Elvis Presley with The Royal Philharmonic Orchestra - The Wonder of You (2016)

Label: RCA

1. A Big Hunk O' Love (2:22)
  2. I've Got a Thing About You Baby (2:35)
  3. Suspicious Minds (3:45)
  4. Don't (3:10)
  5. I Just Can't Help Believin' (4:35)
  6. Just Pretend (4:06)
  7. Love Letters (2:55)
  8. Amazing Grace (3:46)
  9. Starting Today (3:10)
  10. Kentucky Rain (4:03)
  11. Memories (3:15)
  12. Let It Be Me (3:26)
  13. Always on My Mind (3:39)
  14. The Wonder of You (2:31)
  15. Just Pretend * (4:04)

met Helene Fischer

avatar van jerome988
Album is inmiddels op Spotify te vinden!

Edit: jeb777 fish spinout bertito iDoubt Supersid radio 538 Ik tag jullie even aangezien jullie ook liefhebbers zijn van de eerste samenwerking met het Royal Philharmonic Orchestra. Wellicht hadden jullie deze release al in de gaten, maar voor de zekerheid!

avatar van radio 538
Nee maar wel bedankt

avatar van spinout
Thanx jerome988.

avatar van radio 538
Ook weer een mooi album

En wat kan die Helene zingen zeg, wow

avatar van Metalhead99
Nooit zo naar Elvis geluisterd, maar dit album is werkelijk prachtig.
Misschien toch maar eens wat vaker naar 'The King' luisteren.

avatar van Supersid
Op papier een wat goedkoop concept, maar ik zit hier al twee albums lang dik te genieten! Weeral "boenk erop" voor mij, alvast...

avatar van Kronos
Door de songkeuze vind ik deze nog net iets beter dan If I Can Dream.

avatar van BloodBrothers
Wat een fantastisch album van The King!

Een heerlijke plaat onder begeleiding van het Royal Philharmonic Orchestra, die op werkelijk alle vlakken zeer goed klinkt. Voor mij krijgen de nummers nog een veel diepere betekenis op emotioneel vlak dan Elvis al wist te raken. Absolute toppers zijn voor mij Just Pretend, Kentucky Rain en Let It Be Me.

Ook een compliment naar Helene Fischer voor haar zang op de bonus versie van Just Pretend. Beeldschoon en zo'n stem, erg bijzonder.

avatar van BloodBrothers
Bij nader inzien is Amazing Grace natuurlijk ook echt een fantastisch nummer. Des te vaker ik hem luister, des te meer ik hem begin te waarderen.

BloodBrothers schreef:

Sommige mensen storen zich eraan dat er met opnamen van Elvis geknutseld wordt. Spookachtig is het wel een beetje. Maar ik vind het vooral sprookjesachtig. De stemmen van Elvis en Helene Fischer passen hier prachtig samen in Just Pretend.

Kronos schreef:

Ik kan het ook best wel waarderen. Elvis waardeerde goede muziek en daar zal Helene Fischer geen uitzondering op zijn geweest. Zingen kan de beste vrouw wel.

avatar van Kronos
Ik ben eens op zoek gegaan naar wat ze gewoonlijk zingt, maar dat is een stijl die me totaal niet aanspreekt. Jammer.

Kronos schreef:

Begrijp ik helemaal! Duitse schlager is ook niet echt mijn ding. Het werk met bijvoorbeeld opera zangers etc. kan dan wel weer heel erg mooi zijn, maar dat zul je niet snel tegenkomen.

Elvis en Helene Fischer, twee stemmen die mooi bij elkaar passen waarmee het duet "Just pretend" wat mij betreft als geslaagd mag worden beschouwd.
Het zal toch echter bovenal om marketingtechnische redenen zijn geweest dat men Fischer het voorrecht heeft gegund om op een Elvis album te mogen schitteren. Deze dame heeft namelijk niet alleen persoonlijk het Schlager genre nieuw leven ingeblazen, maar zij is tevens in het gehele Duitstalige gebied een megaster in het kwadraat. De ideale persoon dus om een nieuw groot en jong publiek aan te boren.
Een aardig bijkomend weetje in deze is dat het management en de platenbobo's achter Fisher haar en haar werk geweldig weten te exploiteren. Die kunst heeft men meer dan goed van Dries en RCA afgekeken. Ook in dit opzicht is de combinatie Elvis, Helene een match made in heaven.......

Draakje1968 schreef:
De ideale persoon dus om een nieuw groot en jong publiek aan te boren.

In Duitsland...

In Duitsland...

Besef je wel om hoeveel mensen het gaat als ik het over het gehele Duitstalige gebied heb? Tel daar nog eens de landen bij op waar Duits voor een deel wordt gesproken en affiniteit met Duitsland bestaat dan gaat het helemaal om een geweldig aantal. Alleen in de VS wonen al heel veel mensen met een Duitse achtergrond.
Nee, Sony/BMG heeft daar echt heel goed over nagedacht.

avatar van Kronos
Het gaat er natuurlijk maar om of ze Helene Fischer kennen en goed vinden. Best een populaire artieste natuurlijk, maar om een jong en nieuw publiek aan te boren zijn internationaal wel interessantere keuzes te bedenken. Maar Fischer werkte eerder ook al samen The Royal Philharmonic.

Het duet staat als een huis. Geen reden om te speculeren dat het toch echter bovenal om marketingtechnische redenen geweest zal zijn. Zoiets kan je net zo goed verzinnen over Fever, het duet met Michael Bublé.

avatar van judgepaddy
Ik ken in Duistland juist meer mensen die een bloedhekel aan HF hebben en haar niet kunnen luchten of horen.
Is niet helemaal waar want ik kom met mijn werk wel eens hordes disco fox dansende bezopen schlager liefhebbers tegen maar die ken ik alleen maar beroepsmatig.
Schlager is een van de slechtste muziek soorten die er bestaat, in Duitsland in het leven geroepen omdat ze daar de creativiteit en de zwarte ritmes van de R&B wat vanuit Amerika Europa veroverde niet konden verhapstukken.
Plus nog dat de Engelse taal een grote barrière was.
HF is daar nu al een tijdje het boegbeeld van en dat ze op een plaat van Elvis staat vind ik walgelijk.
Zo ook het nummer Just Pretend met zijn überkitsche mierzoete productie en idem zang van Fisher inclusief die verschrikkelijke focal fry (getver).

avatar van Kronos
Would the Band ABBA sung their songs in German, this music would count as Schlager. Discogs

Dat geldt denk ik ook wel voor sommige nummers van Elvis.