U2 - The Best of 1980-1990 (1998)

Alternatieve titel: The Best of 1980-1990 & B-Sides

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Pride (In the Name of Love) (3:48)
  2. New Year's Day [Japanese Single Version] (4:17)
  3. With Or Without You (4:55)
  4. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:38)
  5. Sunday Bloody Sunday (4:40)
  6. Bad [Edit] (5:50)
  7. Where the Streets Have No Name [Edit] (4:35)
  8. I Will Follow (3:36)
  9. The Unforgettable Fire (4:56)
  10. Sweetest Thing [Single Mix] (3:00)
  11. Desire (2:59)
  12. When Love Comes to Town (4:17)

met B.B. King

13. Angel of Harlem (3:49)
  14. All I Want Is You / October (9:51)
  15. One Tree Hill * (5:23)
  16. The Three Sunrises * (3:52)
  17. Spanish Eyes * (3:14)
  18. Sweetest Thing [Original Version] * (3:03)
  19. Love Comes Tumbling [False Start Version] * (4:40)
  20. Bass Trap ["Best Of" Edit] * (3:31)
  21. Dancing Barefoot [Extended Version] * (4:45)
  22. Everlasting Love * (3:20)
  23. Unchained Melody * (4:52)
  24. Walk to the Water * (4:49)
  25. Luminous Times (Hold on to Love) * (4:35)
  26. Hallelujah Here She Comes ["Best Of" Edit] * (4:00)
  27. Silver and Gold * (4:37)
  28. Endless Deep * (2:57)
  29. A Room at the Heartbreak Hotel ["Best Of" Edit] * (4:32)
  30. Trash, Trampoline and the Party Girl * (2:33)
Dit is natuurlijk niet echt een album. Wel leuk om te hebben en natuurlijk staan er zeer goede nummers op.

avatar van Chainsaw
Het allereerste album wat ik van U2 te horen kreeg, een paar jaar geleden. En bij het eerste nummer (Pride) was ik meteen verkocht en ben dat nu nog steeds. Pride blijft daarom ook één van de allerbeste nummers van U2 ...

Ed
de dubbel cd is interesanter,op de 2de cd staan
unreleased nummers.
die komen van de singles af.
vooral unchained melody is schitterend!!

avatar van Frytz FM
Prima album hoor, maar ik vind eigenlijk dat best of-verzamelaars niet in de top 100 thuis horen. Is hier geen regel voor?

avatar van starbright boy
Nog niet, maar het zit er wel in dat dat nog wel een keer gaat komen.

Overzicht over een erg goede periode. Veel over te zeggen valt er niet, behalve dat het erg goed is.
Sweetest thing had voor mij niet persé gehoeven.

avatar van EmDee
Iig niet of de eerste CD.
Werd pas een hitje eind jaren 90.

avatar van Arno
Ik heb zowel the best of van de jaren 80 als van de jaren 90, maar deze blijft toch beter.

avatar van avdj
Zijn alle nummers op deze CD nou echt b-kantjes of niet?

avatar van Eddie
Volgens mij is het een dubbel cd met op 1 cd een reguliere best of en op de bonus cd allemaal B-Sides (Nummers als 'Pride','New years day' en 'Sunday Bloody Sunday' heb ik op normale U2 cd's staan)

Nu ik er over nadenk, hebben we deze ook in twee uitnoeringen verkocht met, en zonder Bonus cd.

avatar van avdj
Oja, inderdaad. Sunday Bloody Sunday was natuurlijk "gewoon" een hit

avatar van Youri
Mooiste periode van U.2. Totdat ze in 2000 met een weergaloos album terug kwamen. Dubbel cd maakt de verzamelaar interessant met de B - sides.

avatar van Arno
Mijn alltime favoriet. Gewoon omdat het allemaal goeie nummers zijn, zonder één enkel minpunt. In mijn top 50 aller tijden van songs, staat pride op 25, new year's day op 5, with or without you op 13, i still haven't found op 45, sunday bloody sunday op 6, where the streets have no name op 11, i will follow op 42 en the unforgettable fire op 15

Maar nu toch gedaald naar 2

Marcel²
Dit kan ik wel erg waarderen een Best Of met een Cd met b kantjes. Alleen zelf heb ik de enkele cd jammer eigenlijk

avatar van Arno
Ik heb de bsides wel, (anders had de cd zeker niet zo hoog gestaan in mijn top 10)

avatar van Arno
Wanneer bij mijn cd All I Want Is You gedaan is (CD1 dus), blijft het toch verderdraaien, en na een paar minuten begint dan plots October (het lied) van U2 te spelen. Weet iemand hoe dat mogelijk is

avatar van the viking
Is gewoon een hiden track hoor en bovendien een fantastisch nummer !

met vriendelijke groet the viking

avatar van Arno
Dat dacht ik ook. Ik vond het gewoon raar dat het in nummer 14 blijft.

Bob Cremers
The Sweetest Thing een mooi nummer.

nicolas
de nummers die niet op elk album aanwezig zijn, staan gewoon op een de b-side van dit album. als je 2-cd-editie koopt tenminste...

avatar van Hans Brouwer
nicolas schreef:

Maar Nicolas, wat is nou je mening over deze briljante cd?

Groeten,

afgaand op dit album, moet ik toch de conclusie trekken dat ik U2 in hun jaren 80 periode leuker vind dan nu.

Pride, geweldig nummer. Samen met New Year's day de 2 mooiste nummer van U2. Geweldig album. De 2de helft heb ik niet in bezit/

Bobiej
Hier was ik vorig jaar helemaal verslaafd aan. Dus op basis van vorig jaar kan ik hier wel een 4,5**** voor geven;)

avatar van musicfriek
Ik weet niet of het komt doordat ik steeds meer muziek begin te kennen en ontdekken, maar dit album doet me bijna helemaal niks meer. Ik schrok er zelf wel even van, want de meeste nummers hierop waren heilig voor me.

Zou het een fase zijn of ben ik gewoon U2 moe? Ik denk zelf het laatste. Het zijn dus vooral de hits waar ik nu niks meer mee heb. Kwalitatief best goede songs, maar het raakt me niet meer.. Ga terug naar 2,5*

avatar van the viking
ko door de U2 ko misschien friek ?

avatar van musicfriek
the viking schreef:
ko door de U2 ko misschien friek ?

Heb deze wel gedraaid naar aanleiding daarvan ja en kwam dus tot deze conclusie.

danmuz. schreef:

yep, same here