Das EFX - Hold It Down (1995)

Label: East West

1. Intro (Once Again) (1:08)
  2. No Diggedy (4:04)
  3. Knockin' Niggaz Off (3:25)
  4. Here We Go (4:05)

met Solid Scheme

5. Real Hip-Hop [Original Version] (4:10)
  6. Here It Is (5:00)
  7. Microphone Master (4:31)
  8. 40 & a Blunt (3:18)
  9. Buck-Buck (3:14)
  10. Intro (0:09)
  11. Can't Have Nuttin' (5:33)
  12. Alright (4:25)
  13. Hold It Down (4:48)
  14. Dedicated (3:46)
  15. Ready to Rock Rough Rhymes (4:35)
  16. Represent the Real (3:19)

met KRS-One

17. Comin' Thru (3:30)
  18. Hardcore Rap Act (4:43)
  19. Bad News (2:20)

met PMD

20. Real Hip-Hop [Pete Rock Remix] (3:58)
avatar van P Jay
Erg vermakelijk album! Leuke Boom Bap Beats en straight ruff-neck-MC'in.

Ik vind het een hele prestatie van Dray en Skoobs om me gedurende 20 tracks (met steeds hetzelfde sucka-MC-dissing-onderwerp of nét geen onderwerp) toch enigszins te boeien.

Leuke wordplay en gewoon harde delivery en harde stijl! Straight Hardcore Underground ish.

Producties van Premier, Easy Mo Bee, Clark Kent, Scratch, Showbiz en remix van Pete Rock... Toppers dus en ze passen hun stijl allemaal aan aan de sewer-stijl van Das EFX, waardoor alle beats redelijk hard klinken. Easy Mo Bee levert een mooie productie af op "Microphone Master" (die als twee druppels water op een Premo-productie lijkt, als je't mij vraagt).

4,5* voor deze midschool-klassieker.

Voor als je in de mood bent: doe je hoodie aan, strik je Timbs, graai een 40, steek een blunt aan .... en draai dit album!

avatar van Stephaen
Vet album! Recent pas in zijn geheel gehoord en is beter dan verwacht. Destijds links laten liggen omdat ik KRS One kocht, die ongeveer gelijktijdig uitkwam met ook "Represent the real hip hop" erop. In vergelijking vind ik deze echter beter. Hele dikke neck-snapping beats en goede energie. Een van de laatste albums van het gouden tijdperk. Daarna werd veel releases wat commerciëler en of minder interessant qua samples. Dit is nog echte hip hop. Dat was KRS One ook, maar buiten bovenstaand nummer en de Premier tracks vond ik die verder toch vooral tegenvallen. Ook Das Efx zou in de jaren hierna hun stijl aanpassen en met onder meer een nummer gebaseerd op Eye of the tiger komen. Het album is wel te lang. Had een klassieker kunnen zijn als ze 3-4 minste tracks weggelaten hadden. Zeker hun beste album. Dikke vier sterren en een must have in een 90's hip hop collectie.