John Lee Hooker - Endless Boogie (1971)

Blues
Label: MCA

1. (I Got) a Good 'Un (5:14)
  2. House Rent Boogie (6:24)
  3. Kick Hit 4 Hit Kix U (Blues for Jimi and Janis) (6:43)
  4. Standin' at the Crossroads (6:08)
  5. Pots On, Gas on High (11:24)
  6. We Might as Well Call It Through (I Didn't Get Married to Your Two-Timing Mother) (8:05)
  7. Doin' the Shout (3:31)
  8. A Sheep Out on the Foam (6:30)
  9. I Don't Need No Steam Heat (4:18)
  10. Sittin' in My Dark Room (5:38)
  11. Endless Boogie, Parts 27 and 28 (8:44)
avatar van Ronald5150
Boogie is een stroming binnen de blues waar John Lee Hooker de ongekroonde koning van is. Zijn boogie zorgt voor hypnotiserende en repeterende ritmes en melodieen. Voor sommige misschien saai, maar voor mij verslavend en meeslepend. Zo ook op "Endless Boogie". De titel van de plaat spreekt voor zich. Het is een voortslepende trip van bezwerende grooves. De plaat doet jam-achtig aan. Het klinkt losjes, nergens gemaakt of tot in de puntjes uitgedacht, gewoon "go with the flow" zal ik maar zeggen. De nummers worden in een aantal gevallen lekker lang opgerekt, wat bijdraagt aan die jam-achtige sfeer. Dit is blues om jezelf in te verliezen. Het doet een beetje voodoo-achtig aan met die donkere, diepe en warme stem van Hooker, aangevuld met die indringende geluiden van zijn band. Gevaarlijk en dreigend zijn ook associaties die bij me opkomen. Typisch muziek voor in een louche juke joint ergens achter in de moerassen van Louisiana. Geniet, maar pas op zou ik willen zeggen. Als je eenmaal de boogie hebt van John Lee Hooker, dan laat het je niet meer los.