Kanye West - Late Orchestration (2006)

Alternatieve titel: Live at Abbey Road Studios

Label: Mercury

1. Diamonds from Sierra Leone (4:07)
  2. Touch the Sky (4:06)

met Lupe Fiasco

3. Crack Music (2:47)
  4. Drive Slow (4:33)

met GLC

5. Through the Wire (3:32)
  6. Workout Plan (2:52)

10. Gone (4:15)

met Consequence

11. Late (3:54)
  12. Jesus Walks (3:13)
  13. Gold Digger [AOL Sessions] (3:18)
Relax
Heerlijke live instrumentals, had ik eigenlijk niet verwacht van Kanye omdat hij alles sampled.

Relax
Niemand die dit album kent, zeldzaam...

avatar van Cath
wat is dit dan? ik zie allemaal liedjes die ik al ken.. is het helemaal instrumental ofzo? nee toch.

Live optreden van Kanye West

avatar van WeSSeL..
Heerlijk optreden van Kanye West, ook goede nummers uitgekozen. Misschien Late eruit en Hey Mama erin, maar zo is het ook goed. Mooiste nummer is hier na mijn mening Bring Me Down, maar het zijn stuk voor stuk mooie liedjes. 4,5 ster voor dit album omdat Golddigger niet live is en misschien Late vervangen zou moeten worden.

avatar van luc011190
Hier ben ik wel benieuwd naar. Ik vind hem live erg tof, en deze krijgt goede recensies.
Hier is ook een dvd van, ik twijfel nog een beetje cd...dvd...cd....dvd....cd

Harco
Gone staat erop... beste keuze ooit. Jammer genoeg geen Cam'ron, haha. :/

Wel veel leuke tracks, maar waarom staat Late erop? Vind ik zo'n kutnummer.

avatar van Niek
Enkel Crack Music een grote smet op deze heerlijke samenstelling! Gelukkig duurt die track het kortst en doet The Game niet mee... Verder ziet dit er erg goed uit. Ik ga hem zeker halen.

Mala Chica
Een mooie live-album. Klinkt beter dan Live in Amsterdam. 4*

Ik vin de DVD lekker klinken, alleen moeten nummers als Crack Music vervangen worden. Ook is het raar dat Golddigger er niet opstaat. Toch 5 sterren

zeg is dit album al uit
hij lijkt me erg vet

Fczwolle4life schreef:
zeg is dit album al uit
hij lijkt me erg vet

Het is een live optreden, en ja hij is al te bestellen bij Amazon of gewoon te koop in de winkel (geloof ik).

avatar van WeSSeL..
Ik heb nu de DVD ook. moet alles nog even gaan bekijken.

avatar van WeSSeL..
DVD nu een paar keer bekeken, wel jammer dat ze sommige liedjes niet doen en andere dan wel. Zoals Golddigger wel live alleen Drive Slow dan weer niet, enige minpuntje van de DVD.

avatar van Ghans
en dan te bedenken dat op hetzelfde moment, in een andere studio van Abbey Roads Coldplay aan het opnemen was

wereldalbum, ik heb hem gezien in Ahoy North Sea Jazz, met een iets mindere bezetting, maar weer live

Sven Bersee
Hij is groot en hij weet het. Dat is goed, anders was hij niet zo groot.

Maarten||
Het zou eens wat zijn als Kanye op nr. 1 komt in de hiphop top-50 :o

Relax schreef:
Niemand die dit album kent, zeldzaam...

het is ook gen album maar een dvd ik zag bij concerto in a'dam liggen

avatar van hiphopisntdead
pardon er is ook een cd van;)

Social_Mask
Ik ben onder de indruk, echt onder de indruk. Hier vind ik Kanye stukken beter klinken dan op zijn reguliere albums, daar klinkt hij wat irritant. Hier is dat niet het geval, behalve op sommige momenten. Geweldig geluid en sfeer ook. Gold Digger [AOL Sessions] mochten ze weg laten vind ik, geluidskwaliteit van dat nummer is minder dan de overige nrs. Want wat is het geluid toch mooi... Klinkt alsof ik er bij was... ik wou dat ik erbij was...

Social_Mask
Die Crack Music versie hier is geweldig!! Ik draai dit album nog steeds regelmatig, echt heerlijk. Jammer dat ik hem nog steeds niet live mee heb kunnen maken..

avatar van hiphopisntdead
leuk album.Jammer van de vals rappende Lupe fiasco

t-h-y-$
Workoutplan

avatar van 'State Of Mind'
Dit is zo heerlijk he!

avatar van I.C.E.
heb de dvd ook bekeken en heb em nu als cd op me ipod staan goed gedaan van kanye

avatar van Kill_illuminati
Werkelijk briljant, de compositie met een live orkest zorgt voor een spetterende perfomance van een zeer jeugdige en voornamelijk energieke Kanye West. Erg inspirend.

Daarnaast nog eens een mooie line-up nummers.

avatar van Ice Cream Man
Heb net de YouTube filmpjes bekeken en faaack... Briljant, wat een genie, ik kom superlatieven te kort. Steen- maar dan ook steengoeie nummers, en dat orkest erbij maakt het echt helemaal waanzinnig. Big up for Mr. West, dat ie z'n Graduation en 808-kuren maar rap achterwege laat en verderdoet zoals ie begonnen was.

avatar van Silky & Smooth
Net de DVD gezien, een woord: GEWELDIG. Wat een passie legt Mr. West in zijn muziek. Samen met het sfeervolle orkest is het plaatje compleet. Zeker weten een van mijn favoriete live-optredens!

Cd is super, maar met beelden erbij is het op zijn best. Aangezien we op muziekforum zitten 5* - 0,5* voor beelden = 4,5*

avatar van Raul
Heb de DVD jammer genoeg nog nooit gezien maar de live muziek inclusief orkest is geweldig. Kanye West is dan ook een rasperformer en dat is toch vrij zeldzaam in hiphop (heb al heel wat mompelende, de helft van hun zinnen vergetende, naar adem snakkende rappers voorbij zien komen op allerlei podia).

Eén van de beste live performances in hiphop waar ik bij ben geweest was dan ook het optreden van Kanye West in Paradiso toen College Dropout net uit was. Ik vond het een geweldig album en bezocht daarom zijn optreden, nou, ik werd echt omver geblazen, wat een talent, wat een charisma!

Deze krijgt 4 sterren van mij.

avatar van Silky & Smooth
DVD is een aanrader!