Assemblage 23 - Endure (2016)

Electronic
Label: Metropolis

1. Endure (3:10)
  2. Afterglow (4:39)
  3. Bravery (5:11)
  4. Salt the Earth (4:35)
  5. Static (5:03)
  6. Call the Dawn (5:33)
  7. Butterfly Effect (5:18)
  8. Barren (5:01)
  9. Grid (4:42)
  10. December (5:31)
  11. Afterglow [The Rain Within Remix] * (4:22)
  12. Bravery [Interface Remix] * (6:23)
  13. December [Neuroticfish Remix] * (5:13)
  14. Ignorance * (4:34)
  15. Salt the Earth [Angeltheory Remix] * (4:32)
  16. December [Stereospread Remix] * (6:24)
  17. Bravery [Solitary Experiments Remix] * (5:28)
  18. Goliath * (5:07)
  19. Ignorance [Mr. Kitty Remix] * (4:22)
avatar van james_cameron
De eentonige nasale zang gaat op den duur wel wat irriteren, maar de aanstekelijke techno-deuntjes brengen een aangenaam jaren '80 gevoel teweeg. Naar het einde toe wordt het album ook steeds sterker. Het had allemaal wel wat steviger en heftiger geproduceerd mogen worden, maar ik kan er wel wat mee. De bonusdisc, voorzien van 2 nieuwe tracks en 7 remixen, is ook de moeite waard.

avatar van E-Clect-Eddy
Muzikaal is het prima in orde al is het net alsof er sinds de 90s weinig is verandert, klinkt nu nog iets meer als VNV Nation al blijf ik die tekstueel beter vinden, en ook de zanger is daar beter. Dit is beter dansbaard dan een gemiddeld VNVN nummer maar de stem van deze zanger is veel te beperkt en dat irriteert lichtelijk. Maar de vette synths maken veel goed.