menu

The Dear Hunter - Act V: Hymns with the Devil in Confessional (2016)

mijn stem
4,25 (22)
22 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Equal Vision

  1. Regress (1:22)
  2. The Moon / Awake (6:09)
  3. Cascade (5:11)
  4. The Most Cursed of Hands / Who am I (6:42)
  5. The Revival (5:00)
  6. Melpomene (4:14)
  7. Mr. Usher (On His Way to Town) (4:59)
  8. The Haves Have Naught (4:12)
  9. Light (4:02)
  10. Gloria (5:16)
  11. The Flame (Is Gone) (5:40)
  12. The Fire (Remains) (5:26)
  13. The March (4:12)
  14. Blood (4:33)
  15. A Beginning (6:19)
totale tijdsduur: 1:13:17
zoeken in:
avatar van Aladdin
4,5
Dit doet me denken aan de pop versie van Pain of Salvation. Veel melodie, theatraal, moet je tegen moet kunnen (ik niet altijd) en erg muzikaal. Maar ik zet em toch op repeat.

avatar van BoyOnHeavenHill
4,0
Een extreem moeilijke plaat om iets over te schrijven : een deel in een reeks waarvan ik de voorafgaande delen (en dus ook de concepten) niet ken, met voor bijna elk nummer een ander genre (variërend van georkestreerde pop via sixties-surf tot een Sinatra-achtige jazzballade), steeds voorzien van sterke melodieën, slimme arrangementen en een vol geluid, maar aan de andere kant ook bijna too much of a good thing met een speelduur van vijf kwartier gevuld met vijftien nummers die vrijwel altijd zeer nadrukkelijk om aandacht vragen. Pain Of Salvation hoor ik hier niet in, eerder zou ik dit willen omschrijven als een popversie van The Mars Volta met de afwisselend jubelende en verlangende zang van de Turtles (zie The revival), maar op andere momenten moet ik ook denken aan zulke extreem verschillende acts als Porcupine Tree, Midlake, Sinatra-jazz, Danny Elfman, Dan Fogelberg en ELO, zonder dat al die associaties ten koste van de eigenheid en eigenzinnigheid van de muziek en het drama van The Dear Hunter gaan. Persoonlijk heb ik misschien nog wel een dozijn luisterbeurten nodig om dit album te doorgronden, maar 4* lijkt me wel een veilige score om mee te beginnen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:12 uur

geplaatst: vandaag om 15:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.