James Vincent McMorrow - We Move (2016)

Ierland
Pop / Electronic
Label: Believe

1. Rising Water (4:55)
  2. I Lie Awake Every Night (3:19)
  3. Last Story (4:47)
  4. One Thousand Times (3:19)
  5. Evil (4:41)
  6. Get Low (4:10)
  7. Killer Whales (5:00)
  8. Seek Another (4:08)
  9. Surreal (5:38)
  10. Lost Angles (4:20)
avatar van coldwarkids
Rising Water is fantastisch! Kippenvel moment!

avatar van oceanvolta
Hey deze zag ik niet aankomen. En ook een concert in Tivoli.

Dikkop
Verandering van sound.
Nog meer weg van het folky geluid dan het vorige album.
Meer elektronica met hulp van enkele producers uit Toronto zoals dvsn en Frank Dukes.
Ik ben benieuwd. Rising Water vind ik in elk geval niet slecht. Niet echt een super opvallend nummer maar het kabbelt lekker voort.

avatar van Mark17
De plaat is inmiddels gelekt.

Weinig aandacht voor James en dat is niet zo vreemd. Bekend geworden met het oorspronkelijke geluid van Early in the Morning, is er nu geen spoor meer van over. De verandering was al hoorbaar op Post Tropical. Veel electronica en weinig nummers die beklijven. Op We Move is de transitie voltooid. Gelukkig is het songmateriaal er wel op vooruit gegaan. Nummers als Evil en Get Low(met name deze) klinken volwassen en ontspannen. Jammer dat zijn stem nu geregeld gaat irriteren, waardoor alles op een gegeven moment op elkaar lijkt. Al met al een kleine 3 sterren. Ik hoop dat hij ooit weer eens terugkeert naar de basis.

avatar van gherdt
Tjongejonge wat een domper dit.
Na het briljante, kippenvelopwekkende en subtiele Post Tropical heeft James' z'n radicale verandering van sound sinds standaardgaapfolk debuut Early In The Morning helaas niet in positieve richting doorgezet.
Waar ik op Early associaties had met John Mayer en Mumford zonder banjo moest ik hier opeens denken aan Maroon 5 en James Morrsion, erger kan bijna niet. James heeft z'n electronica meer body, radiovriendeijkheid en meeklapbaarheid meegegeven maar dit gaat volledig ten koste van de intensiteit en tijdloosheid zoals die wel op Post Tropical was te vinden.

Twee rukplaten met daartussen ingeklemd een absoluut meesterwerk, vreemde artiest die James Vincent.....

w-a-l-c-h-e-l-i-j-k.

Het debuut was prima. Post Tropical was oké. Dit is drie maal niks. Ik begrijp best dat James zijn sound wil ontwikkelen en daar een bepaalde visie bij heeft, hoe alles tot in de puntjes moet klinken. Jammer dat dat op zo'n ongeïnspireerde, 13 in een dozijn, manier moet. Heel erg naar plaatje dit.

Ik vind m wel choed.

avatar van Tha)Sven
walchelijk? Is dat een nieuwe hippe term?

Tha)Sven schreef:
walchelijk? Is dat een nieuwe hippe term?

Zo kon ik meer letters kwijt in een opsomming van letters. En nou op plaatsen drukken, voor ik ontplof.

avatar van oceanvolta
Ik schrok me rot toen ik het gemiddelde hier zag maar ik heb het album toch aangeschaft omdat het op het eerste gehoor wel meeviel en McMorrow bij mij genoeg krediet heeft opgebouwd met de eerste twee albums. Bovendien is de pers ook voornamelijk positief.

Ik ben geloof ik één van de weinigen maar ik vind het debuut en Post Tropical beide erg sterk. Het debuut is een echt folk album waarna met Post Tropical al een andere, electronische weg werd ingeslagen. Met de titel van het album gaf McMorrow al aan niet in hokjes te denken. Is het folk of pop of rock? Van mijn part noem je het post tropical.

