Blaudzun - Jupiter (Part 1) (2016)

Label: V2

1. Everything Stops (3:22)
  2. Between a Kiss and a Sorry Goodbye (3:50)
  3. Jupiter (3:38)
  4. Out of Mind (Hand It Over) (4:13)
  5. Alarmalarma (3:01)
  6. Here's to Now (3:21)
  7. Echo Heartache (5:59)
  8. Don't Waste the Shadow (3:12)
  9. Rotterdam (4:13)
avatar van Djarune
Blaudzun vind ik altijd een beetje Arcade Fire achtig klinken. Geweldig dat dit allemaal uit Utrecht komt. Zowel "Between a Kiss and a Sorry Goodbye" als "Jupiter" vind ik goed klinken. Ben zeer benieuwd naar de rest.

Het eerste album dat waar ik niet zo heel lyrisch over ben. Het klinkt prima, maar ergens weet het me niet te raken zoals de voorgangers dat wel deden.

Maar misschien komt het nog na meerdere draaibeurten.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Lelijke hoes.
Lijkt wel Mick Jagger met Ian Astbury

DjFrankie schreef:
Lelijke hoes.
Lijkt wel Mick Jagger met Ian Astbury

Als je de hoes van de lp - fraai artwork - niet in je handen hebt gehad, en dat kan gewoon nog niet - vanwege embargo tot morgen - zit je uit je nek te lullen omdat je afgaat op een lullig plaatje hiero.

Ondergetekende heeft lp vorige week al in handen gehad en een boeiend gesprek met de maker gevoerd, in A'foort trouwens. Wij noteren 3 zwalppunten wegens onoordeelkundig handelen voor heer Frankenstein

avatar van heartofsoul
Als je op de afbeelding klikt vergroot je het beeld, en dat is dan duidelijk genoeg om er een uitspraak over te kunnen doen. Dat jij het vinylalbum al in handen hebt gehad doet daar natuurlijk niets aan af.
Eens met DjFrankie - smaken verschillen zullen we maar zeggen.

heartofsoul schreef:
Eens met DjFrankie - smaken verschillen zullen we maar zeggen.

Tuurlijk man, elke typograaf/drukker/vormgever geeft je prompt gelijk: digitaal overtreft papier. Ik was gewoon aan het batsen en jij was gewoon aan het smispelen.

En als Bo Didley gelijk had met "You Can't Judge a Book by Its Cover", waarom zou dat dan voor albums niet opgaan? Waarom meteen negatief zijn over een album dat nog uit moet komen? Zou men het equivalentieprincipe strikt hanteren, zouden velen hier te horen kunnen krijgen: jij bent gewoon te lelijk om te mogen stemmen

Over smaakcompatibiliteit met de Franck zullen we het maar niet hebben, hoe vaak treed jij in de donkere krochten der Goth.

avatar van heartofsoul
De afbeelding wordt er echt niet mooier op voor mij als ik een dezer dagen het vinylalbum in mijn handen zal houden bij het bezoek aan de platenhandel. Is dat zo moeilijk te begrijpen?
En de tweede alinea van je bericht slaat helemaal nergens op.

Franck Maudit
Mjuman schreef:
En over smaakcompatibiliteit met de Franck zullen we het maar niet hebben

Hoorde ik zonet mijn naam weerschallen?

Franck Maudit schreef:

Hoorde ik zonet mijn naam weerschallen?

Excuus - het vat is leeg en dan klinkt het door - ik zoek nu de fles

Leuke hoes, beetje Sesamstraatachtig met die twee Koekiemonsters bovenin.

avatar van spoiler
Inderdaad joh. Koekiemonster-ogen

avatar van hidalgo
draaibeurten helpen niet meer het kalf is verdronken want op de put zit een hangslot
wat een ramp is dit album ben het net aan het beluisteren
zonde van mijn tijd 1.5 voor de hoes

avatar van Alicia
Ooit weleens van Blaudzune gehoord en zelfs ooit weleens op tv gezien, maar ik heb deze band/de persoon nog nooit echt goed beluisterd. Misschien moet ik dat nog maar eens gaan doen, want dit plaatje vind ik echt niet zo slecht klinken. Een paar matige composities, dat dan weer wel, hoeven nog geen heel album slecht te maken. Wellicht dat Blaudzune ooit veel betere albums heeft gemaakt. We zullen 't gaan horen!

