Kuedo - Slow Knife (2016)

Electronic
Label: Planet Mu

1. Hourglass (5:13)
  2. Under the Surface (2:25)
  3. In Your Sleep (4:28)
  4. Bending Moon (2:10)
  5. Slow Knife (3:54)
  6. Floating Forest (3:36)
  7. Love Theme (1:57)
  8. Approaching (4:16)
  9. Broken Fox - Black Hole (3:44)
  10. Breaking the Surface (4:38)
  11. In Your Skin (1:32)
  12. Warmer Light (4:13)
  13. Halogen Light (2:12)
  14. Lathe (2:27)
avatar van bas
bas
Z'n vorige album Severant op Planet Mu was me goed bevallen, dus dit leek me wel interessant.
Echter, als de drie tracks die nu te beluisteren zijn op Bandcamp,
Slow Knife | Kuedo - kuedo.bandcamp.com ,
het beste zijn wat het album te bieden heeft, dan wordt het voor mij weinig soeps
De stemmen in 'In Your Sleep' staan me helaas tegen en 'Breaking the Surface' is voor mij slechte reclame .
'Slow Knife' klinkt wel aardig, hier hoor ik een bekende 'Kuedo-sound' in. Oei ik kijk rustig uit naar de rest vrijdag

avatar van trebremmit
Vandaag uitgekomen, zojuist helemaal beluisterd en ik vind het een goed album, spannende electronica met trap invloeden en een erg fijne productie. Gaat zeker vaker beluisterd worden!

avatar van trebremmit
Gister en vandaag alleen dit album beluisterd, wat mij betreft het beste wat ik dit jaar gehoord heb.
Ik las op een andere site dat dit wel zou passen als nieuwe soundtrack voor Blade Runner, en dat dekt de lading wel aardig, futuristische electronica zeg maar.

avatar van FlyLo
Gatlelijke cover..

avatar van orbit
Ik kende één track van hun vorige plaat en die was erg vet (Scissors). Dus deze maar eens binnengehaald en beluisterd en hoewel er best wel wat interessante tracks op staan is het een erg incoherent geheel, ofwel geen geheel. Er staan wat goed opgebouwde tracks tussen maar ook erg veel warrig uitgesponnen brei, waarvan ik de meerwaarde absoluut niet terug hoor. Klinkt erg als een act die zich wil voorstaan op experiment, maar daarbij eigenlijk niet heeft nagedacht of het ook nog iets boeiends oplevert. In veel gevallen niet dus. Jammer.

avatar van trebremmit
Jammer dat deze niet wat meer aandacht heeft gekregen. Om nog wat mensen over de streep te trekken, lees deze recensie van djbroadcast. Kuedo – Slow Knife ***** | DJBROADCAST

Draai deze nu al een jaar, en verliest niks aan kracht, had ook wel verwacht dat dit een electronica klassieker zou worden, maar goed, dat kan nog.