Op dit album is te horen dat McMorrow zich verder heeft ontwikkeld. Van Folk is geen sprake meer. Je herkent wel direct McMorrow al komt dat ook door zijn kenmerkende stem.
De falsetto stem moet je wel liggen om voortdurend te horen maar dit was op de voorganger ook al het geval.Ik heb er geen last van en vind het juist mooi.

Tekstueel moet ik er nog induiken maar ik vind het weer goed klinken. Ik word hier blij van.
Het is trouwens echt een aanrader om dit op een goede set te luisteren of met koptelefoon op.

avatar van coldwarkids
Degene die hier een 0,5 geeft is natuurlijk veel te overdreven bezig. Een 5,0 is het zeker niet waard en een 0,5 al helemaal niet. Via de pers krijgt het inderdaad goede reviews. Het is uiteraard niet z'n beste maar er staan meer goeie nummers op dan slechte.

coldwarkids schreef:

En dat is jou mening. Commerciële bagger, prut. Een heus gezwel in s'mans oeuvre.

Ducoz schreef:

En dat is jou mening.

Ben jij er nu eens achter wat Musicmeter in houd?

avatar van bas2204
Rising Water is nog een aardig liedje, maar het gaat snel bergafwaarts met het drieluik Killer Whales, Seek Another en Surreal als absoluut dieptepunt. Ik kan een naam afstrepen van mijn lijstje van artiesten om te volgen.

coldwarkids schreef:

Ben jij er nu eens achter wat Musicmeter in houd?

Is dat een vraag naar jezelf toe? Aangezien jij stelt dat ik overdreven bezig ben en mijn stem en mening op dit album niet respecteert?

avatar van MDekens
Eén speelbeurt gehad, Maar meer gaan er ook niet komen, denk ik. Het is wel heel makkelijk te behappen en neigt met Surreal zelfs wat naar zoetsappige R&B. Waar ik het bij Jamie Woon nog wel kan hebben, schiet het bij meneer McMorrow even in het verkeerde keelgat.

avatar van Reijersen
En daar is alweer album nummer drie van de Ierse James Vincent McMorrow. Duidelijk een artiest die niet stil zit. Niet alleen qua productie, maar ook qua stijl. Het begon allemaal folky in 2010 en hij had daarmee zijn grote doobraak. Daarna werd die folk toch wel een stukje electronischer. En nu lijkt hij dat elektronische meegenomen te hebben naar deze derde plaat en voegt hij daar ook nog eens veel invloeden uit de disco aan toe. Hoe heeft hij dit gedaan?

Hij deed dit onder meer door te openen met Rising Water. Een beetje een te makkelijke elektro pop song. Ik verwacht persoonlijk wat meer van deze man. Helaas voert hij hetzelfde idee door op I Lie Awake Every Night. Misschien dan wel op een iets rustigere manier.
Last Story biedt dan wel wat anders en meer van het inlevende en meelevende wat soulmuziek ook kenmerkt. Al blijft het toch wat poppy en vlak. One Thousand Times is dan juist weer wat aanstekelijker. Helaas komt ook dit nummer niet helemaal los. Ik kan het zeker wel een prima track noemen.
Het meest hitgevoelige dat we deze plaat tegenkomen is er met Evil. De productie is opgevoerd en verder best een aardige song. Helemaal overtuigd ben ik vooralsnog niet. Dat heb ik meer met Get Low. Dat is gewoon een fijne en goede song. Ontspannen nummer dat me pakt. Ook het op de basis van de R&B geënte Killer Whales doet het prima bij mij.
Het beste nummer van deze plaat is mijn inziens toch wel Seek Another. Een nummer met een fijne funkyness, of voor mijn part noem je het disco. Een stuk beter in ieder geval dan het trage, saaie Surreal. Ook afsluiter Lost Angels is rustig, maar brengt meer overtuiging met zich mee.

avatar van Cor
Cor
Tja, ik ga ook niet uit mn dak van deze electropopdeuntjes. Beetje inwisselbaar allemaal. Heb het idee dat ik dit al heel vaak erhgens heb horen langskomen. Niet boeiend genoeg, hoewel hij hij een fraaie kopstem kan opzetten.