Max Romeo & The Upsetters - War Ina Babylon (1976)

Jamaica
Reggae
Label: Federal

1. One Step Forward (5:00)
  2. Uptown Babies (4:55)
  3. Chase the Devil (3:25)
  4. War Ina Babylon (4:50)
  5. Norman (4:45)
  6. Stealin' (4:35)
  7. Tan and See (4:35)
  8. Smoky Room (3:00)
  9. Smile Out of Style (3:35)
avatar van T.O.
uncle sammy, out of space...

avatar van Kos
Kos
Hier komt de sample van Prodigy's out of space vandaan idd.

Een van de hoogtepunten van de maestro Perry.

Martin schreef:
Een van de hoogtepunten van de maestro Perry.

Inderdaad! 1 van de hoogtepunten uit de Black Ark studio die Perry later zelf in brand zou steken.

avatar van brooklyn
wat? hoe zit dat precies?

brooklyn schreef:
wat? hoe zit dat precies?

Perry wordt en werd vooral in die tijd rond 70 - 76 gezien als 1 van de meest geniale producers en muziekmakers van Jamaica.

Genialiteit en gekte liggen vaak dicht tegen mekaar, in een vlaag van volledige verstandsverbijstering heeft ie zijn eigen studio in de fik gezet.

dat is zo een beetje wat ik er over weet.

avatar van Oldfart
Volgens de Wiki:

"Het rum- en cannabisgebruik, te weinig nachtrust en zijn vrouw die er met een zanger vandoor ging, werden eind jaren 70 hem te veel. Hij heeft het gepresteerd om met een stift alle wanden van de Black Ark Studio vol te schrijven met Bijbelteksten en de overgebleven ruimte met kruisen op te vullen. De Studio brandde in 1980 af. Het gerucht ging dat Perry de boel zelf de brand zou hebben gestoken, maar dit is niet bewezen"

Poisonpen123
Chase The Devil is Moooooi

Pow
goeie plaat en een mooie platenhoes!
de track 'one step forward' stond op een ouwe reggae verzamelaar die ik ooit heb gekocht. vooral de track 'tan and see' vind ik top!

Oldfart schreef:
Volgens de Wiki:

Harald
Staat helaas (nog niet) op deze site maar een heel goede plaat een aanrader van Max Romeo is "Holding Out My Love To You" (1981), geproduceerd door Keith Richards, Geoffrey Chung en Earl Chin. Keith speeld op deze plaat Lead guitar en ook Sly Dunbar als ook Robbie Shakespear doen op deze mee.

avatar van misja82
leuk dat deze plaat dan wel weer te vinden is.
boeiend stukje van die brandstichting, wist ik ook niet.

avatar van jellorum
Toch wel een klassieker deze..

Iedereen kent wel I Chase The Devil zeker?
Goed nummer hoor maar er staan er zeker nog enkele op deze plaat die nog beter zijn als daar zijn Uptown Babies of Norman.
Nu ja favorieten zullen voor iedereen wel anders zijn.

Dit is gewoon een hele goede dubplaat..uit de dagen dat er bijna enkel goede muziek uit Jamaica kwam.

avatar van misja82
Weer zo'n geweldige Lee Perry productie. Een aantal nummers zijn zelfs remixes van eerder werk van Lee Perry (bijv. War Ina Babylon, waar de kenner "Sipple Out Deh" in kan herkennen). De goede samenwerking tussen de twee hield na dit album helaas op.
Wat ik zo goed vind aan dit album is dat Lee Perry niet een te groot stempel drukt op het hele werk. En de stem van Max Romeo klinkt ook wel erg goed. Ja, vind dit een heerlijk album.

avatar van Pruimpit
Ik vind de productie voor Perry-begrippen wel een beetje erg tam, vind dat zelf ergens ook wel jammer. Er staat dan wel weer sterk songmateriaal tegenover en Max is inderdaad een prima zanger. Max Romeo heeft trouwens nog wel meer prima albums gemaakt die wat meer in de vergetelheid zijn geraakt dan dit album (bijv. 'Revelation Time' en 'Reconstruction', ook uit de tweede helft van de jaren 70).

Op de Lee Perry-compilatie 'Arkology' staan nog een paar alternatieve versies en dubs waar ze de bassen en effecten wat meer hebben opgeschroefd.

avatar van Tijn79
Eigenlijk ben ik via Wiki achter deze beste man wat te weten gekomen, met dank aan The Prodigy (die zoals bekend in Out of Space een sample hebben zitten van Chase the Devil).
Wat geweldige, heerlijk en warme plaat is dit zeg!
Favo tracks zijn toch wel One Step Forward en Chase the Devil

avatar van Hendrix4live
In Lucifer van Jay-Z zit ook een sample van Chase The Devil. Duidelijk te horen trouwens.

avatar van Metalhead99
Chase the Devil is echt één van de beste reggae nummers die ik tot nu toe gehoord heb, sowieso erg sterke reggae plaat trouwens.

avatar van laxus11
Nooit geweten dat de sample van The Prodigy hier vandaan komt

Prima nummer trouwens dat Chase The Devil

Chase the devil is inderdaad