Akron/Family - Meek Warrior (2006)

Folk
Label: Young God

1. Blessing Force (9:29)
  2. Gone Beyond (3:21)
  3. Meek Warrior (2:16)
  4. No Space in This Realm (5:12)
  5. The Lightning Bolt of Compassion (4:10)
  6. The Rider (Dolphin Song) (7:20)
  7. Love and Space (3:50)
  8. Awake * (2:29)
  9. Moment * (5:21)
  10. We All Will * (4:29)
  11. Future Myth * (8:11)
  12. Dylan Part II * (4:36)
  13. Oceanside * (3:36)
  14. Raising the Sparks * (4:04)
Met straatlengte voorsprong mijn meest geanticipeerde album van de komende maanden! Ben zéér benieuwd of ze meer richting hun live werk zijn gegaan bijvoorbeeld en of ze het enorme niveau van hun vorige platen kunnen vasthouden of zelfs uitbouwen. Nog een maandje wachten dus!

sxesven
Na Joanna Newsom's nieuwste mijn meest geanticipeerde album van de komende maanden. Na het geniale debuut, de briljante split met Angels of Light en het nieuws over de samenwerking met een jazz drummer kan ik niet wachten om dit te horen. Kommaarop met die plaat!

Sietse
ook ik ben benieuwd, maar nou ook weer niet zoveel als jullie denk ik.

avatar van c-moon
..erh wanneer precies komt ie uit???

25 September in de VS.

avatar van c-moon
bubbachups schreef:
25 September in de VS.

Hm.. ben eens benieuwd wanneer we hem in de benelux gaan vinden...

Hij wordt gewoon uitgebracht op Young God Records dus dat zal ongetwijfeld in dezelfde periode zijn. Distributie in NL gaat via Konkurrent dus ik zou die even in de gaten houden.

avatar van musicfriek
Ben dit album nu aan het beluisteren, klinkt lekker freaky allemaal! Eens wat anders dan wat we gewend zijn Vooral Blessing Force vliegt alle kanten op. Wat ik er nou precies van moet denken... Ik ga dit eerst maar eens een paar draaibeurten gunnen.

Favoriet na 1e draaibeurt: The Rider (Dolphin Song)

Het laatste nummer doet me aan Bonnie 'Prince' Billy denken.

Blessing Force is inderdaad zoals ze dat in het Engels mooi zeggen "shambolic". Wat een prachtnummer. Die 9:30 minuten vliegen er zo voorbij. (Pitchfork heeft BF overigens met de grond gelijkgemaakt, dus hij moet wel goed zijn). Daarna wordt het allemaal wat bedeesder wat ik een beetje jammer vind. Mooi voor de afwisseling maar er zitten maar 7 nummers op het album, waarvan er slechts 2 wat gedurfder zijn. Ik geef voorlopig 4*.

avatar van Justinx
Even tussendoor; wat ziet men in deze cover? Ik persoonlijk kan er namelijk nog niets uit opmaken.

avatar van musicfriek
Een wolk dat opentrekt met een groene zon en iemand daarachter met een dirigeerstokje zit te wachten. Dat maak ik er van

Sietse
dat is "crab nebula" een "dubbele ster" (zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Crab_Nebula) met daarin een tekening van een mannetje met een toverstok (ofzo)

Sietse
ik corrigieer...niet een dubbele ster, maar een overblijfsel van een super nova, met een pulsar in het midden.

Nice search...

musicfriek schreef:
Favoriet na 1e draaibeurt: The Rider (Dolphin Song)

En Man Man vind je niet te pruimen wegens de herrie?

Het album zelf: het stuitert inderdaad lekker alle kanten uit. Een hoop gekte dus, maar wel lekkere gekte waar ik prima mee uit de voeten kan.
Aan de vorige albums ben ik indertijd wel begonnen, maar liet ik al heel snel links liggen. Bij dit album is dat dus niet het geval.
Toch nog maar eens teruggrijpen naar die "ouwetjes" dan.

aERodynamIC schreef:

En Man Man vind je niet te pruimen wegens de herrie?

Die stem ergerde ik me kapot aan. Dit is stukken beter te verteren dan Man Man

Ja, maar je vond het ook een grote bak met herrie.

Bij Man Man is dat niet meer of minder dan bij deze band, en al helemaal niet het nummer dat jij aangeeft.
Die stem is dan inderdaad een ander verhaal, maar muzikaal gezien doet deze band daar niet voor onder (is soms ook wat "chaotische herrie").

Het verbaasde me dat je dit wel kon behappen. Mijn gevoel zou zeggen dat je dit dan net zo hard zou afserveren.......

aERodynamIC schreef:
Ja, maar je vond het ook een grote bak met herrie.

