Pieter Paals reactie, is inderdaad dé Stones-verzamelaar uit de periode tot 1970. The Singles Collection is ook wel aardig, maar heeft te veel nietszeggende nummer (veel B-kantjes zijn geen toppers) en mist veel essentiële nummers. Bijvoorbeeld Carol, Under My Thumb, de originele versie van Out Of Time, Gimme Shelter en Midnight Rambler.
De eerlijkheid gebiedt mij dan wel weer te zeggen dat deze The Spider And The Fly en Child Of The Moon mist. Maar het schijnt dat je niet alles kunt hebben...

Ik heb de eerste versie van The Singles Collection, die met het complete boekwerk dus, en die doe ik never nooit weg, daar koop ik dus niet die goedkoop ogende remaster van. Dus ik was blij als een kind toen ik deze cd (Rolled Gold +, dus) alvast kreeg van m'n vrouwtje voor vaderdag. Toch wel zo'n beetje de ultieme hits-verzamelaar van de 60's-Stones, dit, en dan ook nog eens in mooi geremastered geluid zodat het perfect aansluit op de andere 60's-remasters!

avatar van Thuurke
Ik heb Hot Rocks 1+2 en More Hot Rocks 1+2, The Singles Collection, 40 Licks, Made In The Shade, Sucking In The Seventies, Rewind en Jump Back. Ik heb besloten om deze nieuwe versie van Rolled Gold niet te kopen, ondanks dat je hem voor een lage prijs kan krijgen.

Wat me wel opvalt s dat de prijs van de cd's de afgelopen 10 jaar aanzienlijk gedaald is. Zo heb ik voor de Hot Rocks serie en de singles collection ca. 65 gulden betaald per dubbel cd. Nu gaan ze voor 15 euro. Dit is toch ca. de helft van de prijs. Rewind was 25 gulden, maar is gelukkig niet meer heruitgebracht. Jump Back (vergelijkbaar) was 7 euro. Dit is iets meer dan de helft. 40 Licks 10 euro.

Ik heb alle reguliere cd's vanaf Beggars Banquet. Reden is dat de oude ABKCO cd's altijd heel duur waren en nu zie je dat deze opeens veel goedkoper zijn geworden. Ik ben begonnen met Beggars Banquet en Let It Bleed voor 7 euro elk en misschien komt de rest ook nog als ik ze voor deze prijs kan vinden.

PriestMaiden
De Stones hebben toch wat tijdloos materiaal geschreven.

avatar van avdj
@Thuurke: muziek is inderdaad een stuk goedkoper geworden. Gelukkig maar!

Deze verzamelaar is zo ongeveer de beste van de Stones. Je kunt 'm voor 10 euro vinden en de band op een uitstekende wijze gaan ontdekken. Absolute aanrader voor mensen die best-offs aanschaffen als ze op ontdekkingstour gaan.

PriestMaiden schreef:
De Stones hebben toch wat tijdloos materiaal geschreven.
Helaas blijven ze ook "tijdloos" optreden. En met wat? Nummers van 40 geleden. Genant!!!

In 1981 is er voor de Duitse markt ook nog een Rolled Gold vol. 2 (Decca 6.28527 DP) verschenen met de volgende nummers:

kant 1

kant 4
You Can't Always Get What You Want
Let It Bleed
Little Queenie (live)

Het album heeft als bijtitel 'The Best of The Rolling Stones' en de eerste Rolled Gold 'The Very Best of The Rolling Stones'.
Dat jaar verschenen voor de Nederlandse markt de twee dubbelaars Stones Story 2 en 3.
Het was eind 1981, dus het waren ideale cadeaus voor de feestdagen.

buizen
Zag deze vandaag tweedehands liggen voor 7,50. Maar ben niet zo'n Stonesfan.

avatar van caravelle
Laat deze dan maar liggen. Ben niet zo een buizen fan.

avatar van iggy
Het is trouwens een verdomd mooie hoes.

avatar van goldendream
Mijn versie heeft een andere hoes: een zwart doosje met grote, goudkleurige, rollende letters en zonder gezichten van de bandleden. Er staan 40 nummers op. Die uitgave vind ik mooier, want hun lelijke koppen staan er niet op

Het lijkt me de ultieme verzamelaar voor de periode 1963-1971. Meer hoef ik niet uit die periode, want een echte fan ben ik niet, eerder een gematigde fan. Alles is mooi chronologisch, wat ik heel belangrijk vind. Ik weet het, het is een afwijking. Wat erna komt, moet ik nog eens verzamelen als ik eens veel tijd heb.

avatar van teus
goldendream schreef:

Dan heb jij Rolled Gold+ (2007) de met 12 tracks uitgebreidere dubbel CD
De hoes is wat simplistisher dan die van de orginele dubbel LP ('75) die heeft een sleeve met een beetje karakter ik vind die lelijke koppen wel wat hebben
Die Rolled Gold+ is best een mooie samenstelling tot '71
Voor na die periode dacht ik voor jou (gematigd stonesfan)mijn beste aanrader... Jump Back ('93) mooie aanvuller uit de periode '71-'89 is gemasterd in 2009 ,dan heb je alleen Brown Sugar en Wild Horses dubbel,maar dat is in noodgevallen altijd makkelijk..

avatar van goldendream
'Jump Back' is een mooie verzamelaar, maar niet chronologisch samengesteld. Als je 'Rolled Gold' hebt, is hij wel beter dan 'Forty Licks' en 'Grrrr'.

avatar van Ssst
Rolled Gold+ (2007), de dubbel CD met 40 tracks, is voor mij een prima startpunt voor de Decca jaren van de Stones. Alle belangrijke tracks staan er wel op, zeker van hun albums voor Beggar's Banquet.