Damageplan - New Found Power (2004)

Label: Elektra

1. Wake Up (4:29)
  2. Breathing New Life (3:49)
  3. New Found Power (3:25)
  4. Pride (4:18)
  5. Fuck You (3:08)

met Corey Taylor

6. Reborn (4:02)
  7. Explode (3:14)
  8. Save Me (3:34)
  9. Cold Blooded (4:57)
  10. Crawl (5:29)
  11. Blink of an Eye (4:19)
  12. Blunt Force Trauma (4:57)
  13. Moment of Truth (6:50)
  14. Soul Bleed (5:15)
avatar van frolunda
Sterk vervolg op Pantera waar de broers Dimebag Darrell (gitaar) en Vinnie Paul Abbott (drums) destijds mee voor de dag kwamen na de breuk met zanger Phil Anselmo.Diens rol is hier weggelegd voor Patrick Lachman en dat doet ie verdienstelijk,al heeft ie naar mijn mening een net iets mindere karakteristieke stem dan Anselmo.Waar we hier wel weer van kunnen genieten is het fantastische gitaarwerk van Dimebag Darrell,tal van vette grooves,riffs en solo's die voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de kracht van New Found Power.Ik hoor er niet direct een nieuwe klassieker tussen zitten maar Pride ,Save me en vooral Fuck you komen aardig in de buurt en zouden hier nog wat kunnen groeien.
Hoever Damageplan echt had kunnen reiken,daar hebben we gezien de tragische dood van Darrell natuurlijk nooit een antwoord op gekregen.Spijtig maar New Found Power was in ieder geval een veelbelovende start die ongeveer gelijktijdig met hun Country metal project Rebel meets rebel de laatste wapenfeiten waren van de broertjes Abbott.