menu

Curtis Mayfield - We Come in Peace with a Message of Love (1985)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Soul / Funk
Label: Sequel

  1. We Come in Peace (8:52)
  2. Baby It's You (5:54)
  3. Bodyguard (4:50)
  4. Breakin' in the Streets (5:43)
  5. Everybody Needs a Friend (4:52)
  6. This Love Is True (3:28)
  7. We Gotta Have Peace (4:43)
totale tijdsduur: 38:22
zoeken in:
avatar van principal2000
3,0
Baby It´s You en We Gotta Have Peace waren de enige tracks die ik al kende voor aanschaf van dit album (1 cd samen met Take It To The Streets). Baby It's You vind ik een erg sterk nummer wat nog aardig tijdloos klinkt. De uitvoering van We Gotta Have Peace op dit album valt totaal in het niet vergelijken met de mooie versie op zijn (erg goed) album Roots.
De rest van het album is niet heel goed te noemen, maar als je van de discosound houdt. is er ook slechter werk te vinden. Het is alleen niet de sound die echt bij Curtis past. Curtis' stem blijft altijd prettig om naar te luisteren, maar de muzikale ondersteuning past gewoon minder goed dan op zijn eerder werk het geval was. Liefhebbers van de typische jaren '80 / disco sound zullen dit best een aardig album vinden. Liefhebbers van soul kunnen enkel Baby It's You beluisteren. Wellicht dat Breakin' In The Streets (redelijk funky), EveryBody Needs A Friend en This Love Is True (beiden downtempo tracks) ook nog redelijk bevallen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:29 uur

geplaatst: vandaag om 22:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.