De hoes - kan ik in de uitvergroting op deze site best wel beoordelen - is, wat de uitwerking van illustratie betreft (dus niet het onderwerp zelf), knap gedaan.
Maar ja, die koekiemonsters... hey.

avatar van Lars Muziek.
Mag ik eerlijk zeggen dat ik geen zin heb in een drie luik, waarvan part 2 en 3 nog moeten volgen....
Daar ga ik verder ook niet op beoordelen, het zal de muziek er niet door naar beneden halen, denk ik. Binnenkort maar even luisteren!

catchup
Goeie hoes, ik vond B altijd zo'n vreemd mannetje op teevee, zo vers van de kunstacademie. Maar goed, hij staat op luisterpaal en mijn lief was verrast. Erg eighties klinkt het en helemaal niet slecht.

ohmusica
Ik heb toch waardering voor de man, hoewel er ook iets is wat mij doet twijfelen om er helemaal voor te gaan en enthousiast te worden. Het doet wel wat, maar vooralsnog net niet genoeg. Het blijft voor mij wat binnen de lijntjes van een zekere voorspelbaarheid.

avatar van Cannabooze
Wat is dit album belabberd geproduceerd zeg!
Doodzonde.

avatar van Dim
Dim
Nou, kom maar snel door met Part II, want hier ben ik snel op uitgekeken.

Dim schreef:
Nou, kom maar snel door met Part II, want hier ben ik snel op uitgekeken.

Zeker als je dat met een lp doet - net zoals de kat naar Pong - word je snel dwarrelig - je moet er ook gewoon naar luisteren

Zeedeveel
Voorlopig kan Jupiter nog niet tippen aan het majestueuze Heavy Flowers en Promises of No Man's land. Geef mij maar de wat meer zwaarmoedige sound van de vorige platen deze cd is mij te vluchtig en glipt zo door je gehoorkanaal.

Djarune schreef:

arcade fire is veel veel beter dit is geen vergelijking

avatar van Rudi S
hidalgo schreef:

arcade fire is veel veel beter(

Oei, jij hebt Blaudzun echt niet hoog zitten

avatar van Leptop
Laat ik toevoegen dat ik de hoes briljant vind.
De muziek ken ik niet, enkel via de DWDD wel eens gehoord, en daar valt ie me nooit echt tegen, maar het maakt me ook nooit echt nieuwsgierig.

avatar van Djarune

arcade fire is veel veel beter dit is geen vergelijking

Ik bedoel natuurlijk qua type geluid. Ik ben het met je eens dat dit album lang niet kan tippen aan ieder album van Arcade Fire. De vorige twee van Blaudzun waren beter.

natuurlijk waren de vorige 2 beter alles is beter dan dit gedrocht djarune

Rudi S schreef:

Oei, jij hebt Blaudzun echt niet hoog zitten
de vorige 2 albums wel hoor maar dit is een gedrocht van een cd rudis

de vorige 2 albums wel hoor maar dit is een gedrocht van een cd rudis

Altijd vein - mensen met verstand van cd's

Mjuman schreef:

Altijd vein - mensen met verstand van cd's

mag toch een mening hebben hier zeg niet dat ik er verstand van heb dat laat ik aan anderen over

avatar van Basel
Gisteren in Doornroosje gezien. Live staan de nieuwe nummers als een huis. Die baritonsax is prachtig..

avatar van thetinderstick
Weinig stemmen en een relatief laag gemiddelde. Wat me opvalt op 'Jupiter' is dat de ritmesectie een belangrijke rol heeft gekregen, en de zang meer naar de achtergrond is gemixt. Daardoor weinig meezingbare (verstaanbare) nummers. Het lijkt wel alsof de liedjes zijn ontstaan uit jams en de zang later is toegevoegd. Veel nummers kennen een zelfde soort opbouw en tempo. Een motief dat steeds verder wordt uitgebouwd, waarbij bij opvallend veel liedjes de sax komt invallen. Het komt vaak net niet goed uit de verf; het klinkt wat onaf, alsof je naar veredelde demo's zit te luisteren. Ik heb Blaudzun vorige week in Doornroosje gezien, en daar kwamen de nummers een stuk beter uit de verf. Op een of andere manier klonk het was losser en urgenter in de livesetting.

Overigens begint de plaat goed met "Everything Stops", "Between a Kiss and a Sorry Goodbye" (prijsnummer) en "Jupiter". Daarna wordt het wat minder. "Alarmalarma" heeft nog wel een lekker ritme en de tweede helft van "Echo Heartache" is ook goed. "Rotterdam" is dan nog een mooie afsluiter.

Al met al toch de minste plaat van Blaudzun. Wel slim aangepakt.. je koopt een hoes met 1 cd en twee legen vakken. De andere twee delen worden later uitgebracht en die moet je dus hebben om het pakketje compleet te krijgen. Ik hoop wel dat hij deel 2 en 3 wat anders gaat aanpakken, want nog twee delen met meer van hetzelfde lijkt me geen goed plan.