Lacrimas Profundere - Hope Is Here (2016)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Oblivion

1. The Worship of Counting Down (6:20)
  2. My Halo Ground (3:05)
  3. Hope Is Here (3:43)
  4. Aramis (3:31)
  5. A Million Miles (4:26)
  6. No Man's Land (3:24)
  7. Pageant (3:55)
  8. You, My North (4:26)
  9. Awake (3:54)
  10. The Path of Broken Homes (1:20)
  11. Timbre (3:16)
  12. Black Moon (4:24)
  13. Aramis (Eisbrecher Neuschnitt) (5:59)
avatar van Killeraapje
Alicia uit de catalogus van Lacrimas Profundere denk ik dat dit album je het meest aan zal spreken. Deze zanger klinkt net even anders dan de zanger op Bleeding Stars en de invloeden van bands als Anathema & Katatonia zitten er hier meer op.

avatar van Alicia
Ik zal hier nog eens uitgebreid voor gaan zitten. Bedankt, Killeraapje!

Wat mij wel opviel is dat de muziek op de beide andere platen van Lacrimas Profundere erg lijkt op dat van The Foreshadowing. Dit doomorkest uit Italië heeft wat mij betreft ook zo'n geweldige bariton zanger. Ik zit trouwens op nieuw werk van deze band te wachten. Het laatste album stamt alweer uit 2016. Maar er verder niets meer over gehoord.

The Foreshadowing - Second World

avatar van Killeraapje
Lacrimas Profundere is een band van vele gezichten. Pakweg de eerste 3 platen zijn doorspekt met sfeervolle Doom in de traditie van My Dying Bride maar dan iets subtieler. De 3 a 4 albums die daarna komen gaan meer richting Goth Rock/Goth Metal in de traditie van Him en The Sisters of Mercy. En toen de tweede zanger zijn intrede deed werd het allemaal wat technischer en heavier waarbij deze Hope is here wel de sterkste is. De laatste plaat Bleeding Stars is eigenlijk een samenvatting is van al het voorgaande werk. Maar de nieuwe zanger moet je inderdaad liggen.

The Foreshadowing heb ik een jaar of 6 geleden live gezien samen met Antimatter op een festival. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten en toen kwam er een zanger verkleed als monnik het podium op en liet een stevig en zwaar geluid horen in de traditie van My Dying Bride. Hoewel het optreden zeker wel indruk maakte heb ik me daarna eigenlijk nooit verdiept in die band. Moet ik toch maar eens gaan doen.

Veel dank voor de tip