Ok hier moet ik even wat dingen ophelderen, omdat sommige mensen (noem geen namen

) hier informatie geven waar geen kant van klopt.
StiénoOPacc schreef:
Starin' Through my Rear view Heeft nooit op een Soundtrack Gestaan ! Alléen maar op "The Prophet: Best of the Works"
Oh nee? Er staan een paar dope tracks van 2Pac op de
Gang Related Soundtrack waaronder, heel toevallig,
Staring Through My Rearview !! De versie op deze Score is exact dezelfde als die versie van de Gang Related Soundtrack, geen enkel geremix komt eraan te pas.
En het wordt alleen maar more embarrassing als je weet dat de credits in het boekje van dit album gewoon netjes vermelden dat het nummer
previous released is on the Gang Related Soundtrack. Dit gebeurt er als mensen het originele materiaal niet meer aanschaffen en alles maar downloaden
StiénoOPacc schreef:
Het stuk uit Runnin' dat door Notorious B.I.G. gezongen wordt komt uit 'Running from the Police' met Junior M.A.F.I.A.. Pac's stuk komt NIET in het originele voor, maar wel in a Capella's van 2Pac.
Waar moet ik beginnen? Het verhaal van
Runnin' From The Police is lang en complex.
Ten eerste, wat hierboven staat is gewoonweg onzin en niet waar. Ten tweede Big Syke komt niet voor in de OG, het is Randy 'Stretch' Walker waarmee jullie hem verwarren.
Voor ik verder ga, waar hebben we het over? We hebben het over
Runnin' From The Police (Thug Life version) ook wel bekend als True OG.
Laat ik beginnen met de artiesten. 1e verse: Yaki Khadafi, 2e verse: Kastro (toen K-Dog), 3e verse: E.D.I., 4e verse: Stretch, 5e verse: Notorious B.I.G (Biggie), dan 2e verse van Stretch en daarna 2e verse Biggie en de laatste verse: 2Pac. Buju Banton verzorgt de dance-hall vocals.
Destijds was er een voorloper van de Outlaw Immortalz genaamd Dramacydal. 3 vd 4 members van Dramacydal zijn te horen op deze track: Khadafi, Kastro en E.D.I.. Napoleon was het 4e lid dat hier niet te horen is. Dit maakt de artiestenaanduiding: 2Pac ft. Dramacydal, Stretch & Biggie/Notorious B.I.G. De productie is verzorgd door Easy Mo Bee en originele titel is
Runnin' From The Police.
De verwarring rond dit nummer is ontstaan vanwege de vele versies van dit nummer.
De True OG is de oudste versie van het nummer. Het was bedoeld voor het
Thug Life: Volume 1 album, maar heeft het niet gehaald vanwege de negatieve sfeer op dat moment rondom Gangsta Rap en 2Pac in de maatschappij en politiek. Record executives hebben daarom aangestuurd op een gekuisde versie van het Thug Life album.
Toen wilde 2Pac het releasen op MATW waarvoor hij zijn eigen verse opnieuw opnam met andere lyrics. Vervolgens kwam hij ook niet op MATW vanwege de ruzie met Biggie.
In 1995 is een versie van het nummer verschenen op
One Million Strong album. Deze versie is een gecensureerde versie van de MATW versie. Woorden als 'police' zijn daarin vervormd.
De verse van 2Pac in
Runnin' (Dying To Live) komt dus van de Thug Life version, de eerste recording. Terwijl de verse van 2Pac waar jullie aan refereren als de verse van de OG dus eigenlijk de lyrics zijn van de nieuw opgenomen verse zijn van de MATW version.
"...Study your lessons, don't settle for less..."
-2Pac
Pz