Massada - Greatest Hits (1987)

Wereld / Pop
Label: Sky (II)

1. Arumbai (4:30)
  2. Sagéru (3:23)
  3. Dansa (2:55)
  4. Sajang é (4:12)
  5. I Never Had a Love Like This Before (6:18)
  6. Latin Dance (3:14)
  7. Unknown Destination (8:17)
  8. Air Mata Tumpa (4:06)
  9. Feelin' Lonely (6:23)
  10. Impuls of Rhythm (6:32)
  11. Sibu Sibu (8:07)
  12. Beautiful Berimbau / Sleep My Love (10:13)
avatar van Gert P
Nog geen reactie, doe ik het maar.
Aardige cd van deze Nederlandse groep.
Sommige nummers hebben wel wat weg van Santana zoals:
Arumbai, Sibu sibu.

avatar van musician
Groep verdient eigenlijk nog wel meer sterren maar ik val heel erg over nummers als Arumbai, Sajang é en Air mata tumpa. Hun grootste successen, dat is waar, maar geef mij maar de meer stevige, naar Santana neigende Latin rock, dat kunnen ze ook verreweg het beste spelen.

Zoals I never had a love like this before en Feelin' lonely.

Maar het aardigste werk bewaart Massada op deze Greatest voor het laatst, met Impuls of rhythm (ik val altijd voor nummers die bijvoorbeeld starten met natuurgeluiden en tropische vogeltjes), Sibu Sibu en Beautiful berimbeau. Waarmee ze bewijzen ook langere nummers met smaak te kunnen brengen.

avatar van "H."
Leuke plaat verzamelaar. Voor een prikkie op de kop getikt . Blijft toch lekker swingen zo nu en dan!