Meshiaak - Alliance of Thieves (2016)

Australiƫ
Label: Mascot

1. Chronicles of the Dead (6:06)
  2. It Burns at Both Ends (5:25)
  3. I am Among You (5:08)
  4. Drowning, Fading, Falling (4:53)
  5. At the Edge of the World (4:32)
  6. Last Breath Taken (4:10)
  7. Maniacal (5:44)
  8. Alliance of Thieves (5:59)
  9. Death of an Anthem (5:37)
avatar van james_cameron
Bijzonder fijn debuutalbum van deze australische metalband, bestaande uit leden van oa Teramaze en 4Arm. Het geluid is een mengeling van old school thrashmetal en meer moderne varianten, resulterend in een bijzonder smakelijk en geweldig geproduceerd geheel. Het songmateriaal is daarnaast ijzersterk, met veel tempowisselingen en variatie. De afzonderlijke songs hebben ieder een eigen identiteit en lijken vrijwel nergens op elkaar. Tel daarbij op een prima zanger en uitstekende muzikanten en je hebt één van de betere albums van het jaar te pakken.

avatar van Kronos
Dit album is nogal moeilijk verkrijgbaar. Ik heb de cd nergens kunnen vinden. Dan maar een bestelling geplaatst. Pas na anderhalve maand binnengekregen.

Maar het wachten was de moeite waard. Heerlijk gevarieerde thrash die moeiteloos de kloof tussen oldschool en modern overbrugt.

Wel een aardige plaat, maar heeft niet de impact die Forbidden vroeger maakte.

avatar van namsaap
Deze plaat destijds in diverse jaarlijsten voorbij zien komen maar nooit eerder geluisterd. Kon de LP nu voor een prikkie bestellen via Dodax. Wat een vette thrashplaat is dit zeg!