Dana Immanuel & The Stolen Band - Come with Me (2016)

Country
Uitgebracht in eigen beheer

1. Come with Me (3:38)
  2. Clockwork (4:15)
  3. Nashville (3:56)
  4. Achilles Heel (3:06)
  5. Going to the Bottle (3:57)
  6. Rock Bottom (3:28)
  7. John Wayne (2:57)
  8. Devil's Money (3:05)
  9. Motherfucking Whore (4:47)
  10. Viva las Vegas (2:09)
avatar van bikkel2
Laat ik dan de 1e zijn die hier een stukje schrijft.

Afgelopen week verbleef ik in Londen en benutte de Zaterdag om een kijkje te nemen op Alexandra Palace Summer Festval in Wood Green.
Het boeiendste podium was de Folkstage en heb daar leuke bandjes aan het werk gezien.
De afsluiter was singer/songwriter Dana Immanuel & The Stolen Band.
Een vrouwelijk gezeldschap en veruit de beste band van de dag.
Cd'tje gescoord ( blijkt dus de nieuwe) en klinkt prima.
Live ook boeiend. Uit het leven gegrepen, puur en oprecht.
Naast alt-folk met de banjo en fijne stem van Dana, ook plaats voor een rauwe electrische gitaar en vlekkeloze samenzang en wat vleugjes rock, vaudeville en alt-country.
Een celliste is er bij en effectieve primitieve percussie kleurt het extra in.
Favo's de opener en tevens titelsong +Nashville en Motherfucking Whore.

Dit was nog niet het geval, maar haar agency was er mee bezig.
Ik opperde Lowlands, want daar zou dit uitstekend passen.

Fijn album, al is het live wat mij betreft wat uitbundiger.

avatar van Renoir
Of wat dacht je van TakeRoot of Ramblin' Roots, bikkel2? Zou ik wel fijn vinden!
Het album komt pas op 5 augustus uit, maar jij hebt het dus al! Maar ik heb stiekem ook al kunnen luisteren. Prima plaat.

avatar van bikkel2
De cd werd ter plekke verkocht, dus dat was een buitenkansje
Blij mee.

avatar van Lura
Voor Johnny's Garden had ik al een recensie geschreven, vergeten hier ook te plaatsen:

In Nederland hebben wij Bootleg Betty, de Engelse variant heet Dana Immanuel & the Stolen Band. Beide bands bestaan uit vijf stoere dames, die hun bekendheid vooral hebben vergaard door hun live-optredens.

Zo speelden Dana en haar meiden onlangs een aantal keren op het befaamde Glastonbury festival. Op het derde album heeft de groep geprobeerd zoveel mogelijk de livesound te reproduceren. Overigens is dit pas het eerste album onder de noemer van Dana Immanuel & the Stolen Band.

De absolute spil is Dana, die alle liedjes schrijft. Zij verdiende eerder haar geld als pokeraar en verslaggever van pokertoernooien, waaronder ook dat van Amsterdam. Vorig jaar wist Dana mij danig te verrassen met haar tweede schijf Dotted Lines, waarover ik voor Real Roots Café een recensie schreef.

Naast haar puntige songs vielen ook haar meer dan uitstekende teksten op. Teksten die regelmatig betrekking hebben op de perikelen van haar eigen relaties, maar ook op haar pokerverleden. Over de vorige plaat werd erg lang gedaan, de nieuwe werd in een vloek en een zucht opgenomen. Dat ging echter niet ten koste van de kwaliteit.

Werden de vorige twee albums alleen door Dana met heren opgenomen, nu wordt ze slechts door haar eigen dames begeleid. Zij doen zeker niet onder voor de musici op de vorige twee albums, integendeel zelfs. Vooral Feadora Morris (gitaar) en Maya McCourt (cello en zang) zijn excellente musici. Met name zij voegen wezenlijk iets toe aan het groepsgeluid.

Helaas staan er slechts drie nieuwe nummers op Come with Me. John Wayne, Nashville en Motherfucking Whore stonden al op het debuutalbum Character Assassination en Going to the Bottle, Rock Bottom en Devil’s Money stonden op Dotted Lines.

Zonder uitzondering allemaal fantastische liedjes. De drie nieuwe, Come with Me, Clockwork en Achilles Heel, doen er echter niet voor onder. Afsluiter is een fraaie cover van het wel zeer toepasselijke Viva Las Vegas, geschreven door Doc Pomus & Mort Shuman en beroemd geworden dankzij The King.

Het wordt hoog tijd dat ze naar Nederland komen voor optredens, tot die tijd neem ik genoegen met dit uitstekende Come with Me.

avatar van Lura
Volgens mij een leuke dame, die Dana, bikkel2?! Tenminste uit het uitvoerige e-mailverkeer wat ik met haar had, kreeg ik die indruk.

avatar van bikkel2
Ik heb even vluchtig met haar gesproken Lura (het was druk bij de stand van de verkoop.)
Leek mij wel een leuk mens, kleurrijk en met de nodige humor.
Wel een stukje ouder dan de begeleiders volgens mij.

Ik hoop dat het iets gaat doen buiten de Uk.

bikkel2 schreef:
Na afloop nog even kort gesproken met deze dame en vroeg of ze al eens in Nederland was geweest voor optredens. Dit was nog niet het geval, maar haar agency was er mee bezig.

Ze heeft een keer een paar jaar terug een radio-optreden in Amsterdam gedaan, maar dat werd geen succes. Een paar uur voor het optreden brak de nek van haar banjo af en moest ze binnen twee uur proberen de songs op een gewone gitaar door te nemen.
Ze is op dit moment met een Nederlandse agent in de weer voor optredens.

avatar van bikkel2
Ja, dat vertelde ze mij ook.
Lowlands ( tent) zou een perfect podium zijn voor haar+begeleiders.
In alle opzichten goed om hier onder de aandacht te komen.

avatar van Lura
Inderdaad , Lowlands zou inderdaad een mooi podium voor haar zijn. Lowlands vind ik trouwens wel een goede programmering hebben (voor elk wat wils), zeker als je het afzet tegenover Pinkpop. Dat wordt ieder jaar slechter, vind ik.

Zeker weten.
Pinkpop is allang niet meer eigenzinnig en alternatief.
Zolang de oude Smeets nog inspraak heeft gaat dat niet meer veranderen ook.
Lowlands is idd heel breed en een act als deze zou best eens wat los kunnen maken.
Ik vond ze echt heel goed live.
Ook qua uitstraling en peformance prima in orde.

avatar van Lura
Hopelijk gaat ie, net als die andere Smeets, snel met pensioen.

avatar van bikkel2
Het zal een x tijd worden idd.