Red Lorry Yellow Lorry - Talk About the Weather (1985)

Label: Red Rhino

1. Talk About the Weather (4:06)
  2. Hand on Heart (3:48)
  3. Feel a Piece (2:42)
  4. Hollow Eyes (3:39)
  5. This Today (3:22)
  6. Sometimes (3:03)
  7. Strange Dream (3:15)
  8. Happy (3:24)
  9. Beating My Head * (3:24)
  10. I'm Still Waiting * (4:03)
  11. Take It All Away * (2:56)
  12. Happy [Single Version] * (3:39)
  13. He's Read * (2:59)
  14. See the Fire * (2:33)
  15. Monkeys on Juice * (3:13)
  16. Push * (3:03)
  17. Silence * (2:30)
  18. Hollow Eyes [12" Version] * (3:44)
  19. Russia * (3:11)
avatar van MartinoBasso
Ik heb er 2 maanden op gewacht,
maar nu heb ik Talk About The Weather eindelijk!! Nu kan mijn mp3-versie eindelijk de prullenmand in. Nog een kleine toelichting over het album : Het is niet echt diepgaand qua teksten en sound, maar toch vind ik het een goed, energiek album. Het geeft je echt energie als je het luistert. Vooral het gitaarwerk vind ik vrij goed. De nummers zelf zijn eigenlijk gewoon catchy popliedjes verpakt in een 'gothic' jasje.Ik gebruik de term 'gothic' niet graag maar weet niet hoe ik het anders moet uitdrukken. Ik heb al eens gelezen dat de zanger als het zwakke punt wordt gezien maar daar ben het helemaal niet mee eens, vind zijn stem uitstekend passen bij de muziek!
Heb mijn stem met een half verhoogd.

avatar van frolunda
Vind dit ook wel de beste van Red lorry yellow lorry,alhoewel ik hun latere werk niet allemaal ken.Sterk en lekker donker gothic rock album wat ik helaas nog steeds niet in mijn bezit heb.Wel een aantal andere en een verzamelaar en in concreto mis ik alleen het geweldige This today dat samen met Hollow eyes en het titelstuk toch wel de hoogtepunten vormen van Talk About the Weather.Daarentegen staat hier Chance niet op,voor mij toch wel hun beste nummer.
Het monotone in de songs en de zang van Chris Reed (ook monotoon) vind ik nu net de aantrekkelijke punten van de band.
Komen net als de Sisters of mercy,die ik ook wel wat hoger (zeker in hun begintijd) inschat uit Leeds.