Marcelo D2 - À Procura da Batida Perfeita (2003)

Alternatieve titel: Looking for the Perfect Beat

9. Batidas E Levadas
  10. RE:Batucada
  11. Qual É?
avatar van Gyzzz
Enorm leuke CD van een van de bekendere hiphop artiesten van Brazilië.
Marcelo D2 rapt zeer actief en klinkt nooit ongemotiveerd. De beats zijn erg gevarieerd, maar hebben allemaal een behoorlijk Braziliaanse, muzikale sound. Het hangt daardoor vaak een beetje tegen pop aan, maar ook hierin slaagt het prima. Mooie mix.
Omdat het album nog geen 34 minuten duurt, gaat het mij ook nooit storen dat ik niets van de teksten versta, dus eigenlijk kan ik nauwelijks minpunten bedenken.

Dikke 4*

avatar van thomzi50
Ik begin met een dikke 3.5*. Vrolijke plaat, lekker kort, luistert goed weg. Goede raps ook, jammer dat ik er uiteraard geen woord van versta. Helaas kon ik nog geen echte uitschiets horen, maar dat komt misschien later. Voorlopig dus nog 3.5*

avatar van Gyzzz
Ik maak er een 4,5* van. Echt geniale producties en een ongekende afwisseling van zang en rap. De zangstukjes zijn perfect verweven in de beats in plaats van dat ze -zoals in rap vaak gebeurt- niets met de rap te maken hebben en zo een nummer uit elkaar trekken. Daarbij helpt het natuurlijk sterk dat Marcelo D2 een hele goede rapper is.

Ik heb wel eens geroepen dat zang en rap niet samengaan, maar daar kom ik door dit album op terug. Het probleem is gewoon dat de twee vrijwel nooit goed gemengd met elkaar worden. Marcelo D2 doet dit echter perfect en maakt hiermee een album met geen enkel slecht nummer. Alle nummers vormen een vloeiend geheel, waardoor ik deze cd zo 3 keer achter elkaar kan draaien.

Behalve enkele, vaak wrang uitgesproken, Engelse termen heb ik nog geen idee waar de teksten over gaan, maar ik heb ook helemaal geen behoefte om daar achter te komen. Het doet in ieder geval allemaal een heel stuk vrolijker aan dan de meeste hiphop. Verder blijft dit productioneel gewoon tot de top van hiphop in het algemeen behoren. Een enórme variatie aan de meest uiteenlopende beats. Van de levendige pianoloopjes in het eind van RE:Batucada tot de meer conventionele beat van Loadeando, ik heb werkelijk niets aan te merken op dit album.

Vergo
Super album!

avatar van hiphopisntdead
Profissao MC kan ik echt niet meer horen, ongeveer 100 keer gehoord in Fifa 2005

avatar van tovast
fifa 05

avatar van fabblwaps
Leuke CD dit, lekker voor in de zomer. Ik versta niks van wat deze man zegt, maar afgaande op hoe het klinkt zullen het wel gewoon lekker luchtige onderwerpen zijn.

avatar van fabblwaps
Ligt het trouwens aan mij of lijkt Loadeando wel héél erg op Rappers Delight van de Sugarhill gang? Niet op een negatieve manier trouwens.

avatar van Kos
Kos
He leuke tip. *op zoek gaat* .

avatar van FlyLo
1,0
Hier kan ik echt helemaal niks mee. Ik haat de taal sowieso al (en ik begrijp er ook niks van) maar ook qua flow en beats is het zwaar ondermaats.

avatar van Kos
Kos
Ja, ik ben ook nog niet bepaald onder de indruk.

avatar van Silky & Smooth
Ik ging met andere verwachtingen deze CD beluisteren. Aangezien het Braziliaans is dacht ik aan opzwepende muziek met trommels en een rapper die daar overheen rapt. Dit is niet bepaald het geval. Dat neemt niet weg dat de muziek erg lekker is. Meer het tegenovergestelde van mijn verwachtingen. Het is juist rustgevend. Dit is eigenlijk ook het enige echt goede aan dit album. De rapper vind ik niet echt hoogstaand. Zijn flow is wel okee, maar ik vind zijn stem vrij vervelend. De klemtoon legt hij elke keer hard op elke klinker in een woord. Ik vind zijn stem een beetje vies klinken. (Weet zo even geen beter woord).
Voorlopig geef ik dit album 3*

avatar van Rhythm & Poetry
Laten we het er maar op houden dat dit niet geheel mijn muziek is. De raps vind ik niet goed klinken en de beats doen me evenmin weinig. Of het daadwerkelijk een slecht/matig album is kan ik niet aangegeven omdat het te ver van mijn smaak verwijderd is. Derhalve geen stem alsof ik een poliep heb.

avatar van principal2000
Ik ga dit album waarderen na 1 luisterbeurt. Zoals verwacht trek ik dat Portugees echt niet. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de smerige taal niet op ieder nummer even smerig klinkt. Qua beats is het allemaal wel okay, maar vaak vind ik het minimaal binnen het grijs gebied van hiphop en ???? (een of andere partymuziek) vallen. De ene keer werkt dit voor mij wel verfrissend en de andere keer wekt het kotsneigingen op. De MC is qua flow aardig (past bij dit niet te definiëren soort muziek). Zijn stem is nog net okay op de meeste nummers. Al met al gaat dit van mij een krappe voldoende krijgen. Voornaamste reden is uiteraard de taal gecombineerd met de muziekstijl die voor mij net zo moeilijk is te definiëren is als van te genieten.

avatar van MAS
MAS
Niet echt mijn ding maar ik het luistert op zich wel lekker weg.