Dat is dan bij 2 nummers zo, de 1e en de Dolphin's Song, de rest is stukken rustiger. Bij Man Man irriteerde ik me elk moment aan de muziek EN zang. Vind dit toch wel even wat beter!

Man Man heeft ook genoeg rustige momenten

Maar de vergelijking is niet helemaal terecht natuurlijk. Ik was oprecht verbaasd zullen we maar zeggen (en al helemaal over je favoriet van deze cd).

Ik vind beide bands prima te verteren.

Justinx schreef:
Nice search...

ik kende hem al...ooit een jaar of 5 terug eens een keer iets over opgezocht. Is tevens een vrij bekende foto in de sterrenkunde, want is een klassiek voorbeeld van een supernova.

Meek Warrior doet heel erg aan die fantastische liveshows in Vera en op Motel Mozaique denken. Dit is eindlijstjes materiaal denk ik.

Even terug naar het albumhoes ( ): dat zou toch echt een zwaard moeten zijn (Warrior) wat in het iele armpje (of het een (mars)mannetje is weten we ook niet) vastgehouden wordt, non?

geen idee....

Hmm, ik geloof dat deze nu toch een halfje omhoog moet. 4,5*

avatar van Justinx
Review: Akron/Family - Meek...

Het derde album van Akron/Family is alweer op komst. Ik was zeker aangenaam verrast door hun vorige gelijknamige album, dus ik ben erg benieuwd hoe dit nieuwe album zal gaan klinken.

Psychologische alternatieve rock, heb ik volgens mij Akron/Family ooit genoemd. Eigenlijk is dat ook de beste omschrijving voor de ietwat vreemde muziek die de vier Amerikaanse heren maken. Ook hun binnenkort uitkomen-
de album Meek Warrior zit weer bordenvol aparte cult-rocknummers. Misschien is bordenvol toch niet helemaal het goede woord, want eigenlijk bevat de cd maar zeven nummers van bij elkaar nog geen 40 minuten. Veel
nummers die je kunt overslaan zijn er dus niet, want voor je het weet zit je al weer tegen het einde van de cd aan. En om meteen maar met de deur in huis te vallen; de cd is nou niet één van de geweldigste van de heren. Nummers als Blessing Force (9:29) en The Rider (7:17) blijven gewoon niet tot het einde boeien en dat snoept al snel wat minuten van de totale cd af. Hoewel Akron/Family een tijd geleden nog erg onderscheid maakte van andere bandjes die dit genre maken, lijkt nu dat hele onderscheid te zijn vervaagd. Geweldige nummers als Running, Returning vinden we dus niet meer op Meek Warrior. In plaats daarvan krijgen we Gone Beyond die wel erg veel weg heeft van Elbow's album A Cast Of Thousand.

Conclusie
De nieuwe 'creatie' van Akron/Family is toch niet helemaal wat ik verwacht had. Meek Warrior wijkt sterk af van bijvoorbeeld hun vorige album en dit pakt niet erg geweldig uit. Zo is de lengte aardig wat ingekort, is er naar mijn mening weinig geëxperimenteerd en wordt er te
veel afgekeken van andere artiesten. Akron/Family zou weer terug moeten vallen op hun gerespecteerde 'roots', want die is op dit album ver te zoeken.

Gone Beyond

Prachtig nummer!

avatar van pauljojo
Ik luister dit album nu voor de eerste keer (luisterpaal). Het album opent erg lekker met Blessing Force, waarbij je 9 minuten lang op het puntje van je stoel zit. Daarna word alles inderdaad een stuk bedeesder, zoals Banshee al zei, en kan ik mijn aandacht er moeilijker bij houden.

avatar van pauljojo
The Rider (Dolphin Song) en Love and Space zijn daarentegen weer briljant zeg... Als je na een inkakmoment niet heel snel wakker word van the Rider weet ik het ook niet meer... De volgende luisterbeurten ga ik me dus vooral richten op tracks 2 tot en met 5.

avatar van Jochempie
Is dit album een beetje zoals de vorige of juist meer als op de Live concerten?

Ik zag ze namelijk live in Rotown een jaartje terug en ik vond het geweldig maar toen ik de cd kocht en opzette vond ik het echt vreselijk saai. Waar waren de uitspatting en muren van geluid die ze live hadden.

Zit dat wel een beetje op deze plaat, ik hoop het.

Allebei, op dit album is inderdaad meer ruimte voor hun wilde kant dan op hun titelloze debuut album, maar niet overdreven veel. Hun samenwerking met Angels of Light komt dichter in de buurt van hun live optredens. Mocht je dat album nog niet hebben, zeker eens proberen!

En mocht je Meek Warrior eens willen proberen, je kunt 'm hier beluisteren: