The Mission - Another Fall from Grace (2016)

Label: Eyes Wide Shut

1. Another Fall from Grace (6:20)

met Julianne Regan

2. Met - Amor - Phosis (4:16)

met Ville Valo

3. Within the Deepest Darkness (Fearful) (5:47)

met Gary Numan

4. Blood on the Road (4:56)
  5. Can't See the Ocean for the Rain (5:12)

met Evi Vine

6. Tyranny of Secrets (4:00)
  7. Never's Longer Than Forever (5:22)

met Evi Vine

8. Bullets & Bayonets (6:01)
  9. Valaam (1:16)
  10. Jade (6:13)
  11. Only You & You Alone (7:20)

met Martin Gore

12. Phantom Pain (7:25)

met Julianne Regan

13. Another Fall from Grace [Instrumental] * (6:20)
  14. Met - Amor - Phosis [Instrumental] * (4:16)
  15. Within the Deepest Darkness (Fearful) [Instrumental] * (5:47)
  16. Blood on the Road [Instrumental] * (4:56)
  17. Can't See the Ocean for the Rain [Instrumental] * (5:12)
  18. Tyranny of Secrets [Instrumental] * (4:00)
  19. Never's Longer Than Forever [Instrumental] * (5:22)
  20. Bullets & Bayonets [Instrumental] * (6:01)
  21. Valaam [Instrumental] * (1:16)
  22. Jade [Instrumental] * (6:13)
  23. Only You & You Alone [Instrumental] * (7:20)
  24. Phantom Pain [Instrumental] * (7:25)
  25. Met - Amor - Phosis [Black Star Remix] * (6:57)
Another Fall from Grace opent met een Let Sleeping Dogs Die achtig intro, gelukkig komt er toch wel een ander nummer.
Op zich niet verkeerd, maar echt pakken wil het mij niet; ook niet een tweede luisterbeurt.
Eigenlijk heb ik hetzelfde gevoel als toen in de winkel de eerste keer Masque luisterde na het nog geslaagde Carved in Sand.
Een teleurgesteld gevoel.
Muzikaal sluit het ook meer aan op Masque.
The Mission wist mij later nog te overtuigen met Aura, maar de albums daarna vond ik weer een stuk minder.
Van mij hadden ze meer terug mogen vallen op hun eerste drie albums, maar dan zou ik ook huiveren, want eigenlijk vallen ze teveel terug op ouder werk, en is er geen of minimale vernieuwingsdrang.
Gods Own Medicine had veel duistere gothic, Children meer romantiek en folk elementen, Carved In Sand rockte net wat harder, en misstap Masque had veel elektronica.
Tegenwoordig maken veel bands gebruik van elektronica, om de rockkant meer te variëren; The Mission sloeg in 1992 de plank finaal mis met Masque; nu raken ze de plank wel, maar met kromme; roestige spijkers van bijna 25 jaar oud.

avatar van adriaan101
Wow wat een geweldige plaat!
Na de grote teleurstelling van het vorige album is dit een welkome verrassing.
Met dit album klinkt The Mission als vanouds.
Elke track is werkelijk fantastisch, de titeltrack is een masterpiece.
Ik doe het niet gauw, maar heb de 4 naar 4,5 bijgesteld.

avatar van Killeraapje
Gisteravond live gezien in 013 en dat viel zeker niet tegen. Daar wat nieuwe nummers gehoord en gelijk dit album gekocht.

Ik vind hem relevant klinken. De vertrouwde dingen van de eerste Mission platen en ook The Sisters of Mercy elementen zijn meer dan voldoende aanwezig. Voorlopig vind ik vooral de laatste drie nummers van het reguliere album erg goed. Jade, Only You & You Alone en Phantom Pain zijn verdomd goede nummer die laten horen dat Wayne Hussey het nog altijd kan en dat hij als zanger en tekstschrijver alleen maar beter is geworden.

Daar kan Andrew Eldritch nog eens een voorbeeld aan nemen.

Verassend goede plaat!

P.s.

Overigens hoor ik Ville Valo helemaal niet in dat tweede nummer.

Je moet hier of course gaan voor het volledige pakket, niet enkel de standaard lp. Oki, duurder maar dan heb je ook wat. De missing link tussen.... en...., dat laat ik in het midden maar deze is ongelooflijk en onverwacht goed ja. Wat heet...waan zelfs, donker van toon en gotisch, hint wellicht, van hoesontwerp. Staan briljante nummers op en ja, niet zien aankomen dat ie zoooo goed zou worden. Om in aantallen sterren te denken, nou dan ga ik richting de ☆☆☆☆☆ ja, heus, wis en waarachtig. Prachtplaat destijds en nu nog veel op de draaitafel. Topper dus